FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Omul care l-a propus pe Lewandowski la Dinamo face noi dezvăluiri: „Au spus NU fără să-l analizeze”

Robert Lewandowski, în meciul România - Polonia din 2016 / Sursă foto: GSP
Robert Lewandowski, în meciul România - Polonia din 2016 / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2021 13:05 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 16:16

Gabriel Glăvan, șeful departamentului de scouting de la FC Voluntari, a oferit noi detalii la GSP Live despre „afacerea Robert Lewandowski”. Starul polonez a fost propus în 2009 la Dinamo, dar „câinii” l-au refuzat fiindcă „nu avea experiență”.

Robert Lewandowski s-a remarcat pentru prima oară la Lech Poznan, apoi a semnat cu Borussia Dortmund, care l-a transferat în schimbul a 4,75 milioane de euro. După alți 4 ani, a mers liber de contract la Bayern Munchen, alături de care a cucerit 15 trofee. În 2020 a câștigat tripla campionat-Cupă-Liga Campionilor și a fost numit cel mai bun fotbalist al anului la gala FIFA The Best. 

Dinamo a ratat șansa să îl transfere Lewandowski acum mai bine de 10 ani, atunci când cel mai bun jucător al anului 2020 evolua în țara sa natală, Polonia. 

Gabriel Glăvan: „Cei de la Dinamo căutau pe cineva cu experiență”

„Am ajuns să lucrez cu Daniel Stanciu când a fost propunerea asta cu Lewandowski. Nu el l-a refuzat pe jucător, pur și simplu s-a considerat că este prea tânăr. La momentul respectiv, ei căutau pe cineva cu experiență, care să confirme. Probabil că nu l-au analizat. Dacă îl analizau din mai multe puncte de vedere, își dădeau seama că e un jucător de calitate. Eu l-am remarcat la Football Manager, nu existau atunci platformele InStat sau Wyscout.

E greu de spus ce s-ar fi întâmplat cu Lewandowski în România. Să nu uităm și că Lewandowski a avut ofertă de la Blackburn Rovers când era la Lech Poznan, dar nu s-a dus pentru că a erupt un vulcan în Islanda, iar toate zborurile au fost blocate. Nu știu dacă avea aceeași traiectorie dacă venea la Dinamo”, a spus Gabriel Glăvan, la GSP Live. 

Lewandowski, ținut pe loc de erupția unui vulcan! A fost un pas să ajungă la Blackburn Rovers

Robert Lewandowski (32 de ani), fotbalistul anului, trebuia să ajungă în 2010 la Blackburn, însă cenușa răspândită în aer de Eyjafjallajokull i-a blocat transferul.

Cariera atacantului polonez poate nu ar fi „explodat” la Dortmund și continuat fulminant la Bayern dacă nu intervenea un fenomen natural. Lewa ar fi trebuit să joace la Blackburn, însă erupția dn aprilie 2010 a vulcanului islandez Eyjafjallajokull a blocat spațiul aerian european și transferul lui.

Aveam și biletele pentru zbor, însă aşa mi-a fost soarta. Dacă aş fi ajuns acolo, probabil că aş fi rămas. La scurt timp, am aflat despre Borussia şi eu am decis să merg acolo - Robert Lewandowski

Borussia Dortmund a plusat cu 750.000 de euro și l-a convins pe polonezul refuzat de Legia Varșovia, pentru că era prea slab fizic. Lech Poznan a încasat atunci o sumă de 12 ori mai mare decât îi plătise în 2008 lui Znicz Pruszkow! 

Citește și alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV Fotbalistul de Champions League dorit și de FCSB a șocat la venirea în România: „Să joc aici? Măcar aveți medic?”

EXCLUSIV Alte două mutări incredibile încercate în Liga 1 » Ederson de la Manchester City, căutat de Oțelul Galați: „I-am dat un mail”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dragdim
dragdim  •  26 Februarie 2021, 01:31
Postat de Adrian Fulgos pe 25 Februarie 2021, 16:45

Daca ajungea in Ro, acum nu se mai vorbea de Robert Lewandowski. Drept mulțumire ar trebuij să plateasca datoriile lui Dinamo.

Un comentariu înțelept!

creeperno290
creeperno290  •  25 Februarie 2021, 22:41

Nu e foarte accurate football managerul. Jucasem pe 2020 cu Dinamo si reusim in primul sezon sa iau titlu si in sezonul 2 am fost eliminat in grupe din champions league. In realitate, aceste perfomante raman vise pana reconstruiesc suporterii clubul

cata23
cata23  •  25 Februarie 2021, 19:15

Îl știa de pe Football Manager, clar... si mie imi place jocul dar nu poti sa spui ca l-ai recomandat după un joc. Eu l-am văzut jucând la Poznan si trebuie sa fii *** sa crezi ca un jucator cu acele calități vine sa joace in divizia A ( pe vremea aceea bătea bine si loviturile libere, era cam la nivelul lui Mutu când a plecat la Inter )

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează