FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Trupul fostului fotbalist de la Steaua se află de două luni într-o morgă din Suedia » Cum l-au găsit rudele

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 13:06 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 21:58

Gabriel Zahiu, fost fundaș central la Steaua, a murit pe 20 noiembrie 2023, la trei zile după ce a împlinit 67 de ani. De atunci, rudele încearcă să-i aducă trupul neînsuflețit în țară.

Gabi Zahiu locuia în Suedia, la Helsingborg. Acolo și-a încheiat cariera de fotbalist și s-a stabilit, venind rar prin Buzău. Din noiembrie, un nepot care stă în Anglia și o nepoată care stă la Buzău, copiii surorii lui, încearcă să-i aducă trupul în țară.

Dinamo, în doliu » A murit Gheorghe Iamandi, fostul atacant din semifinala cu Liverpool, în Cupa Campionilor Europeni
DECES
Dinamo, în doliu » A murit Gheorghe Iamandi, fostul atacant din semifinala cu Liverpool, în Cupa Campionilor Europeni

Trupul lui Gabriel Zahiu, fost jucător la Steaua, e de două luni la o morgă în Suedia

Procedura de repatriere e una complicată pentru că Zahiu ar fi renunțat între timp la cetățenia română pentru a opta pentru cea suedeză.

Trupul fostului fotbalist de la Steaua se află de două luni într-o morgă din Suedia » Cum l-au găsit rudele
Gabriel Zahiu în echipa Stelei din sezonul 1975-1976, antrenată de Emeric Ienei. Zahiu, al doilea din dreapta, pe rândul din mijloc, într-o echipă din care mai făceau parte Marcel Răducanu, Liță Dumitru și Anghel Iordănescu

„Am avut ceva suspiciuni în noiembrie. N-a mai dat niciun telefon, nici nu putea fi apelat. Tot speram că e plecat prin Spania sau pe undeva unde nu are semnal.

Bănuielile că s-a întâmplat ceva rău au crescut pe 17 noiembrie, de ziua lui. Nu s-a întâmplat niciodată să nu răspundă la telefonul nostru sau să nu sune el înapoi. Din păcate noi, rudele lui, am avut probleme personale mari. N-am putut să plecăm în Suedia după el.

Apoi au venit Crăciunul și Anul nou și nu am primit niciun semn. Fratele meu a trimis atunci pe cineva la apartamentul lui din Helsingborg. Vecinii au spus că nu l-au văzut de mult timp, «Probabil e plecat în România» au spus ei. 

Confirmarea oficială a venit zilele trecute după ce fratele meu, isteț, s-a gândit să-l caute pe lista persoanelor decedate. Acolo e un site unde se anunță toate persoanele decedate. Fratele meu i-a găsit numele pe listă”, a spus nepoata lui Gabriel Zahiu, potrivit buzoienii.ro, citat de Libertatea

Trupul fostului fotbalist de la Steaua se află de două luni într-o morgă din Suedia » Cum l-au găsit rudele
Gabriel Zahiu, în centru, venea ocazional la Buzău

Cine a fost Gabriel Zahiu

Fost fundaș central, Gabriel Zahiu s-a născut pe 17 noiembrie 1956, la Buzău. Și-a început cariera în sezonul 1973-1974 la Gloria Buzău. În 1975 a ajuns la Steaua și a debutat în Divizia A pe 17 august 1975. La „militari” a jucat până la finalul sezonului 1980-1981, alături de nume precum Marcel Răducanu, Liță Dumitru sau Anghel Iordănescu. 

A câștigat două titluri și două Cupe. Din sezonul 1981-1982 s-a întors la Gloria Buzău și a mai jucat acolo până în 1987. Ulterior, a fugit din țară înainte de Revoluție, stabilindu-se în Suedia. În total, are 135 de meciuri și 32 de goluri în prima divizie a fotbalului românesc.

  • În fotbalul românesc mai există un Gabriel Zahiu. Ca fotbalist, a jucat ca atacant și a evoluat în cea mai mare parte a carierei la Farul (1977-1993 în aproape 300 de meciuri). Născut în 1960 acesta a fost ulterior antrenor la echipe precum Farul sau Pandurii. Acum e stabilit la Motru și e prezent în dese rânduri la meciurile din Superligă ale Farului

Citește și: 

De ce nu a mers Edi Iordănescu la tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor » Detalii de ultimă oră despre selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
mihaitanase
mihaitanase  •  08 Februarie 2024, 13:09

Dumnezeu să -l ierte și să-l odihnească ! A fost un bun fotbalist La Steaua a fost o oery golgheter deși juca fundaș sau mijlocaș .

iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  08 Februarie 2024, 11:57
Postat de Randoomlegend pe 07 Februarie 2024, 17:38

omul a jucat la Steaua din liga 1. sper sa ai si tu soarta lui actuala dar incepand de maine.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  07 Februarie 2024, 22:57

Sa-i fie tarana usoara! Nu vad care ar fi problema sa-l inmormanteze in tara in care a trait si se simtea bine... O ruda mai avea in Romania si una in Anglia.Chiar nu inteleg care e problema...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează