FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - POLI IAȘI

GAZ METAN - POLI IAȘI 3-2 // VIDEO O splendoare de meci! Medieșenii revin excepțional de la 0-2, în doar 15 minute

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2019 17:30

Gaz Metan a învins Poli Iași cu 3-2 (M. Constantin '58 pen., Chamed '67, Buș '73 / Ad. Bălan '48, '52 pen.) după o repriză secundă superbă, în care s-au înscris toate cele 5 goluri.

Ca într-un thriller de Oscar, Iașiul a condus prin „dubla" lui Adi Bălan, dar Iordănescu a scos bacheta magică iar jucătorii săi au reușit o remontada de poveste în doar 15 minute!

Degeaba au medieșenii nocturnă, dacă stă închisă și joacă în toiul zilei pe călduri insuportabile. Revelațiile acestui sezon de L1 erau transpirate înainte să înceapă meciul, iar Iordănescu jr. și Teja nu știau pe unde să se mai ascundă să nu-i bată soarele-n cap.

Medieșenii au început mai bine, au pus mai multă presiune. Ely (18) a avut prima mare ocazie, dar a tras slab după un un-doi perfect cu Sr. Buș. Previzibil, au deschis scorul prin Fofana (21), Kovacs a arătat centrul terenului, dar asistentul Artene i-a semnalizat offsaid. Greu de sesizat dacă a avut dreptate și după zeci de reluări. Rusu (36) l-a făcut pe Edi să arunce cu șapca de pământ după o intervenție de zile mari la șutul lui Buș din 25 de metri.

O nebunie de repriză!

Pauza a adus exact ce aștepta toată lumea! Un adevărat spectacol. Breeeveld i-a pasat perfect lui Bălan, care din mijlocașul careului a pus vârful ghetei (48) și a deschis scorul. Nu i-a luat mult să fie one-man-show și să facă 2-0 pentru Iași. A tras impecabil, fără frică și emoții de la punctul cu var (52). 

Meciul prinde viață! Ocaziile curg, iar Rusu l-a agațat inexplicabil pe Platini în careu. Constantin a confiscat balonul și a redus din handicap.

Edward dă din mâini ca un dirijor al celei mai faimoase orchestre din lume. Chamed respectă partitura pusă în scenă, a bătut fabulos o lovitură liberă de la 22 de metri și stadionul a "explodat"! E 2-2. Mai e timp de show! Nu trece mult și toate încercările lui Buș de a marca se materializează cu un gol superb. O fază spledidă (73), cu o combinație în trei: Roșu-Cardoso-Buș. Șut pe sub mâinile lui Rusu ieșit prea mult din poartă! 

Mediașul conducea pentru prima dată în meci! Sergiu are "dubla" în mână, dar doar neșansa nu-l ajută. A trimis la două degete de bară (81).

Final electrizant

Ultimele minute au fost la fel de nebune, iar orice EKG dădea eroare! Adrian Bălan a fost la un pas de hattrick (88), ca mai apoi lui Gallego să-i lipsească doar câțiva centrimetri pentru golul egalizator (89). S-a auzit fluierul de final al lui Kovacs abia după lovitură liberă a lui Cristea de la 25 de metri (90+2). 

Teja încearcă să-și ascundă nervii după prima înfrângere din acest sezon. A fost o bijuterie! Fotbalul a avut de câștigat, iar Liga 1 a avut parte de un meci de poveste.

12șuturi pe poartă au avut cele două echipe în meciul de azi

"Cum să joci fotbal la 38 de grade? Suntem într-un moment bun, dar mentalitatea băieților mei este în lucru pentru că nu gestionăm așa cum trebuie unele momente"
Edward Iordănescu, antrenor Gaz Metan

"Am fost moi de la căldură! A fost un meci frumos, că am reușit să câștigăm și mergem acasă bucuroși. Sunt fericit că suntem pe primul loc, chiar și pentru câteva ore!"
Sergiu Buș, atacant Gaz Metan

"E foarte greu când pierzi un meci după ce conduci cu 2-0. Noi suntem o echipă care putem ajunge în play-off" 
Adrian Bălan, atacant Poli Iași

"Ne e frică să câștigăm meciurile. Cred că avem o problemă de ordin mental. Nu pot să spun că a fost o relaxare la 2-0, dar ne-a fost o teamă să câștigăm" 
Mihai Teja, antrenor Poli Iași

Kovacs n-a văzut un penalty

Finalul partidei a adus o fază controversată de arbitraj. Sub privirile "centralului" Istvan Kovacs, Darius Olaru a intrat cu toată forța în Florian Loshaj. Arbitrul a lăsat jocul să continue, greșit! Reluările TV au demonstrat că Olaru nu are nicio intenție să joace mingea, intră intenționat în mijlocașul de 23 de ani, iar decizia corectă era lovitură de la 11 metri pentru Poli Iași. "Eu cred că trebuia să fie penalty! Olaru n-are treabă cu mingea în acest duel", a comentat Marius Bilașco, aflat în studioul Telekom Sport.

1.500de spectatori au asistat la meci

Gaz Metan - Poli Iași 3-2

Gaz Metan: Pleșca - R. Romeo, M. Constantin, Larie, Velisar - Droppa, Fofana, Olaru - Ely Fernandes, Sg. Buș, Cardoso
Rezerve: Batista, R. Popa, N. Roșu, Diakota, Chamed, St. Drăghici, Sanoh
Antrenor: Edward Iordănescu 
Absent: Marian Pleașcă (accidentat)

Poli Iași: Rusu - Gallego, Frăsinescu, Mihalache, A. Radu - Breeveld, Loshaj - Hațiegan, Passaglia, Horșia - Ad. Bălan
Rezerve: Cobrea, Albis, Bîrnoi, A. Cristea, Bădic, Platini, Onea
Antrenor: Mihai Teja 
Absenți: Diallo (suspendat)

Stadion: Gaz Metan 
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (23)
gazistu
gazistu  •  04 Septembrie 2019, 22:51

joacaa gazuuuu, zici ca-i barcelonaaa~~~!! iordanescuuuu zici ca-i guardiolaaa.... joacaa gazuuuu, zici ca-i barcelonaaa~~~!! iordanescuuuu zici ca-i guardiolaaa... pam pam

100002473541087
Danut Ognean  •  31 August 2019, 18:53

mediesenii au jucat pe caldura fiindca asa a vrut federatia nu ca nu au bani sa plateasca nocturna dar si asa le-au aratat iesenilor lectie de fotbal ca si fcssprebeului spre disperarea fcsprebeilor si a federatiei

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  31 August 2019, 18:32

Un meci excelent, in care idiotii de la FRF n-au crezut si l-au pus sa fie jucat pe canicula. fk

Vezi toate comentariile (23)
Comentează