FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL SUB URMĂRIRE

Gazeta a mers pe urmele informaţiilor din stenogramele Zicu-Udrea: "Nu ştiu sigur dacă se referă la mine"

Imagine dintr-un meci al Săgeţii din 2011, an din care datează şi convorbirile în care apare numele echipei // Foto: Ştefan Constantin
Imagine dintr-un meci al Săgeţii din 2011, an din care datează şi convorbirile în care apare numele echipei // Foto: Ştefan Constantin

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 10 iunie 2013 01:55

Aşa reacţionează Cristian Costea, 43 ani, fost preşedinte al Săgeţii şi apropiat al echipei după 2010: e rudă cu Zicu, îl ştie pe Udrea, iar în interceptări apar numele clubului Săgeata şi un anume "Cristi".

Vineri, ziarul "Opinia Timişoarei" a făcut publice interceptări telefonice din dosarul interlopului bănăţean Sorin Udrea, arestat săptămîna trecută.

În stenogramele datate mai 2011, în jurul discuţiilor legate de presupuse blaturi, apar numele foştilor jucători ai lui Poli, Zicu şi Alexa. Se face referire la patru cluburi din primele două ligi, Brăneşti, Chiajna, Ceahlăul şi Săgeata, şi la o persoană legată de ultima echipă, "Cristi".

- Domnule Cristian Costea, lucraţi în cadrul clubului Săgeata în anul 2011?
- Hmm... Nu prea. De fapt, nu. Eu am fost preşedintele echipei pînă în 2010, apoi clubul s-a mutat la Năvodari şi n-am mai ocupat un post în organigramă. Am rămas aproape, veneam la meciuri, dar atît. De ce mă întrebaţi?

- Au apărut nişte stenograme, legate de Sorin Udrea şi fotbalistul Ianis Zicu...
- (întrerupe) Aaa, vreţi să ziceţi că eu eram Cristi, ăla din convorbirea telefonică? Nu, să ştiţi, şi pe mine m-a mirat ce se zicea acolo! Am fost surprins cînd am citit stenogramele şi am văzut referinţe despre un anumit "Cristi"!

"Mai era un Cristi"

- Cum v-aţi gîndit că ar fi putut fi vorba de dumneavoastră?
- Domne, nu pot să zic clar. Mai era un Cristi la echipă. Nu ştiu cum îl mai chema, atîrna pe lîngă echipă. Nu ştiu sigur dacă stenogramele se referă la mine sau la el.

- Păi, şi de ce s-ar fi referit la dumneavoastră? Îi cunoaşteţi pe Zicu sau pe Sorin Udrea?
- Da, îl ştiu pe Zicu. E machedon de-ai mei. Sîntem rude mai îndepărtate! Pot spune că mă ştiu bine cu el. Dar pe celălalt Cristi cred că-l ştia şi mai bine! Cu Udrea mă ştiu doar printr-un prieten. De fapt, m-am şi întîlnit cu el. Dar asta în 2012. Am afaceri la Reşiţa, eram acolo cu un prieten. Şi ne-am întîlnit cu un tip, iar la plecare prietenul mi-a spus că acela e Udrea. Atît. În rest, nu m-am mai intersectat cu el. Şi nici atunci n-am vorbit!

Cine este Cristian Costea
Preşedintele echipei Săgeata Stejaru, numit de mulţi "ctitorul" grupării care a ajuns în L2 acum 4 ani, Costea a trecut în planul doi după mutarea formaţiei la Năvodari. Era cunoscut ca acţionar de jucători: "îi dedicăm victoria acţionarului Costea", spunea golgheterul Chiţu în 2011. Are afaceri la Reşiţa, în domeniul carbonifer şi alimentar - o fabrică de lactate.

"Cît despre insinuările referitoare la blaturi, eu vă spun: nimic adevărat! Vă închipuiţi, dacă aveam eu vreo implicare, imediat mă sălta procuratura!" (Cristian Costea, fost preşedinte Săgeata Stejaru, apropiat al conducerii Săgeta Năvodari)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
danut1971
danut1971  •  10 Iunie 2013, 11:11

udrea asta nu e cumva ruda cu blonda marinarului din politica?

kilimanjaro
kilimanjaro  •  10 Iunie 2013, 09:43

E clar cum a ajuns săgeata navodari în liga I. E rost de bani din balturi și aranjamente. Fotbalul românesc nu mai are nimic comun cu sportul numit fotbal.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  10 Iunie 2013, 09:24

Lasati necunoscutii...mai bine ne ziceti de Alexa, Zicu, etc..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează