FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - ACADEMICA CLICENI

GAZ METAN - ACADEMICA CLICENI 2-1 » Cronică Remus Răureanu: „Liga lui Mitică”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 14:30

Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni s-au înfruntat astăzi, în etapa cu numărul 12 din Liga 1. Medieșenii s-au impus în final cu scorul de 2-1.

Dumitru Cardoso, româno-suedezo-italo-brazilianul ajuns la Mediaș să-și relanseze cariera, devine o vedetă în campionat. A înscris și azi, are patru goluri și e dorit insistent de FCSB.

Gaz Metan mai joacă și fotbal, în pline jocuri politice purtate de antrenorul Iordănescu și de conducerea executivă. Edi amenință cu demisia de o lună și echipa a pierdut patru meciuri la rând pe fondul tratativelor. Negocierile ca la crearea unui guvern s-au mai întrerupt un pic, pentru 90 de minute în care Mediașul a mai câștigat trei puncte și și-a întărit poziția din zona de playoff.  

Succesul n-a fost simplu de obținut, formația lui Edward arată ca una tocită, cu calitățile diluate brusc, jupuită de sclipirea remarcabilă laînceputul stagiunii chiar și în momentele proaste. Câțiva fotbaliști a căror valoare depășește media campionatului au rezolvat, totuși, partida cu Clinceni. Nou-promovata a rezistat mai mult de o oră fără probleme, într-o dispută echilibrată. 

Diferența au făcut-o vârful Sergiu Buș și mijlocașul ofensiv Cardoso. Atacantul a marcat și cu un pic de noroc, pasa lui Romeo pentru el a uluit apărarea nou-promovatei și i-a permis lui Buș să finalizeze ușor. Cardoso, pe care Becali l-a trecut deja pe lista de cumpărături pentru la iarnă, n-a mai distrat publicul ca în partidele precedente, cu giumbușlucuri de free-styler, a înscris cam ca Buș, cu un șut simplu într-o situație în care rămăsese unu la unu cu portarul Miguel Santos.  

Cardoso și Buș sunt reinventați la Mediaș, amândoi aveau carierele în service și își revin sub comanda lui Iordănescu. Măcar la recrutare se pricep conducătorii Gazului. Atmosfera din club încă nu izbutesc s-o liniștească, locul din playoff e în pericoldin cauza scandalurilor de „război rece" dintre Edward și „executiv”.

Gaz Metan Mediaș - Academica Clinceni: 2-1

  • Au marcat: Buș 71, Cardoso 72 / Roșu 84 (autogol)

ECHIPELE DE START:

Gaz Metan (4-3-3): Pleșca - Pleașcă, Larie, Constantin, Velisar - Olaru, Roșu, Droppa - Ely, Buș, Cardoso
Rezerve: Batista, Romeo, Popa, Chamed, Trif, Drăghici, Sanoh
Antrenor: Eduard Iordănescu

Clinceni (4-2-3-1): Santos - Achim, Răuță, Patriche, Dobrescu - Cebotaru, Șut - Merloi, Buziuc, Buș - Vojtus
Rezerve: Vâlceanu, Dobrescu, Netzer, Chatziterzoglou, Oulad Omar, Robert Ion, Nsiah
Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitru: Marian Barbu

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Lovitură de imagine dată de LPF: Liga 1 va avea imn oficial, lansarea are loc la Derby de România 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
gazistu
gazistu  •  05 Octombrie 2019, 23:33
Postat de romeverest pe 05 Octombrie 2019, 17:12

Baiatul asta ar face bine sa stea linistit la Medias si poate, cat de curand, sa gaseasca un contract bun in strainatate. La Fcsb va ajunge sa fie aruncat ca o masea stricata daca ciobanului fatdat i se pune pata pe el !! Tot cu surle si trambite i-a adus si pe Belu, Stan, fundasul bulgar si pe polonez, iar acum ii ameninta sa plece ca sa nu le mai plateasca salariile !!

Daca ar pleca la FCSB sigur cibeva l-ar sfatui prost/gtesit... desi la FCSB ar avea cel putin 10-12.000E cocosei lunar, mare diferenta nu ar fi ca din ce am inteles la noi are undeva la 7000E cocosei lunar., deci nu e mare diferenta, doar prin faptul ca aici are contractul pe 2 ani, si sigur nu-l da nimeni in 2 ani afara, pe cand acolo stim cum evolueaza lucrurile... parcuri sunt destule in Bucuresti si primeste si Matiz :))

kamouniyak
kamouniyak  •  05 Octombrie 2019, 17:21

" formația lui Edward arată ca una tocită, cu calitățile diluate brusc, jupuită de sclipirea remarcabilă laînceputul stagiunii chiar și în momentele proaste." Nu mi se pare o fraza corecta dpdv gramatical. Dincolo de eroarea umana si neintentionata de a scrie "lainceputul" legat, ori lipseate de acolo exprimarea "DE la inceputul stagiunii" (caz in care s-ar fi impus o virgula inainte de "chiar si", ori cuvantul "aratata" inainte de "la inceputul stagiunii".

romeverest
romeverest  •  05 Octombrie 2019, 17:12

Baiatul asta ar face bine sa stea linistit la Medias si poate, cat de curand, sa gaseasca un contract bun in strainatate. La Fcsb va ajunge sa fie aruncat ca o masea stricata daca ciobanului fatdat i se pune pata pe el !! Tot cu surle si trambite i-a adus si pe Belu, Stan, fundasul bulgar si pe polonez, iar acum ii ameninta sa plece ca sa nu le mai plateasca salariile !!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează