FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO

GAZ METAN - DINAMO // Curtat în trecut de Dinamo, Edi Iordănescu a mușcat mereu din „câini”!

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2020 17:05

Gaz Metan și Dinamo joacă duminică un meci decisiv pentru calificarea medieșenilor în play-off.

Tehnicianul Mediașului e suspendat, însă i-a produs numeroase insomnii lui Dinamo.

Gaz Metan este față în față cu istoria în week-end, întrucât joacă pentru play-off, gruparea din Mediaș neclasându-se niciodată în Top 6 în istoria clubului. Ardelenii stau la mâna lor, spre deosebire de Viitorul nu trebuie să aștepte și alt rezultat ca să-și asigure prezența în cărțile pentru titlu și cupele europene. Un meci cât o finală, cum au spus jucătorii Gazului, cu o formație de play-out, Dinamo, entuziasmată de succesul din Derby de România.

Gaz Metan - Dinamo, fără Iordănescu

Medieșenii vor avea o absență importantă contra „câinilor”. Tocmai Edward Iordănescu, care a luat două cartonașe galbene la Clinceni, cu Academica. Este a treia oară în acest sezon când tehnicianul medieșenilor este trimis în tribună, eliminat de arbitru. S-a întâmplat în etapa 1, cu Chindia (2-2), apoi în etapa 11, cu CFR Cluj (0-3), și ultima oară sâmbăta trecută, la Clinceni (3-2). Cum i-a prins, i-a ars!

Edi Iordănescu a fost curtat în anii precedenți de reprezentanții lui Ionuț Negoiță pentru a prelua banca tehnică a lui Dinamo. Tehnicianul de 41 de ani și-a recunoscut mereu simpatiile steliste, de aceea a evitat să se angajeze în negocieri pentru a prelua „haita”. Chiar dacă a avut multe meciuri pe contre cu dinamoviștii, Edward este apreciat de mulți dintre suporterii „câinilor”.

Deși palmaresul său cu roș-albii este echilibrat - 5 victorii, 4 remize și 5 înfrângeri -, Iordănescu a provocat multe neplăceri dinamoviștilor:

  • În ediția 2014/2015 i-a scos din semifinalele Cupei Ligii, pe vremea când antrena Pandurii Târgu Jiu, scor 2-1 și 3-1.
  • În ediția 2015/2016, deși nu a câștigat niciunul dintre cele patru dueluri din campionat, o înfrângere și trei remize, a trecut în fața „câinilor”, tot cu Pandurii, în ultima etapă. Gorjenii au încheiat sezonul pe 3, roș-albii pe 4.
  • Primul play-out al "câinilor" a pornit de la Edi! Pe 24 februarie 2018, Astra, antrenată de Iordănescu, a învins Dinamo cu scorul de 2-0, în ultima etapă din sezonul regulat, iar bucureștenii au ajuns în afara Top 6.
  • Deși a intrat cu Gaz Metan în play-out pe locul 11, în ediția anterioară, Edward a câștigat play-out-ul depășind-o pe Dinamo cu 5 puncte. Roș-albii au încheiat pe locul 9, cel mai slab din istoria grupării.

2-0a fost scorul victoriei din tur a "câinilor", în Ștefan cel Mare, goluri Mrzljak și Sorescu, care vor fi titulari și duminică

Vezi și:

Calculele pentru play-off » Astra, Gaz Metan și Viitorul se luptă pentru ultimele două locuri disponibile! Ora și ziua finalelor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close