FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Gazeta a cules detalii din culisele ”afacerii Bokila”: ”Tatăl său şi impresarii i-au sucit capul”

Petrolul a insistat ieri pe lîngă Bokila să ia primul avion de la Viena către București: jucătorul a refuzat +1   FOTO
Petrolul a insistat ieri pe lîngă Bokila să ia primul avion de la Viena către București: jucătorul a refuzat

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 iulie 2013 00:55

Oficiali ai ”lupilor” descriu situaţii bizare în care a fost pus clubul în relaţiile cu Bokila, arătînd cu degetul spre părintele jucătorului şi spre agenţii schimbaţi periodic. Dinspre jucător vin însă informaţii că s-ar fi simţit trădat din cauza unor promisiuni financiare neonorate. Adevărul e încă tulbure.

Dincolo de avalanşa de ştiri legate de evadarea lui Jeremy Bokila din cantonamentul Petrolului, înaintea Supercupei de aseară, telenovela africanului cuprinde amănunte de culise inedite. Iar povestea contrelor dintre atacant şi club începe din finalul sezonului trecut, cînd congolezul a început să preseze conducerea galben-albaştrilor pentru o mărire rapidă a angajamentului său, avînd acum în spate şi cîştigarea Cupei României.

"E în top 5 jucători din Liga 1 la venituri"
Punctual, Petrolul apucase deja să-i majoreze salariul lui Bokila, de la 60.000 de euro pe sezon la 120.000 de euro. Prin urmare, o dublare a veniturilor faţă de primul campionat petrecut în tabăra prahovenilor! Asta a fost o mutare făcută în iarnă de ploieşteni, după ce "găzarii" au plătit către Waregem clauza de 200.000 de euro, stipulată în acordul cu belgienii pentru prelungirea automată cu încă doi ani a colaborării Bokila - Petrolul.

În ce punct se afla, aşadar, Bokila, în momentul dispariţiei dinaintea Supercupei? "Are plătiţi toţi banii la zi, în contractul lui există şi alte bonusuri ferme. E printre primii cinci jucători din Liga 1 ca venituri!", explică unul dintre oficialii Petrolului. Evident, singura restanţă e prima pentru succesul din Cupa României, circa un milion de euro pentru întreaga echipă, dar întîrzierile vizează întreg lotul, nu numai pe Bokila.

Bokila senior a dat cu pumnul în masă în Slovenia!
De fapt, gestul lui Bokila l-ar avea în spate, în primul rînd, pe tatăl său, spun surse de la Ploieşti. "I-a băgat în cap că e un jucător de clasă mondială şi că trebuie să plece cu orice preţ de la Petrolul ca să cîştige mai mulţi bani" e versiunea lansată dinspre "lupi".

De altfel, Bokila senior a sosit special în Slovenia, în cantonamentul prestagional al prahovenilor, pentru a discuta situaţia fiului său. A stat două zile, iar şefii Petrolului au fost şocaţi de discuţiile cu părintele jucătorului: "Venise să trateze numai de pe poziţii de forţă, era clar pe ce cale vrea să-l îndrepte şi pe Jeremy".

Trei impresari într-un an
Totodată, Bokila i-a bulversat pe cei de la club şi cu inconsecvenţa sa în materie de impresari. A schimbat trei agenţi în ultimul an!
"Ne-am trezit tot mai des în ultima vreme cu telefoane de la indivizi care spuneau că-l reprezintă pe Jeremy, habar n-aveam despre cine era vorba", vine o altă informaţie din interiorul grupării. Plus o completare: "De fiecare dată, jucătorul a fost sfătuit să forţeze nota în sensul rezilierii contractului cu Petrolul. Inacceptabil!".

Jucătorul lua 200.000 de euro la un transfer de 2,5 milioane de euro!
Un alt motiv pentru care Bokila a rupt pisica-n două s-ar lega de faptul că jucătorul a fost nemulţumit că Petrolul a ţinut ştacheta sus la preţul de vînzare şi astfel s-a blocat transferul lui peste hotare. Galben-albaştrii au fixat pentru atacant un preţ de 2,5 milioane de euro, din care 200.000 de euro i-ar fi revenit pe loc lui Bokila! În plus, Petrolul mai trebuia să verse un procent de 15% către Waregem, proprietara jucătorului.

"Clubul a cheltuit cu el peste 700.000 de euro. Cum era să cerem pe el doar un milion de euro pentru a-i da drumul?", a sunat o întrebare retorică dinspre galben-albaştri.

"S-a simţit batjocorit"
Dincolo de acest amalgam din culise, Bokila trimite numai mesaje secvenţiale pe contul său de facebook. Apropiaţi ai fotbalistului explică însă că la mijloc ar fi, de fapt, o promisiune financiară neonorată de Petrolul: "Povestea va ieşi în curînd la iveală. Clubul l-a păcălit la anumite detalii legate de bani şi nici nu vrea să mai audă de întoarcere. S-a simţit batjocorit!".

Reclamat la FIFA
Petrolul a făcut deja demersurile necesare pentru a-l pedepsi pe Bokila. "Lupii" au expediat un memoriu către FIFA solicitînd suspendarea jucătorului pe doi ani, perioada în care se mai află sub contract la Ploieşti. Pasul ploieştenilor vine după ce, în iarnă, atacantul a trecut printr-un episod similar, încheiat finalmente amical între părţi.

Ajaccio îl caută în Olanda, Jeremy e-n Austria!
Saga lui Bokila a continuat şi la nivelul negocierilor externe. Venit cu afaceri la Cluj, la amicul său Adrian Marţian, patronul de la UTA, preşedintele lui Ajaccio, Alain Orsoni, a ratat întîlnirea programată în România cu jucătorul, a cărui dispariţie l-a luat prin surprindere şi pe şeful corsicanilor.

După o discuţie la telefon cu Bokila, Orsoni a zburat ieri la Amsterdam pentru a negocia cu fotbalistul, căruia i-a pregătit un contract pe trei ani. Numai că, între timp, atacantul a plecat în Austria, în cantonamentul ruşilor de la FK Krasnodar, pentru a trata un potenţial transfer!

"Vino cu primul avion!"
Şefii Petrolului au încercat şi ieri să-l convingă în ultima clipă pe Bokila să se întoarcă acasă spre a-l folosi totuşi în Supercupă. "L-au anunţat că are avion în timp util de la Viena, dar nici n-a vrut să audă", au explicat apropiaţi ai "găzarilor".

16 goluri a marcat Bokila pentru Petrolul în ediţia trecută a Ligii 1: a terminat pe locul secund în clasamentul golgeterilor, după Rusescu (21)

"Sîntem interesaţi de Bokila, dar vreau să mă lămuresc în privinţa situaţiei lui. Petrolul susţine că el mai are contract doi ani, am auzit şi de varianta ca Waregem să-l aibă sub contract, el se recomandă ca jucător liber. Trebuie să aflăm exact statutul său" (Alain Orsoni, preşedinte Ajaccio)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (30)
robotzel
robotzel  •  11 Iulie 2013, 20:59

eu nu inteleg ceva. bokila a fugit deci este un natarau in conceptia tuturor. finala cupei romaniei s-a jucat de ceva vreme. jucatorii nu si-au primit banii. scuza ca toata echipa nu si-a primit banii nu tine sub nici o forma. este normal ca un jucator care a tinut un spate intreaga echipa cu golurile sale sa se simta batjocorit in momentul in care clubul nu isi respecta promisiunea. cu ce incredere sa vina el la antrenamente si sa intre pe teren daca echipa il trateaza in felul asta. conducerea petrolului a stiut sa promita si sa nu se tina de cuvant. asa face si el deci nu vad nimic anormal.

letour
letour  •  11 Iulie 2013, 20:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Esti un descoperitor de fotbalisti fenomenal daca ti-ai dat seama dupa mai putin de o repriza cat de bun e italianul. La fel as putea sa spun si eu ce stofa ai dupa un singur comentariu de-al tau si asta scris gresit. Ce zici? :)

jocuri
jocuri  •  11 Iulie 2013, 16:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

se pare ca esti furat de valul castigari supercupei :)) laso mai moale cu diferenta intre cele 2 echipe ca este destul de mare.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează