FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Dezvăluiri în premieră de la Dinamo » Cum se lucrează mai nou la transferuri: „Căutăm să aflăm exact aceste lucruri”

Șase ucători noi au fost aduși în vară la Dinamo / foto: Cristi Preda
Șase ucători noi au fost aduși în vară la Dinamo / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 11:27 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 12:31

Gabriel Glăvan, omul proaspăt instalat oficial în funcția de director sportiv la Dinamo, cu un trecut bogat în ceea ce privește meseria de scouter, vorbește în interviul acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor despre modul în care roș-albii se orientează la transferuri, după ani la rândul în care clubul și-a luat „țepe” de la diverși jucători. 

- Ce caracter de jucător căutați la Dinamo? În afară de valoare, de a fi într-un buget limitat, ce poți să mai prinzi, dacă Dinamo scapă și de interdicția la tranzacții?
- Profilul depinde. Avem niște KPI-uri, „key profile indicators”, profiluri stabilite, în funcție de modul nostru de a juca, de a avea posesie, de a face un presing ultraofensiv. De exemplu, la fundașul lateral, pe noi ne interesează să fie bun tehnic, cu mingea, ofensiv. Poate alții caută să fie fundaș, adică defensiv. Ne interesează să știe jocul fără minge foarte bine, să se adapteze la multe sisteme tactice. Căutăm atacanții să fie complementari între ei. Îl avem pe Ghezali, de viteză, ne-a trebuit și un vârf de careu.

- Ce vă interesează despre viața extrasportivă? 
- Ne interesează, și ne uităm, la profilele de instagram și facebook, căutăm să aflăm exact ce postează, ne interesăm la fanii echipelor de unde vin, să vedem cât de apreciați sunt. Și ne interesăm să vedem dacă postarea lui ține de personalitatea și caracterul lor. E destul de greu să adaptezi un jucător cu probleme de caracter.

- Să spunem că este superfotbalist, dar în social media apare ca un bad-boy. Ce faceți? 
- Asta poate să fie și o imagine, pe care o construiește în social media. De ce vrea să apară așa? Este o mască socială sau așa este el?! Nu este nicio problemă să fii bad boy, n-am nimic contra lor. E bine să fii om bun, e rău să fii băiat bun... Pe noi ne interesează ca jucătorii să se adapteze la cultura și identitatea clubului.

- Adică? 
- Dinamo s-a bazat pe principii educaționale solide, construite în special în perioada 1986-1990, de către domnul Mircea Lucescu. A pus bazele unei filosofii foarte bune, dusă mai departe de domnii Cornel Dinu și Ioan Andone. Au apărut ulterior fotbaliști foarte buni, foarte foarte buni. Oameni care au reușit și în viață, nu doar în fotbal.

6 jucători noiau fost aduși în vară la Dinamo, s-au semnat acorduri cu ei, contractele vor fi înregistrate când se va permite ridicarea interdicției la transferuri: Golubovic (portar), Costin, Ciubotaru (fundași laterali), Abdallah, Goncalo și Politic (atacanți)

400 de fotbaliștia fost aria, inițială, din care roș-albii au ales jucătorii veniți până acum, în funcție de buget, de dorința de a sosi în România, de a accepta să le fie înregistrate contractele după ce se ridică interdicția

Pot exista păreri diferite într-un moment de dezvoltare, dar și animozități. Eu cred că Dinamo va continua în această formulă, fiecare e profesionist pe domeniul său de activitate. Pare că sunt fricțiuni sau "bisericuțe", dar nu înseamnă că așa este 

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo:

„Directorul social media” de la Dinamo a luat atitudine: „Îmi spun oful, îmi asum riscurile”

Conflict pe față la Dinamo, între Andrei Nicolescu și Vlad Iacob: „Distorsionează mesajele, asta e o problemă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  12 Iulie 2023, 22:48

Foamea de clickuri

bogat
bogat  •  12 Iulie 2023, 15:33

Articolul asta este extract din interviul de ieri cu Glavan. De cate ori il mai puneti? :)

magic4ever
magic4ever  •  12 Iulie 2023, 13:10

Bravo Glăvan, keep walking!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează