FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Gabi Tamaș, ofertat de două dintre fostele sale echipe din România » Unde poate ajunge fundașul

Articol de , , - Publicat miercuri, 18 mai 2022 08:06 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 11:36

Fostul internațional Gabi Tamaș va pleca de la FC Voluntari în vara aceasta, dar mai vrea să joace și la 38 de ani și jumătate. Are de ales dintre două cluburi la care a mai fost: Rapid, club la care a fost când era junior, și FC Brașov.

La aproape 39 de ani, Gabriel Tamaș tot mai rămâne un fotbalist curtat. El e hotărât să plece de la FC Voluntari după ce i-a ajutat pe ilfoveni să prindă un loc în play-off pentru prima oară în istoria clubului. 

Tamaș a reacționat recent și în public, supărat că oficialii clubului nu respectaseră promisiunea de a-i fi plătit un bonus pentru calificarea în turneul pentru locurile de cupe europene.

Tamaș pleacă de la Voluntari! » Ce echipă din străinătate vrea să-l transfere: „Se poate realiza”
FC VOLUNTARI
Tamaș pleacă de la Voluntari! » Ce echipă din străinătate vrea să-l transfere: „Se poate realiza”

Gabi Tamaș, dorit de Rapid și FC Brașov

După finala Cupei, care va avea loc joi seară, Gabi va putea să-și aleagă viitoarea formație. De serviciile sale sunt deja interesate Rapid și FC Brașov. Ambele sunt foste echipe ale lui Tamaș.

Apărătorul a ajuns în Giulești la începutul anilor 2000, de la Tractorul Brașov. Era foarte tânăr și nu a reușit să se impună în prima echipă, motiv pentru care a revenit sub Tâmpa, de unde avea să-l achiziționeze Dinamo. Dacă îl semnează și pe Tamaș, giuleștenii ar aduna cei mai vârstnici fundași din campionat: Săpunaru are și el tot 38 de ani, Dragoș Grigore și Junior Morais au câte 35!

FC Brașov e sigură că va juca în Liga 2

Dacă ar alege să se întoarcă la FC Brașov, Gabi ar juca din nou în liga a doua, o competiție în care a mai fost de curând în tricoul lui U Cluj, înainte să semneze cu FC Voluntari. Susținuți de primărie, brașovenii speră să lupte pentru promovare în sezonul următor. 

În afara lui Tamaș, l-au mai ofertat și pe Dani Coman pentru rolul de președinte. Fostul portar al Rapidului e însă mai aproape să semneze cu CFR Cluj, unde ar deveni manager general. Campioana l-ar păstra și pe Cristi Balaj ca președinte, dar Coman ar deveni numărul unu în toate activitățile tehnice din club.

Înainte să planifice cum ar putea să promoveze în vara anului viitor, FC Brașov trebuie să-și asigure locul din liga a doua. Galben-negrii evoluează într-un baraj cu Poli Timișoara pentru salvare. 

Ei au câștigat turul din Banat cu 2-1, însă e posibil să rămână ambele în „B", fiindcă retrogradatele Gaz Metan și Clinceni sunt aproape de dispariție. Medieșenii sigur nu se vor mai înscrie în campionat, ilfovenii sunt și ei năpădiți de datorii și abia au reușit să încheie stagiunea curentă. 

Tamaș rămâne cel mai bătrân din Liga 1

Tamaș a fost cel mai vârstnic fotbalist care a încheiat sezonul acesta din Liga 1. El are 38 de ani și șase luni. Mai în vârstă  e Ovidiu Hoban, de la CFR, însă mijlocașul defensiv nu a mai jucat în campionat din august anul trecut. Vișiniii l-au scos de pe lista cu lotul pentru Liga 1 încă de acum câteva luni, ca să facă loc pentru un jucător pe care contau mai mult. 

Dacă Hoban nu-și va găsi altă formație, iar Tamaș va continua în Liga 1, Gabi va rămâne veteranul campionatului.

19 aniau trecut de la debutul lui Tamaș în echipa națională. El a apărut prima dată în tricoul naționalei în martie 2003, într-un amical cu Slovacia câștigat de români cu 2-1. Stoperul a adunat 67 de selecții, în care a marcat trei goluri

VIDEO Marea împăcare de la Dinamo » Dineu organizat de Badea, omul care le-a interzis folosirea siglei

Citește și: 

Interviu exclusiv la Cluj cu Dan Petrescu (partea I): „Rămân la CFR şi iau titlul numărul 6!" + „Dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca și cum România ar lua Cupa Mondială”

Ilie Poenaru revine în Liga 1! Când urmează să fie prezentat oficial

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (7)
ucluj2011
ucluj2011  •  18 Mai 2022, 11:33
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 18 Mai 2022, 10:08

Acestia doi plus G. Chirita chiar daca ar bea fara masura o noapte intreaga si la varsta pe care o au vor fi mai buni decat multi dintre tinerii de azi.

Vrei să spui "mai buni decât MAJORITATEA tinerilor din ziua de azi"!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  18 Mai 2022, 11:31

Hoban este cu două LUNI mai mic decât Tamaș , nu cu doi ani!

brentford
brentford  •  18 Mai 2022, 10:48

"Unde poate ajunge fundașul de 39 de ani" - "dar mai vrea să joace și la 38 de ani și jumătate" bravo ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează