FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Noul transfer al lui Dinamo, convins că echipa va rămâne în Liga 1: „Nu retrogradăm niciodată, ne salvăm”

Moura (stânga) are gânduri mari cu Dinamo, unde revine după doi ani:
Moura (stânga) are gânduri mari cu Dinamo, unde revine după doi ani: "Mai întâi, să ne salvăm, apoi să refacem numele și prestigiul lui Dinamo” Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 21 februarie 2022 08:31 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 09:40

Gabriel Moura, 33 de ani, a povestit de ce a ales să se întoarcă la Dinamo și cum decurge viața lui în România, el sosind aici în vara lui 2018.

Gabriel Moura s-a întors după doi ani la gruparea din „Ștefan cel Mare”. Fotbalistul de bandă dreaptă a mai fost 6 luni la Dinamo, în a doua parte din 2019, adus de Eugen Neagoe, apoi a părăsit Dinamo cu destinația Gaz Metan Mediaș. 

Fiind și el păcălit de conducerea clubului ardelean, brazilianul a reziliat cu Gaz Metan și a fost primul dintre cei trei jucători ai sibienilor care a semnat cu „câinii”. El și Răzvan Grădinaru au fost pe banca de rezerve vineri, contra fostei lor formații, Gabi e gata să joace din nou pentru roș-albi de sâmbătă seară, contra Rapidului.

Vești bune la Dinamo » 3 jucători noi la antrenamentele lui Flavius Stoican
DINAMO
Vești bune la Dinamo » 3 jucători noi la antrenamentele lui Flavius Stoican

- Gabriel, cum ai cataloga experiența de la Gaz Metan? 
- În ceea ce mă privește, pot spune că au fost toate ingredientele să fie ceva deosebit, dar s-a transformat într-un coșmar. Aveam contract până în 2024. Să ajung în situația de a lăsa baltă totul și să plec cu nimic la mine a fost foarte dificil. Dar sunt situații ciudate în viață și a trebuit să iau o decizie urgentă în ultima zi de transferuri. 

- Cât de neplăcut este să joci pentru o echipă care nu te plătește? 
- E foarte urât, așa cum am spus, un coșmar, fiindcă, indiferent de serviciul pe care îl ai, trebuie să fii plătit la finalul lunii. Niciun muncitor nu merită să fie bătaia de joc a cuiva!

Gabriel Moura: „Dinamo e Dinamo”

- Cum te-ai simțit tu, cum s-a simțit familia? 
- Nu vreau să mă laud, dar întotdeauna am avut încredere în mine că sunt un învingător în viață, indiferent de greutățile de care m-am lovit, doar familia și cu mine știm cât de greu ne-a fost în aceste situații. Ca orice om depind de bani, trebuie să plătesc mâncarea pe care o punem pe masă, să plătim casa în care stăm și ne odihnim, nimeni nu ne dă nimic gratis. 

- Cum ai ajuns din nou la Dinamo? 
- Prin intermediul unui prieten foarte bun, Antonis Antoniou, el m-a ajutat și când m-am transferat de la Dinamo la Gaz Metan, acum m-a „adus” înapoi. Crede-mă, totul s-a derulat foarte repede, în ultima zi de transferuri. Și-apoi, Dinamo rămâne Dinamo! 

- Mai are acoperire expresia „Dinamo e Dinamo”?! 
- Da! Chiar așa e! Știu că echipa este la retrogradare, dar noi, la echipă, de la primul feeling, am observat că avem încredere mare, nu există o atmosferă apăsătoare, de oameni înfrânți. Știm că drumul spre succes e dificil, că este mult mai greu să te lupți pentru a te salva decât pentru un trofeu. 

Dar Dinamo e Dinamo, este o mândrie să porți un tricou de tradiție în România, împreună cu masa mare de suporteri vom îndeplini obiectivul. Sunt ferm convins că ne putem salva de la retrogradare. Nu retrogradăm, niciodată! 

- Ce reprezintă Dinamo pentru tine? 
- Dinamo este unul dintre cluburile de top din țară, astfel că este o mândrie de a purta tricoul alb-roșu în orice situație. Chiar este o onoare! Sper ca de data asta să am mai multe oportunități de a juca și să pot contribui la obiectivul final, să rămânem în prima ligă. Doar la asta mă gândesc. Și o mai zic o dată, pentru că îmi place cum sună, Dinamo este Dinamo!

14partide a strâns brazilianul cu pașaport portughez pentru „câini” în a doua decadă a lui 2019

Moura: „Mai călătorim în timpul liber”

- Cum a decurs viața ta în România în trei ani și jumătate petrecuți aici? Având în vedere că ai mai jucat un an și la Sepsi. 
- Mă simt foarte bine. Stilul meu de viață este simplu, mereu alături de familie. Este motorul care-mi ghidează viața. 

- Ai tăi cum se simt în România? 
- Familia se simte foarte bine aici, s-a obișnuit și soția, facem lucruri simple care au devenit obișnuință, zi de zi. 

- Cum vă petreceți timpul liber? 
- Ca orice om simplu al acestei țări. Petrec mult timp cu soția, cu fetița noastră, mai ieșim la un restaurant, cu toate că mă liniștește mult să stăm și acasă. Iar când avem mai mult timp liber, călătorim. 

- Cum te-ai acomodat la viața de aici? 
- Am petrecut mai mult timp în Transilvania, cu toate că mi-a plăcut și Bucureștiul. N-am de ce să mă plâng, joc fotbal, mănânc, călătoresc. Viața din România nu este cu mult diferită de cea din Portugalia, de exemplu. 

Liga 1 e de acord cu garantarea salariilor din drepturile TV » Majoritatea echipelor acceptă blocarea unei sume din contract pentru a-și proteja fotbaliștii + Rapid și Farul, printre echipele care se opun
FINANCIAR
Liga 1 e de acord cu garantarea salariilor din drepturile TV » Majoritatea echipelor acceptă blocarea unei sume din contract pentru a-și proteja fotbaliștii + Rapid și Farul, printre echipele care se opun

- Cum te împaci cu mâncarea? 
- Este OK, mănânc de toate, și feluri tradiționale, și internaționale. Nu sunt excentric, mă adaptez repede la orice. Soția nu știe încă să prepare feluri de mâncare românești, dar nu e nevoie, când ne e poftă, mergem la restaurant. 

- Unde ți-a plăcut cel mai mult în România? 
- Am vizitat câteva locuri deosebite. Cel mai mult mi-a plăcut Poiana Brașov pentru cadrul natural extraordinar, un loc minunat, apoi Centrul Vechi al Bucureștiului. Mi-a mai plăcut tare mult Sibiul, sunt câteva locuri unde mă relaxează să mă plimb. 

- Te supără ceva în România? 
- Nu, deloc. Auzisem lucruri bune despre această țară și înainte să sosesc aici. Sunt cam lungi drumurile cu autocarul prin țară, din cauza infrastructurii, dar te obișnuiești. În rest, nu mi-e teamă de nimic aici.

3posturi poate acoperi Gabriel: fundaș dreapta, mijlocaș defensiv și fundaș stânga

În ceea ce privește viitorul lui Gaz Metan, absolut totul este nesigur în acest moment, unul dintre motivele pentru care am decis să plec. Nimeni nu poate estima exact ce va urma zilele viitoare.

- Gabriel Moura

26de meciuri a adunat Moura pentru Gaz Metan în actuala ediție

VIDEO Florin Bratu, după Dinamo - Gaz Metan 4-0: „Toată suflarea dinamovistă aștepta această victorie!”

Citește alte știri din Liga 1:

Petrescu a avut dreptate! » Deac și Graovac, cei mai buni în CFR - Rapid + Ce jucători de la Rapid au dezamăgit

MM Stoica explică momentul care l-a „condamnat” pe Keșeru: „În fotbalul civilizat nu există!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  21 Februarie 2022, 16:51
Postat de marcelclujnapoca pe 21 Februarie 2022, 11:06

18 echipe e solutia altfel pierdeti cu echipa de Liga a 2 -a !

Stai linistit ca nici o echipa din liga 2 nu are sanse la baraj cu vreo echipa din liga 1...este diferenta mult prea mare...cand era Rednic antrenor si nu avea transferurile de acum,Dinamo a castigat fara emotii cu Petrolul care defileaza in liga 2....Dinamo nu o sa retrogradeze niciodata!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Februarie 2022, 11:06

18 echipe e solutia altfel pierdeti cu echipa de Liga a 2 -a !

dora
dora  •  21 Februarie 2022, 10:21

Un jucator slabut, la viața lui...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează