FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

”Gazeta” a calculat pierderile Timişoarei după decizia retragerii licenţei » Minus 10 milioane de euro!

Timişorenii au pierderi de 10 milioane de euro
Timişorenii au pierderi de 10 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 12 iulie 2011 15:17

Timişoara a pierdut zece jucători după ce a aflat că nu va mai juca în Liga 1, iar nota de plată le dă coşmaruri oficialilor bănăţeni


Timişoara pierde jucători pe bandă rulantă după decizia retrogradării, ultimul pe listă fiind atacantul naţionalei Cehiei, Lukas Magera, care a fost declarat ieri liber de contract. Gazeta Sporturilor a făcut un prim bilanţ al pierderilor suferite de Poli după ce nu a primit licenţa, rezultînd o sumă totală de 10 milioane de euro! Cum s-a ajuns aici? De la anunţul Comisiei de Apel, echipa lui Marian Iancu a pierdut 10 jucători, a căror cotă de piaţă depăşeşte suma amintită. "Vom cere daune interese FRF în jur de 11 milioane de euro. Şi această sumă creşte pe zi ce trece", a calculat şi Iancu.

Singurul jucător în urma căruia timişorenii au încasat o sumă de bani e Ianis Zicu, care a ajuns la ŢSKA Sofia pentru 500.000 de euro, în rest majoritatea au plecat liberi de contract sau nu şi-au prelungit înţelegerile scadente pe fondul stării de incertitudine.

Salarii amortizate
Totuşi, în ciuda pierderii financiare, Iancu a reuşit să-şi regleze fondul de salarii, cifrat în sezonul trecut la 2 milioane de euro. Jucători ca Alexa, Burcă, Cisovsky, Zicu sau Magera aveau cîştiguri anuale ce depăşeau suma de 200.000 de euro. În plus, fotbaliştii care s-au despărţit de Timişoara au dezvăluit că au renunţat la sume importante pentru a fi declaraţi cît mai rapid liberi de contract, Poli reuşind să-şi mai amortizeze din restanţele financiare de la jucători.

Echipa care a plecat de la Poli
Taborda - Helder, Burcă, Krejci, Ignjatijevici - Postolache, Alexa, Cisovsky, Zicu - Magera

Valorea jucătorilor plecaţi
Taborda 500.000 euro liber de contract
Helder 1.000.000 euro final împrumut
Krejci 400.000 euro liber de contract
Burcă 800.000 euro liber de contract
Ignjatijevici 475.000 euro final împrumut
Postolache 175.000 euro liber de contract
Alexa 2.200.000 euro final de contract
Cisovsky 1.300.000 euro liber de contract
Zicu 1.600.000 euro 500.000 euro
Magera 1.600.000 euro liber de contract

TOTAL: 10.500.000 de euro
BANI ÎNCASAŢI: 500.000 de euro
* Cota de piaţă a jucătorilor conform site-ului transfermarkt.de

Două erori: Alexa şi Zicu
Din lista celor zece jucători care au părăsit Banatul, Marian Iancu l-a regretat în mod special pe Ianis Zicu. "Din păcate, atunci cînd a semnat cu Timişoara s-a făcut o greşeală şi s-a acceptat suma de 500.000 de euro ca şi clauză de reziliere", a spus patronul timişorenilor. Un alt jucător în faţa căruia Poli nu a avut nici un cuvînt de spus a fost Dan Alexa, căpitanului expirîndu-i contractul la finele sezonului trecut. Chiar dacă i s-a făcut o ofertă de prelungire, Alexa a ales Rapidul.

Încă patru pe listă

Patru jucători mai aşteaptă despărţirea de Timişoara în această vară, iar o decizie finală în privinţa lor va fi luată după aflarea deciziei de la TAS. Bourceanu şi Goga sînt doriţi insistent de Steaua, Luchin este dorit de Dinamo, iar Pantilimon are mai multe oferte din străinătate, dar şi din Liga I. Marian Iancu a anunţat reconstrucţia echipei la finalul sezonului, dar a fost nevoit să grăbească procesul de întinerire după decizia Comisiei de Licenţiere.

Mansour în Italia
După ce a stat pe margine mai bine de un an de zile, Mansour a revenit într-un joc oficial pentru Poli în urmă cu 9 luni ,cînd a şi înscris în Cupa României cu Juventus Bucureşti. După o nouă ruptură de ligamente în acea partidă, senegalezul a trecut prin momente de coşmar. Deşi spera să reia pregătirea normală din vară, atacantul are din nou probleme şi se află în Italia pentru investigaţii amănunţite, el urmînd să rateze cantonamentul din Austria. Mansour a suferit prima accidentare gravă pe 10 iulie 2009, el bifînd un singur meci pentru Poli în ultimii doi ani.

Cisovsky prezentat oficial
După ce "Gazeta" a anunţat în exclusivitate în urmă cu două zile că Marian Cisovsky (foto) va semna cu Viktoria Plzen, fundaşul slovac a fost prezentat oficial ieri de campioana Cehiei. "Am avut mai multe variante, dar am preferat Viktoria pentru că este o echipă în creştere şi pentru că mi-am dorit să joc în Liga Campionilor", a spus fostul jucător al timişorenilor. Plzen a avut amical ieri cu CFR Cluj, dar Cisovsky nu a fost nici măcar rezervă.

Alte ştiri
- Poli va juca astăzi primul amical din cantonamentul austriac, în compania celor de la Tatran Presov. Primul joc de pregătire al alb-violeţilor va putea fi urmărit în direct pe DigiSpor, de la ora 19:00.
- Gheorghe Chivorchian a ajuns în cantonamentul din Austria după mai multe zile petrecute la Lausanne.
- Alb-violeţii au în continuare două şedinţe de pregătire pe zi la Saalfelden sub comanda lui Dusan Uhrin.


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
reality
reality  •  30 Iunie 2011, 16:05
Postat de tonimirea pe 30 Iunie 2011, 12:24

Ce pierderi are Timisoara cand jucatorii erau neplatiti de luni de zile si din cauza asta au fost declarati liberi de contract. Deci Comisia de Apel avea dreptate Timisoara un club inglodat in datorii de catre un manager care nu a stiut sa conduca si care s-a bazat pe o cohorta de avocati. Banii cheltuiti se pare ca erau doar cei ai Primariei Timisoara care baga de ani de zile bani in visteria clubului.Si aici ca si la Steaua smechweriile ies la iveala una cate una.

Toti jucatorii au fost platiti la zi, ceea ce nu pot spune de Dinamo care are datorie de vreo 16 mil euro dar se da virgina si a fost licentiata. Asta e diferenta intre Poli si clubul Dinamo&Steaua care ambele sunt datoare la stat si la banci dar sunt licentiate fara probleme de comisiile lui Mircea Sandu, doar timisorenii sunt pedepsiti de Sandu MIrcea nu si bucurestenii. E corect nu-i asa? Mi se pare mie sau umbla dreptatea din nou cu capul spart asa ca inainte de revolutie?

reality
reality  •  30 Iunie 2011, 15:59

la cei 10.5 mil euro adaugati drepturile TV si drepturile din meciurile din Liga Campionilor. Abia apoi puteti spune ca e clara suma pierderilor Politehnicii Timisoara. Deci, daca TAS da dreptate lui Poli cei de la FRF sa-si pregateasca pusculitele. Eu ma multumesc daca Poli produce o "revolutie" in FRF si oamenii lui Nasu Sandu, in frunte cu el dispar din viata romanilor, definitiv si fara drept de revenire. Sa mearga unde a intarcat draq balaia.

bluev1bes
bluev1bes  •  30 Iunie 2011, 14:39
Postat de tonimirea pe 30 Iunie 2011, 12:24

Ce pierderi are Timisoara cand jucatorii erau neplatiti de luni de zile si din cauza asta au fost declarati liberi de contract. Deci Comisia de Apel avea dreptate Timisoara un club inglodat in datorii de catre un manager care nu a stiut sa conduca si care s-a bazat pe o cohorta de avocati. Banii cheltuiti se pare ca erau doar cei ai Primariei Timisoara care baga de ani de zile bani in visteria clubului.Si aici ca si la Steaua smechweriile ies la iveala una cate una.

De parca Dinamo nu-i :))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează