FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Ganea s-a inteles cu Poli, dar Rapid il vrea pe Grigorie in locul atacantului

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iunie 2007 00:00

Prietenia dintre Copos si Ganea e de domeniul trecutului. Atacantul se desparte acum de Rapid acuzindu-l pe patronul din Giulesti, acelasi care il convinsese iarna trecuta sa lase liderul Dinamo pentru a reveni in alb-visiniu.

"Ganezul" s-a inteles ieri cu Poli Timisoara pentru un contract pe doi ani, plus optiune de prelungire pe inca un sezon. Salariul: 250.000 de euro anual, plus inca 100.000 de euro la indeplinirea obiectivului, participarea in cupele europene. Problema ar fi ca banatenii n-au ajuns inca la un acord cu Rapidul pentru transfer, iar atacantul mai e, prin contract, rapidist inca doi ani. Copos ar fi de acord sa se desparta de Ganea (34 de ani), care are cel mai mare salariu de la Rapid, 350.000 de euro anual, cu tot cu bonusuri, numai ca acum spera sa-i convinga pe timisoreni sa i-l dea la schimb pe stefan Grigorie (25 de ani), indezirabil pe Bega.

Ganea e deranjat de tratativele duse pentru transferul sau. "Copos sa nu se mai laude ca ma da gratis, ca stiu eu mai bine cum stau lucrurile! Chiar as vrea sa-l intreb: daca isi cumpara o masina second hand, dupa aia o da gratis? Chit ca e second hand, nu vrea nimic in schimbul ei?", a spus ieri fostul international. Copos i-a dat fotbalistului zilele trecute o hirtie prin care se arata de acord sa-l cedeze in schimbul a 200.000 de euro.


200.000 de euro i-a platit Rapid lui Dinamo pentru Ganea, adica exact banii pe care fotbalistul ii cistigase in stefan cel Mare

"Ganea e un jucator de valoare, dar in fotbal drumurile se mai si despart"
Cristiano Bergodi

"Ganea o sa-si dea seama ca n-are cu cine sa se certe la Timisoara, pentru ca aici domneste seriozitatea"
Jackie Ionescu, director tehnic Poli Timisoara

"Vrem un jucator!"
Copos a confirmat ieri ca intentioneaza sa solicite un schimb de jucatori, fara a-l nominaliza insa pe Grigorie: "Il respect pe Ganea si, daca el are o propunere tentanta de la Poli, o sa-i dam drumul. Noi ii avem pe Mazilu, Buga, Boya, ar fi pacat pentru Ganea sa nu poata juca meci de meci. Nu conteaza banii, la nivel de cluburi sigur o sa ne intelegem. Probabil ca o sa luam un fotbalist la schimb si vom mai plati noi o suma de bani in plus".

Il ataca pe Giovanni
Marian Iancu a evitat ieri sa confirme transferul lui Ganea. "Nu pot sa vorbesc despre achizitionarea lui Ganea, pentru ca din cauza presei l-am pierdut si pe Zicu. Batusem palma cu Giovanni Becali, care imi promisese ca in Romania il da doar la Poli, pentru ca seara sa vad ca Ianis era prezentat la Dinamo. Ca sa vedeti ce om de cuvint e Giovanni! Mi-e frica sa vorbesc de Ganea, sa nu patesc la fel". Transferul "Ganezului" ar putea fi anuntat azi de timisoreni intr-o conferinta de presa.

S-au certat
Problemele dintre Ganea si Copos au aparut din cauza banilor. Patronul a platit 200.000 de euro pentru eliberarea atacantului de la Dinamo, i-a oferit cel mai mare salariu din Giulesti, 350.000 de euro pe an, plus prime duble fata de restul componentilor echipei, inclusiv fata de Razvan Lucescu. Randamentul slab al jucatorului si desele accidentari au adus criticile patronului: "Tragem linie la finalul campionatului si vedem cit ne-a costat fiecare dintre cele doua goluri marcate de Ganea!". "Plec, nu am ajuns sa stau la mila lui Copos!", a ripostat "Ganezul".

"Infecteaza penicilina"
Ganea si Marian Iancu au fost protagonistii unui scandal in iarna, imediat dupa transferul atacantului la Rapid. "L-a adus Copos ca sa-i faca probleme lui Razvan, sa-i strice atmosfera in vestiar. Ganea infecteaza si penicilina!", a atacat Iancu. In replica, Ganea l-a numit "balena" pe patronul lui Poli. (Sebastian Scoarta)

"Nu ma intereseaza Ganea!"
Dinamo nu l-a mai vrut pe Ionel Ganea inapoi. A spus-o unul dintre actionarii ros-albilor, Vasile Turcu: "Imi pare rau pentru el, eu i-am zis sa nu plece de la noi in iarna ca n-o sa faca treaba la Rapid. Acum avem destui atacanti la Dinamo, poate doar daca Mircea Rednic si-l doreste sa se intoarca. Dar pe mine nu ma intereseaza situatia lui, nu e jucatorul lui Dinamo". Iar despre George Copos, Turcu a spus: "A cheltuit mult cu Rapid, dar n-a stiut sa gestioneze banii. Asa cum i-a zis si Nicolae Badea, sa mai invete management!". (Ioana Mihalcea)

"Un adevarat numar 9"
Atacantii Gigel Bucur si Andrei Cristea nu sint speriati de concurenta cu Ganea, desi tehnicianul Uhrin a anuntat ca va folosi un sistem cu doua virfuri. "Ganea e un atacant cu experienta, a demonstrat peste tot pe unde a jucat. Cred ca Poli are nevoie de el, ar putea fi acel numar 9 de care s-a tot vorbit", a spus Bucur, completat de Cristea: "Daca Ganea  va veni la Timisoara, cred ca ne va ajuta foarte mult. Concurenta a fost si va fi, nu e nici un fel de problema, trebuie sa ne bucuram daca vom avea in echipa un astfel de jucator, cu experienta si valoarea lui". (Dana Surulescu)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează