FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gaz Metan // EXCLUSIV Boubacar Fofana: „Aș fi recunoscător să ajung la FCSB”

Articol de , - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 11:20

Boubacar Fofana, mijlocașul de 30 de ani al lui Gaz Metan, ar putea semna la vară cu FCSB, dar până atunci vrea să ducă Mediașul în play-off.

Închizătorul Fofana face parte dintr-o listă, impresionantă, a fotbaliștilor aflați pe lista de dorințe a lui Gigi Becali în ultimul sezon competițional. Africanul a fost în discuții pentru un transfer la FCSB, doar că afacerea nu s-a mai perfectat.

FOFANA VREA SĂ VINĂ LA FCSB

La vară, când îi expiră înțelegerea cu Gaz Metan, în funcție de planurile de viitor ale grupării antrenate de Edward Iordănescu, dacă poate trage la cupele europene cu un buget adecvat, sau de planurile lui Becali, sau de alte oferte din străinătate, va ști încotro s-o apuce. Până atunci, s-a destăinuit Gazetei Sporturilor despre cum se simte la 5.500 de kilometri de casă.

- Bouba, începeți tare, la Craiova, și un rezultat pozitiv v-ar aduce mai aproape de play-off. Ce planuri aveți? 
- În primul rând, mă simt chiar foarte bine la Gaz Metan, mai avem patru meciuri de disputat în sezonul regulat, apoi sperăm să mergem în play-off. Bine că depindem de noi, că nu stăm la mâna altora, cu 6 puncte din 12 puse în joc, vom fi în play-off. 

- Cu ce echipe vă luptați pentru Top 6? 
- Momentan, depindem de noi. Dar trebuie să vedem cine e mai jos decât noi, fiindcă ne vom lupta cu aceste echipe. Cu Viitorul, cu Botoșani, cu acestea două.

„Nu forțez lucrurile"

- Dinamo e un nume important, crezi că a ieșit total din luptă? Jucați ultima etapă din sezonul regulat cu „câinii".
- Dinamo, matematic, mai are șanse. Dacă bate tot și se mai încurcă unele echipe... Totuși, focus-ul nostru e doar pe noi, fiindcă depindem de ceea ce face echipa noastră. Trebuie să ne arătăm reputația în aceste 4 etape ce-au mai rămas de disputat. Vom juca împotriva a două formații ce vor fi în play-off, U Craiova și CFR Cluj, plus Dinamo, o grupare istorică din România. 

- Hai să lămurim ce discuții ai avut vizavi de transferul la FCSB! 
- Să fiu sincer cu voi, am avut o conversație cu președintele clubului. O discuție interesantă, apoi i-am pus în contact pe agenții mei oficiali. În fotbal, un transfer nu depinde numai de fotbalist. Am vorbit ceva în decembrie, cred că la o zi după ce-am pierdut cu 2-0 în fața celor de la FCSB.

- Și? 
- Bineînțeles, întotdeauna vrei să urci undeva mai bine. Dacă aș ajunge la FCSB, aș fi foarte recunoscător. Însă nu forțez lucrurile. Eu respect mult Gaz Metan, probabil, dacă nu era această grupare, nu aș fi ajuns în România. Nivelul Gazului a crescut până la nivelul de a fi în play-off, după ce am câștigat play-out-ul în sezonul precedent.

„Toată lumea cunoaște pe toată lumea"

- Cum te simți tu, din Guineea, într-un orășel de 40.000 de suflete, în inima Transilvaniei? 
- Mă simt foarte bine, toată lumea este prietenoasă. OK, nu ai multe chestii de făcut, unii ar spune că e plictisitor ca lifestyle. Doar că pot fi și într-un oraș mare și să mă plictisesc. Momentan, mă simt bine într-un oraș unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Am mulți prieteni, avem rutina noastră. Mergem la antrenamente, mâncăm la club, apoi ieșim în oraș, la o cafea, după care mergem acasă să ne odihnim. Dacă vrem shopping, mergem o oră până la Sibiu sau două ore până la Cluj. La Mediaș, aproape că știm pe toată lumea. E o chestie faină, te simți bine, oamenii te tratează frumos.

- Poți detalia acest ultim aspect? 
- Oamenii sunt foarte OK. Și-ți arată asta. De când am venit, nu știu dacă e doar datorită orașului, dar oamenii m-au tratat foarte frumos. Ca fotbalist, ai niște privilegii. Oamenii se poartă fain cu tine. Mă mai duce unul cu mașina la teren. „Ce faci, cum ești, ai jucat bine, ești OK?", tot felul de chestii prin care ești tratat bine. Îmi place să interacționez cu oamenii.

„Urăsc frigul, îmi place zăpada"

- Ce nu-ți place în România? 
- Nu pot să spun prea multe despre trafic, fiindcă, uneori, nici nu ai nevoie să circuli cu mașina. Nu-mi place frigul, îl urăsc. Am jucat în Portugalia, nu am prins niciodată minus 9, minus 10 grade Celsius. Totuși, îmi place mult zăpada! 

- Ce cuvinte din limba română îți plac? 
- Bineînțeles, când vii într-o țară străină, mai prinzi și niște cuvinte urâte, înjurături, chestii deocheate, dar n-o să le spun aici. Îmi plac „Mulțumesc!", „La revedere!", „Să-ți fie de bine!", „Ce face?", „Îți place?".

- Mâncarea românească? 
- Acel desert special: papanașii. Ăia cu gem și cu smântână. Și-mi mai place mămăliga cu brânză. Mâncarea tradițională are carne de porc în interior, or eu nu mănânc așa ceva, întrucât nu-mi permite religia. Nu am încercat să fac niciodată papanași acasă, sunt prea leneș. Ies în oraș și mănânc.

„Schimb trei avioane până ajung la ea?!"

- Româncele îți fac cu ochiul? 
- Sunt single. Am avut o iubită înainte, în Portugalia. Româncele sunt foarte frumoase, sunt de acord. N-am încercat să îmi fac o iubită aici. E distanță mare între Guineea și România. Ce fac, schimb trei avioane până ajung la ea?! Am prietene în oraș, ca și prieteni, însă sunt focusat doar pe fotbal.

- Ce ai fi putut deveni dacă nu făceai fotbal? 
- Cred că aș fi studiat. Tata a vrut mereu ca eu să mă țin și de școală. Dacă nu era fotbalul, aș fi dedicat mai multă vreme învățăturii. Și mă lansam în business, în marketing. Mi-ar fi plăcut. Dar am vrut să calc pe urmele tatălui, a fost și internațional, am dorit să fiu fotbalist ca el.

Boubacar Fofana:

  • „Nu fac și n-o să fac presiuni să plec de la Mediaș la FCSB, indiferent de situație. Nu apelez la chestii dramatice. La vară, îmi termin contractul, apoi voi vedea ce va fi. Până atunci, vreau să ajut ca Mediașul să fie în play-off" 
  • „Înainte de a veni în România, am primit și informații negative, că unii jucători nu sunt plătiți. Totuși, într-un an și jumătate la Gaz, situația a fost OK, deși au mai fost întârzieri" 
  • „Cei mai buni fotbaliști din Liga 1 mi se par Tănase și Coman de la FCSB. Am avut ceva probleme cu ei" 
  • „Am auzit de Dracula, de această legendă, e o poveste interesantă. N-am fost la Bran sau la Sighișoara, ci într-un restaurant medieval și era acolo o păpușă care semăna cu Dracula"

16 meciuria strâns africanul în actuala ediție în tricoul medieșenilor

7 formațiia strâns Fofana în CV-ul personal: Kartalspor, Tondela, Nacional, Al Ittifaq, Al Khaleej, Moreirense și Gaz Metan

40 de mii de locuitorisunt în prezent în Mediaș, adică 73 la sută din capacitatea Național Arena, acolo unde își joacă FCSB meciurile de acasă

Match Preview: CFR Cluj - FCSB

vezi și:

EXCLUSIV // VIDEO Cum a premiat-o Gigi pe Steaua: „Am intrat la el în mașină și mi-a dat banii cash. Ăsta e Becali!"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  02 Februarie 2020, 12:51

Buba, vrei Matiz??? stai deocamdata la Medias , cat tie bine, apoi daca chiar te doreste ....atunci sa mergi la ei..

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  30 Ianuarie 2020, 21:23
Postat de cornelconasu pe 30 Ianuarie 2020, 13:45

Du-te mă și tu ! Ce vrei Matiz sau Tico ?!

Esti ***, omul a fost chiar OK. Daca nu iti place ca vrea la cioban ignora, a vorbit foarte frumos depre experienta lui.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelconasu
cornelconasu  •  30 Ianuarie 2020, 13:45

Du-te mă și tu ! Ce vrei Matiz sau Tico ?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează