FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Gaură de 3 milioane de euro » Badea va pierde o parte din banii investiţi la Dinamo

Cu Nicolae Badea la cîrma clubului, Dinamo a cîştigat 4 titluri, 6 Cupe ale României şi 2 Supercupe
Cu Nicolae Badea la cîrma clubului, Dinamo a cîştigat 4 titluri, 6 Cupe ale României şi 2 Supercupe

Articol de GSP - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 21:40

Nicolae Badea va pleca de la Dinamo ceva mai sărac, pentru că o bună parte din banii investiţi nu mai pot fi recuperaţi şi vor rămîne în club cu titlu de sponsorizare.

Ionuţ Negoiţă va prelua controlul total al lui Dinamo, însă pentru a achiziţiona pachetul de acţiuni de la Nicolae Badea (30%) va trebui să scoată din buzunar cîteva milioane de euro.

Conform surselor apropiate clubului, Nicolae Badea i-a confirmat lui Ionuţ Negoiţă decizia sa de a se retrage definitiv de la club, iar acesta va trebui să-i plătească preşedintelui CA în jur de 3 milioane de euro, reprezentînd bani cu care a creditat clubul în ultima perioadă.

Cum echipa are nevoie imediată de aproximativ 900.000 de euro pentru a lua licenţa, plus un milion de euro pentru a acoperi datoriile către bugetul de stat, dar şi către foşti angajaţi şi jucători, apropiaţii lui Ionuţ Negoiţă susţin că Nicolae Badea a acceptat să nu-şi recupereze această sumă.

Mai exact, la fel cum s-a întîmplat şi cu Cristi Borcea, dar şi cu Vasile Turcu cînd s-au retras din acţionariat, sumele pe care clubul le datora către ei şi nu au putut fi recuperate au rămas cu titlu de sponsorizare.

"O altă variantă este ca banii datoraţi să fie returnaţi în urma unor vînzări de jucători! Aşa s-a procedat în trecut şi cu alţi acţionari, însă doar în cazul în care transferurile ar fi făcute pe sume mari, cum a fost cazul lui Gabriel Torje, pe care s-au luat 4 milioane de euro. Momentan însă nu avem un fotbalist cu o cotă atît de bună", au precizat surse apropiate "cîinilor".

8 milioane de euro a investit Nicolae Badea la Dinamo din 1999 şi pînă în prezent

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
gymd
gymd  •  04 Martie 2013, 15:50

de unde 8 milioane bai bazdaganiilor :)))))))) pai daca ar fi bagat 8 milioane Dinamo defila in campionat, aveam si stadion si jucatori

gerula666
gerula666  •  04 Martie 2013, 14:09

Nu vinde clubul Badea, nu fi fraier! Negoita te trage in piept si va face bani frumosi cu acest club. va transforma arena de 300d de locuri din Stefan cel Mare intr-un nou Mall destinat bucurestenilor si se va imbogati, deci, nu vinde, nu fi fraier. Tine-mi pe astia pana ii duci in C!

mihaienache
mihaienache  •  04 Martie 2013, 13:28

nu cred ca a bagat banii astia de chitros ce este.....si oricum suma este mica pt talia unui club ca dinamo.......du-te tare !!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează