FOTBAL  »  Superliga  »  PREZENTARE

Și-a găsit echipă, după ce a făcut scandal în GSP! Cine l-a angajat pe antrenorul care s-a plâns că nu are job din cauza „traficului de diplome”

Gabriel Manu (41 de ani), antrenorul care și-a strigat nemulțumirea într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu o săptămână, a fost prezentat la CS Tunari, în Liga 3.
Gabriel Manu (41 de ani), antrenorul care și-a strigat nemulțumirea într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu o săptămână, a fost prezentat la CS Tunari, în Liga 3.

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 18:03 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 18:27

Gabriel Manu (41 de ani), antrenorul care și-a strigat nemulțumirea într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu o săptămână, a fost prezentat la CS Tunari, în Liga 3.

  • Antrenor cu licență Pro din 2015, Gabriel Manu a acuzat în scandalul licențelor antrenorilor: „Unii dintre noi au învățat, au respectat regulile și nu ne caută nimeni. E frustant: dacă nu vrei să faci compromisuri, nu ai nicio șansă, iar alții antrenează fără drept. E vina Federației și a Școlii de Antrenori că nu iau măsuri”.

La o săptămână distanță de la interviul în care se poziționa împotriva curentului și transmitea clar că antrenorii au nevoie de licență pentru a profesa, Gabriel Manu a semnat cu noua echipă. 

Primul abandon în Liga 2? Clubul a rămas fără soluții: „Nu mai investește, nu știm ce să mai facem!”
PROBLEME
Primul abandon în Liga 2? Clubul a rămas fără soluții: „Nu mai investește, nu știm ce să mai facem!”

Gabriel Manu, prezentat la CS Tunari 

Fostul „secund” al lui Olăroiu și Reghecampf va ataca promovarea în Liga 2 cu CS Tunari, liderul Seriei 4 din al treilea eșalon. 

Gruparea ilfoveană s-a oprit asupra lui după ce a purtat negocieri și cu Bogdan Lobonț, antrenor liber de contract după plecarea de la naționala U20 a României.

Gabi Manu: „Au vrut să-mi închiriez licența Pro. Nici să n-aud!”

În 2020, după o colaborare mai lungă, ca secund al lui Laurențiu Reghecampf, în Emirate, la Al Wahda și Al Wasl, unde au câștigat 3 trofee, a decis că e timpul să înceapă pe cont propriu, la Metaloblobus în Liga 2.

M-au contactat recent două echipe din SuperLigă, dar nu direct, că n-au avut curaj. L-au sunat pe tata, să-l întrebe dacă aș vrea să-mi închiriez licența Pro, cum fac atâția. Erau bani buni, dar i-am zis tatălui meu să le transmită că nici nu vreau să aud de așa ceva! Să nu mă mai caute! Nu-i înțeleg pe acești antrenori, care se duc doar așa, pentru un contract, dar nu antrenează, nu conduc echipele. Sunt doar așa, de decor, cu numele și cu diploma.

Tot ce se întâmplă este din cauza pasivității celor de la Federație și de la Școala de Antrenori. Pe mine m-a costat 15.000 de euro licența Pro, 5.000 de euro taxa de școlarizare, apoi a fost nevoie să fac un stagiu de cel puțin o săptămână la o echipă de Liga Campionilor.

Eu am fost în Dubai la Cosmin Olăroiu, care o antrena atunci pe Al Ahli. Plus alte deplasări, pe la conferințe, prin alte țări. Dar nu e vorba doar de bani. Noi am făcut totul ca la carte și nu suntem respectați. Antrenează alții fără licență, fiindcă FRF și Școala de Antrenori tac, acceptă asta.

Dacă mergem așa, Școala de Antrenori își va pierde autoritatea! Eu sunt independent financiar. Dar am colegi care au învățat, au respectat regulile și nu au ce pune pe masă acasă
- Gabriel Manu, pentru GSP.ro

VIDEO. Claudiu Keșeru, cuvinte de laudă pentru Mihai Pintilii: ”E competent! Citea dinainte multe momente de joc”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV AFAN reacționează după conferința de la Dinamo: „E trist că un fost jucător spune asta”

Conducerea lui Dinamo a reacționat rapid » Ce a spus Vlad Iacob după conferința în care Burcă i-a făcut praf pe jucători

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
inshallah
inshallah  •  19 Ianuarie 2023, 17:08

#JeSuisStrizu

quattro21
quattro21  •  18 Ianuarie 2023, 22:31

Apare mm imediat si il pune la punct. Doua crosee de dreapta si dupa asta ne invata si pe noi ce e bine si ce e rau????????????

istet10
istet10  •  18 Ianuarie 2023, 21:18
Postat de VanBasten pe 18 Ianuarie 2023, 19:20

Sunt somer. Pot sa fac si eu scandal in gesepe ca sa-mi gasesc de munca?!

Poti.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează