FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FC BOTOȘANI 2-1

GALERIE FOTO Andrei Cristea, ca Iniesta! Faza memorabilă la primul gol marcat împotriva Botoșaniului + borna incredibilă atinsă după "dubla" din meciul de azi

Primul gol al lui Andrei Cristea // Captură Telekom +11   FOTO
Primul gol al lui Andrei Cristea // Captură Telekom

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 august 2018 21:46

Andrei Cristea, atacantul celor de la Poli Iași, a fost one-man show în timpul primei reprize a Derby-ului Moldovei cu FC Botoșani. La pauză, ieșenii conduceau cu 2-0 grație "dublei" lui Cristea, care a înscris două goluri superbe, iar meciul s-a terminat 2-1.

Vârful lui Poli Iași a deschis scorul în minutul 30, cu un șut imparabil de la marginea careului. Reluările TV au surprins cum atacantul era flancat de nu mai puțin de 6 jucători ai Botoșaniului, care nu au putut însă să-l deposedeze.

Faza reușită de acesta a adus aminte inevitabil de Andres Iniesta, autor al câtorva momente asemănătoare de magie de-a lungul carierei. 

Cinci minute mai târziu, Andrei Cristea a repetat isprava și a reușit un nou gol superb. A șutat imparabil, cu stângul, de la 16 metri, iar mingea s-a dus în vinclul porții lui Pap. 

A ajuns la golul 96

Grație golurilor de azi, Andrei Cristea a ajuns la 96 de goluri marcate în Liga 1. Atacantul de 34 de ani e cel mai bun marcator activ din prima ligă a României! 

Acesta a mai jucat în România la FCM Bacău, Steaua, Poli Timișoara, Dinamo, FC Brașov și Poli Iași. În sezonul 2009-2010, a ieșit golgeterul Ligii 1, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Dinamo. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
textro
textro  •  18 August 2018, 10:21

Din punct de vedere matematic, cifrele sunt de la 0 la 9, însă dpdv lingvistic mai inseamna număr, suma, cantitate, vezi dexonline.

116530435479785
Anca Toma  •  18 August 2018, 10:11

Cristea de fapt avea langa el 6 jaloane.Singurul merit e c-a tras la poarta.Pacat de inceputul foarte bun al lui FCBT.Dupa plecarea lui Sfaiter se va alege praful de FCBT.Singura problema e daca se desfiinteaza anul asta sau la anul.

pavel_dumitrescu
pavel_dumitrescu  •  18 August 2018, 09:48

Jucător destul de bun Cristea.. păcat că timp de vreo 7 ani (intre 23 și 30 de ani) a cam ieșit din peisaj..!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează