FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CRAIOVA 3-2

GAZ METAN - CRAIOVA 3-2 // Deciziile lui Andrei Chivulete analizate de Constantin Zotta » Concluzia fostului arbitru

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 septembrie 2018 23:43

Gaz Metan s-a impus în fața celor de la CS U Craiova, scor 3-2. Centralul Andrei Chivulete a avut un meci infernal, în care a acordat 4 lovituri de la 11 metri și un cartonaș roșu.  

Constantin Zotta, fost arbitru, a analizat deciziile luate de Chivulete.

  • Mitriță a înscris în minutul 7 din lovitura de pedeapsă rezultată în urma unui duel Crețu-Mihăilă. Extrema Craiovei urmărea mingea și a căzut într-o alunecare în fața lui Pleșca. Arbitrul a considerat că medieșeanul l-a împiedicat pe Mihăilă, deși din reluările TV nu s-a văzut un fault clar.

"Se putea da, e cel mai ușor acordat, dar există circumstanțe. E foarte greu de urmărit contactul"Constantin Zotta 

  • A urmat alt penalty după patru minute, transformat de Marius Constantin. Cristea a căzut dintr-un duel cu Donkor, ca și cum ar fi fost împins. La fel, reluările n-au arătat că africanul ar fi comis un fault evident.

 

  • Al treilea penalty, acordat corect la un fault al lui Constantin la Bărbuț, a fost executat de Mitriță și parat de Pleșca.

"A fost clar, Marius Constantin își lovește adversarul"Constantin Zotta 

  • În minutul 73, Mitriță a vrut să se ridice și s-a ciocnit, în mișcare, cu Crețu, care alerga normal și a încercat să-l ferească. Al patrulea penalty dat ușor, transformat de Koljici pentru 2-2.

"Din punctul meu de vedere a fost un penalty corect acordat. Crețu din neglijență, sare asupra unui adversar. Asta îi determină căderea lui Mitriță. E neregulamentar. Nu cred că face totul pentru a-l evita"Constantin Zotta

  • În final l-a eliminat pe Fedele, deși la atacul lui la Fofana n-a existat contact.

"Fofana evită contactul, apoi. Motivul pentru care el cade, nu îl regăsesc. Decizia corectă era lovitură liberă indirectă și cartonaș galben pentru simulare jucătorului de la Mediaș"Constantin Zotta

Vezi și: Medieșenii, savuroși la interviuri: "Dacă mai dădea un penalty, îl bătea Chivulete!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
observator_federal
observator_federal  •  16 Septembrie 2018, 13:07
Postat de Calin Francu pe 16 Septembrie 2018, 09:17

Astia de la digi il pun pe Craciunescu care e oltean si fan al. Craiovei sa comenteze arbitrajele de la meciurile acestora. El nu e echidistant si tot timpul face comentarii in favoarea oltenilor.aceleasi faze la alte echipe le interpreteaza invers. Bu e corect si se vede de la o posta acest lucru. De ziiaristi si comentatori nu mai vorbesc. Aproape toti comenteaza dupa simpatii si interes . Faza cretu mitrita e cel mai bun exemplu . Cretu dupa ei trebuia sa astepte ca mitrita sa se ridice sa ia mingea si sa si marcheze si apoi sa-l felicite cum sa-l deranjeze. E clar ca a vrut sa-l sara pentru al evita dar marele craciunescu cum sa accepte asa ceva si sa reiese cumva ca arbitru a tras cit a putut cu craiova si era cit pe ce sa avem viciere de rezultat.

Ba am văzut penaltyuri acordate pentru "neglijență" în situații mai finuțe decât în cazul ăsta... Chiar am crezut că este posibil ca Mitriță să nu mai poată continua meciul așa de tare l-a lovit ăla (apropo Mitriță a urmărit mingea, nu a fost "abil" pentru a forța decuzia arbitrului). Dacă și penaltyul ăsta naște dubii înseamnă că doar VAR-ul ne mai poate salva... presa (gigistă) în niciun caz nu este obiectivă...

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  16 Septembrie 2018, 12:13

Daca se merge pe footbal de domnisoare de ce nu i-a dat al 2lea galben lui Cretu , de ce la obstructia lui Nuno Rocha cand impiedicat a tras in portar nu s-a dat 11m?!De ce atatea „usoare„ ce incurca jocul si enerveaza toata lumea?!

christiano0
christiano0  •  16 Septembrie 2018, 10:38

De obicei Chivulete nu este un arbitru rau, pe multi poate v-a arbitrat la competitiile de amatori. Dar meciul asta a fost Hilar. Nu stiu ce a gandit, parca actiona la comanda. Orice atingere, hopa fault, hopa penalty. Daca s-ar uita strainii la astfel de meciuri, i-ar pufni râsul. De aia imi place tatã Premier League, acolo ori e fault ori nu e!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează