LIGA 1  ·  GAZ METAN - PANDURII 1-0

Gaz Metan a învins pe Pandurii » Oxigen de Liga I

Michal Kubala, Kubala, Gaz Metan
Michal Kubala, Kubala, Gaz Metan

Articol de — Luni, 12 Aprilie 2010, 00:00

Medieşenii au învins greu trupa lui Cîrţu, prin trasorul norocos al lui Kubala, scăpînd pe moment de emoţiile retrogradării

Ajunşi cu cuţitul la os, medieşenii au luat o gură zdravănă de oxigen în lupta pentru supravieţuire în prima divizie. Gazdele au asaltat din start jumătatea ermetică a oltenilor, Dudiţă semnînd prima ocazie la poarta lui Stanca, cu un şut violent din 30 metri (5). Kubala a încercat să-l imite pe coechipierul său din linia mediană, dar portarul advers nu a putut fi păcălit (16).

De pe margine, Cîrţu a sesizat momentul slab al echipei sale şi s-a agitat mereu pentru a remedia breşele din defensivă, însă tot Stanca a fost nevoit să intervină miraculos la lovitura de cap a lui Hoban (22). Silvăşan i-a mai dat o dată emoţii vulcanicului antrenor, dar şutul său a şters bara transversală (30).

Pandurii au ripostat după o jumătate de oră, cînd Lazici a întîrziat la balonul expediat de Ghindeanu. Stanca a ieşit accidentat, Mediaşul a răsuflat uşurat. După bîlbîială lui Silvăşan (47), Kubala a reuşit să perforeze plasa porţii adverse, cu o ghiulea din 40 metri, pe care s-a interpus şi piciorul lui Popete (54). Vizitatorii au fost aproape să dea lovitura pe final, prin Raskovici (90), însă Cîrţu a trebuit să se recunoască învins de "matematicianul" Pustai printr-un gol norocos.

Stanca KO
În minutul 27, portarul Răzvan Stanca a avut nevoie de  îngrijiri medicale. Goalkeeper-ul Pandurilor a sărit după o minge expediată de Kubala de la 25 metri, lovindu-se în căzătură la spate. Deşi a încercat să continue partida, Stanca a cedat, după zece minute fiind înlocuit de Mingote.

Moda în roşu
În minutul 78, Dudiţă a văzut două cartonaşe galbene în doar 5 secunde. Colţescu l-a avertizat mai întîi pentru simulare, în duelul cu Cardoso, dar mijlocaşul a ripostat, lovindu-l peste mînă pe arbitru. Imediat, "centralul" l-a avertizat din nou şi l-a eliminat pe medieşean. Gaz Metan a avut în fiecare din ultimele trei partide cîte un jucător trimis mai devreme la vestiare.

Deşi mingea a fost atinsă de Popete la golul înscris de Kubala, arbitrul Colţescu l-a creditat ca autor pe mijlocaşul slovac.
Antrenorul cu portarii al Pandurilor, Silviu Lung, l-a îmbrîncit pe un om de ordine, care a trecut prin dreptul său, dar conflictul nu a avut urmări.
Ghindeanu a fost trimis la echipa a doua, imediat după meci. "M-am aşteptat la mai multe de la el şi l-am anunţat deja că a fost trimis la «satelit»", a explicat Cîrţu.

"M-a deranjat «organizarea» meciului, din care face parte şi Colţescu. Au fost şmecherii de trei franci, dar din aceia belgieni, fără valoare"
Sorin Cîrţu, antrenor Pandurii

"Cred că e un scor nedrept, deoarece gazdele au dat un gol norocos. Era echitabil un egal, dar, la fotbal, te alegi cu ceea ce ţi se dă"
Sorin Cîrţu, antrenor Pandurii

"După această victorie sîntem salvaţi în procentaj de 60-70 la sută, iar dac-o vom bate şi pe Bistriţa, atunci ne putem gîndi că vom juca şi la anul în Liga I"
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

"Colţescu a avut un gest nervos, m-a împins, mi-a pus mîna în piept, iar pe urmă mi-a zis că a vrut să mă calmeze. Eram nervos că mă înjurau oltenii şi l-am atins peste mînă"
Doru Dudiţă, mijlocaş Gaz Metan

"Am dat un gol norocos, dar nu contează cum înscriu, atît timp cît ne-a adus trei puncte. A fost cel mai important meci al nostru, mai ales că Pandurii se apără doar"
Michal Kubala, mijlocaş Gaz MetanUn taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (3)

gazistu  •  13 Aprilie 2010, 10:18

nu ataci = nu dai gol nu ataci = te ataca altu nu ataci = pierzi, ceeaa ce era si normal sa vina reversul medaliei

 •  12 Aprilie 2010, 20:42

am batut greu pe Pandurii ...normal...ca si-a facut prezenta AUTOBAZA LU' cartU

 •  12 Aprilie 2010, 08:19

ia fiti atenti aici ce am zis eu la conferinta de presa: www.youtube.com/watch?v=5J0_UCD4ZwQ

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1