FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI - STEAUA 2-2

Gazeta îţi prezintă motivul pentru care Steaua n-a mai cîştigat de 3 luni!

Alexandru Tudose, Tudose, Steaua
Alexandru Tudose, Tudose, Steaua

Articol de , - Publicat marti, 09 martie 2010 00:00

Renumiţi pentru organizarea defensivei în anii trecuţi, roş-albaştrii au o medie de un gol primit pe meci în actualul sezon al Ligii I şi de două goluri încasate pe meci în retur

Steaua e la coada clasamentului returului, neizbutind nici măcar un succes din 3 meciuri. Mai mult, echipa lui Stoichiţă a reuşit o contraperformanţă cu care nu s-a mai întîlnit în ultimii ani. A încasat nu mai puţin de 6 goluri în 3 meciuri, adică o medie incredibilă pentru trupa din Ghencea de două goluri primite pe meci.

Defensiva ar putea fi explicaţia parcursului sub aşteptări al Stelei din actualul campionat. Steaua a încasat în total 20 de goluri în 20 de etape, o medie de un gol primit pe meci, mult sub ce reuşeau roş-albaştrii în anii în care se cîştiga titlul sau se obţinea locul 2, care a dus la barajul pentru Champions League. Chiar şi faţă de sezonul trecut, unul total ratat pentru Steaua, media actuală e mai proastă.

Jumătate de lot folosit în apărare
De ce s-a ajuns aici, mai ales că defensiva a fost ani la rînd punctul forte al Stelei? Unul dintre motive ar fi faptul că în actualul campionat nu a fost folosită o linie standard de apărare, ci s-au perindat mai mereu alte nume pe linia de fund. În cele 20 de etape, au fost folosiţi în defensivă nu mai puţin de 12 jucători: Goian, Ghionea, Rada, Baciu, Ninu, Jelev, Tudose, Emeghara, Parpas, Golanski, Petre Marin şi Artiom Karamian! Al 13-lea va fi folosit în etapele următoare, e vorba de senegalezul Gora Tall.

Cine i-a umplut Stelei poarta de goluri
- Internaţional Curtea de Argeş i-a dat două goluri în ultima etapă din tur, deşi pînă la acel meci marcase doar de 14 ori în 16 etape
- Ceahlăul i-a marcat 3 goluri, deşi pînă la partida cu Steaua avea o medie de doar 0,7 goluri înscrise pe meci

"Atacanţii îţi vînd biletele şi îţi aduc oamenii la stadion, dar fundaşii şi sistemul defensiv sînt cele care îţi cîştigă un titlu"
Cosmin Olăroiu

13 goluri a încasat Steaua în ultimele 7 meciuri din actualul campionat

4 luni au trecut de cînd Steaua a reuşit să termine un meci fără să încaseze gol, pe 9 noiembrie 2009, Steaua - Unirea Alba Iulia 2-0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
 •  09 Martie 2010, 18:35

n-a castigat de trei luni pt ca a fost pauza, dobitcilor, iar acum a jucat in deplasare cu locurile 1 si 2

 •  09 Martie 2010, 10:52

Nu sunt de parere ca inceputul returului reprezinta o contraperfomanta pentru Steaua. A jucat totusi cu campioana si cu liderul.

 •  09 Martie 2010, 10:19

BA DACA-I BAGA PE BELO SI PE BUMBESCU ACUMA, GARANTAT NU IA 3 DE LA CEAHLAU SI 2 DE LA URZICENI,AVEA DREPTATE borcea ASA SE ANTAMPLA CAND CUMPERI GRATIS.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează