FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Gabi Mureşan e de aproape şase sezoane la CFR: "Clujul a devenit casa mea"

Gabi Mureşan a vizitat alături de coechipierii săi Gibraltarul
Gabi Mureşan a vizitat alături de coechipierii săi Gibraltarul

Articol de GSP - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 22:04

Mijlocaşul cere clemenţă din partea arbitrilor. "Mai e puţin şi o să primesc primul cartonaş galben încă de la vestiare", a glumit jucătorul de 30 de ani.

Gabi Mureşan e o prezenţă obişnuită în coşmarurile adversarilor, dar lipseşte cu desăvîrşire din paginile ziarelor mondene. E tipul antivedetă şi recunoaşte că preferă apariţiile cît mai rare în presă.

"Viaţa mea e absolut normală. Nu mă interesează tatuajele, nu-mi place să pierd nopţile prin baruri sau cluburi. De fiecare dată cînt am cîştigat campionatul am fost şi eu în club cu băieţii. Dar dacă vreau să beau mai mult de un pahar, prefer s-o fac acasă. Dacă aş fi un subiect pentru presa de scandal, paparazzii s-ar plictisi îngrozitor. Eu nu mă plictisesc, familia şi cariera au prioritate pentru mine", spune mijlocaşul de 31 de ani, aflat în cantonamentul de la Guadalmina.

8 trofee cu CFR Cluj
Jucătorul e de aproape 6 ani la CFR, se gîndeşte la o nouă provocare în cariera lui, dar nu şi-a făcut un scop din a părăsi clubul clujean.

"Consider că mi-am făcut datoria faţă de acest club. Orice fotbalist îşi doreşte să facă pasul spre un club mai mare, să cîştige mai mulţi bani, însă eu am rămas de fiecare dată cu inima împăcată la CFR. Nu poate veni cineva să susţină că nu mi-am făcut treaba. Am cîştigat campionate, Cupe şi nu regret că am rămas la CFR. A existat o ofertă bună anul trecut, dar nu era momentul să plec atunci. Acum, dacă ar veni o ofertă, m-aş gîndi mai bine. Am o vîrstă şi trebuie să mă gîndesc la viitorul meu şi al familiei mele", a mărturisit jucătorul transferat de la Bistriţa în 2007.

"Sînt agresiv, dar nu inconştient"
Gabi Mureşan crede că a fost nedreptăţit cînd i s-a pus eticheta unui jucător foarte dur. Fotbalistul spune că mai e puţin şi arbitrii îi vor arăta primul avertisment chiar de la ieşirea de la vestiare.

"Am trăit multe momente cînd arbitrii îmi spuneau înainte de meci că la primul fault îmi dau galben. E incredibil! Aţi văzut sau aţi auzit de vreun jucător accidentat grav de Gabi Mureşan? Fiecare jucător munceşte să cîştige o pîine. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să rup piciorul unui sportiv. Dacă gîndeşti aşa, Dumnezeu te pedepseşte pe tine", a mai spus internaţionalul român.

Liga energofagă
Gabi regretă că echipa sa a capotat în competiţia internă şi a pierdut contactul cu Steaua. Mijlocaşul consideră că acesta e preţul plătit pentru performanţa memorabilă din Champions League.

"Vorbim de o altă concentrare în Liga Campionilor, mult mai mare decît în campionat. Normal ar fi să reuşeşti să păstrezi aceeaşi concentrare, la fiecare joc, dar nu s-a întîmplat asta. Trebuie să o recunoaştem, echipele româneşti nu sînt încă pregătite sută la sută, nici fizic, nici psihic, pentru un ritm cu jocuri din 3 în 3 zile. Cînd joci în Europa, împotriva unor echipe mai puternice ca noi, implicit trebuie să alergăm mai mult şi consumul este mai mare", a încheiat jucătorul de profil defensiv.

Complimente pentru Paulo Sergio
Gabi Mureşan vorbeşte laudativ despre noul său antrenor, portughezul Paulo Sergio. "E un antrenor pe placul nostru. S-a mulat foarte bine pe vestiarul CFR-ului. Este un antrenor foarte bun, dar şi un om bun. Nu doar calităţile profesionale contează pentru a fi cu adevărat un profesionist, ci şi calităţile umane, caracterul. Am lucrat foarte bine cu Paulo Sergio de cînd a venit la echipă şi sper să continuăm în acelaşi ritm", speră fostul jucător al Bistriţei.

"Alergările în zăpadă mă omorau"
Ferovarii au salutat iniţiativa conducerii de a schimba locul tradiţional de cantonament, din Antalya, prin venirea în Spania. Mureşan îşi aduce aminte de cantonamentele montane de la începutul carierei sale. "Alergările în pantă, pe zăpadă, mă omorau, dar să ştii că e bună şi pregătirea la noi la munte, iarna. Prefer însă cantonamentele actuale, unde se poate lucra cu mingea, pe terenuri bune. Nici un cantonament nu e uşor, dar ne prind bine ulterior", a spus Gabi.

"Absenţa accidentărilor ţine şi de conduita din viaţa extrasportivă. Am avut o singură accidentare mai serioasă. În anul în care am cucerit primul titlu am avut două rupturi musculare. Am vrut să joc şi am forţat revenirea, iar apoi am stat 3 luni pe tuşă" (Gabi Mureşan, mijlocaş CFR Cluj)

"Din Generaţia de Aur mi-au plăcut mai mulţi jucători, Hagi, Sabău, Gică Popescu. De afară, Zidane a fost jucătorul meu preferat, dar îmi plăcea şi Ronaldo, brazilianul" (Gabi Mureşan, mijlocaş CFR Cluj)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
zeidas
zeidas  •  24 Ianuarie 2013, 21:51

Comentariul tău..."a glumit jucătorul de 30 de ani"..."spune mijlocaşul de 31 de ani, aflat în cantonamentul de la Guadalmina." ? Spune dupa un an ? Cam oloaga documentarea jurnalistica (data nasterii: 18 Martie 1982).

albusibiu
albusibiu  •  24 Ianuarie 2013, 14:21
Postat de drunk_driver pe 24 Ianuarie 2013, 12:29

Las-o mai moale Punjabi ....da ...intradevar SuntMortEan e un gunoi ....dar ...Muresanul tau drag ar fi trebuit sa fie eliminat in jumatate din meciurile pe care le-a jucat...daca arbitrii n-ar fi primit forinti !!!!

Daca ar fi ceva de eliminat, as incepe cu dobitocia din capul tau.

calinescu_
calinescu_  •  24 Ianuarie 2013, 13:54

GABY MURESAN ESTE CEL MAI VALOROS MIJLOCAS CENTRAL DIN ROMANIA ....!!! DE LA BOLONY NU AM AVUT O ASEMENEA VALOARE ....!!!! PACAT CA ESTE IGNORAT DE CEI CARE CONDUC NATIONALA ....!!! CU EL TREBUIA SA INCEAPA ECHIPA NATIONALA ....!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează