FOTBAL  »  Superliga  »  CS SEVERIN

Gabriel Boştină: "Am revenit în fotbal ca să ajut echipa, nu să trăiesc din amintiri!"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 15:32

CS Severin i-a adus în această iarnă pe Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae, olteni şi oameni cu experienţă ce pot ajuta echipa să se salveze de la retrogradare.

 

În week-end-ul precedent, Gabi Boştină a decis revenirea pe terenul de joc după o pauză de zece luni. Mijlocaşul de 35 de ani a semnat pînă în vară, fără pretenţii financiare şi a explicat pentru gsp.ro de ce s-a decis să îmbrace din nou tricoul de fotbalist.

- Gabi, ai reînceput antrenamentele după zece luni de pauză, cum te simţi?
- (rîde) E al treilea antrenament şi e groaznic! Nefăcînd mai nimic timp de zece luni, ci jucînd doar tenis de picior şi fotbal cu prietenii, e normal că mi-am mai pierdut din rapiditate şi din viteza de reacţie.

- Cînd preconizezi că vei putea debuta pentru Severin?
- În nici un caz cu Ceahlăul, am nevoie cam de trei săptămîni, o lună, pentru a putea juca. Dacă intru, vreau să ajut echipa, nu să stau pe teren şi să trăiesc din amintiri. Nu vreau să păcălesc pe nimeni, cu atît mai puţin pe mine. Am două săptămîni de pauză acum, perioadă în care voi munci mult la antrenamente şi sper să prind ultimele şase-şapte etape.

- Crezi că poţi face faţă la nivelul Ligii 1 după această perioadă de pauză competiţională?
- Sigur voi face faţă, nivelul nu mai e atît de ridicat ca anul trecut. Sezonul precedent, cinci echipe se băteau la titlu, acum Steaua e singura candidată.

- Crezi că Severinul are puterea să se salveze de la retrogradare?
- Valoarea lotului nostru e aceeaşi cu a celorlalte echipe ce se bat să rămînă în Liga 1. Diferenţa stă în lucrurile mici, cred că lupta se va duce pînă în ultimele etape. Echipa e în creştere, se văd experienţa lui Dorel Stoica şi a lui Olha, pofta de a reveni a lui Florin Costea şi a lui Dănănae, plus tineri de perspectivă, talentaţi, ce pot creşte.

- În această perioadă cît nu îţi vei putea ajuta echipa din teren, vei încerca să ai rolul psihologului la echipă?
- Departe de mine gîndul de a fi psiholog, dar le voi fi alături băieţilor, vreau să-i învăţ cîte ceva din ce am acumulat eu pentru că şi eu am avut nevoie cînd eram tînăr. Aveam 21 de ani cînd eram la Galaţi şi erau în lot vreo 11-12 fotbalişti trecuţi de 30 de ani, iar experienţa lor şi faptul că-i preocupa să ne ajute cu sfaturi pe noi, cei tineri, m-a ajutat mult.

- Din vară te retragi oficial şi vei continua într-o funcţie de conducere sau vei rămîne ca fotbalist?
- Depinde de cum mă voi recupera fizic în această perioadă, iar dacă voi simţi că mai pot juca, atunci voi continua. În cazul în care mi se va oferi o funcţie de conducere, sînt disponibil. Cariera de antrenor nu mă interesează momentan pentru că m-am săturat de cantonamente, vreau să fac altceva în fotbal.

Gabi Boştină a mai jucat în carieră la Cimentul Fieni, Oţelul Galaţi, Steaua, Dinamo şi Universitatea Cluj

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
doc888
doc888  •  19 Martie 2013, 19:13

Pe Giga Popescu nu-l roaga sa revina in fotbal?

bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  19 Martie 2013, 17:12

e bn

Vezi toate comentariile (2)
Comentează