FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

Gazeta îţi prezintă noua achiziţie a Stelei » Totul despre Păcurar

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2010 00:00

Mijlocaşul ofensiv transferat ieri de Steaua va avea în Toja un concurent serios. Şi pe teren, dar şi în cluburile de noapte. Fotbalistul în vîrstă de 28 de ani, transferat definitiv în Ghencea, a fost crescut de Dinamo, pentru care a şi debutat în Liga I.

Alexandru Păcurar, conducătorul de joc pe care mizează Victor Piţurcă, e copia lui Juan Toja, după postul pe care evoluează şi după stilul de viaţă. Ambii sînt mijlocaşi centrali ofensivi şi amîndurora le plac cluburile şi ieşirile dese cu fete.

"Femeile l-au tras în jos!"
Fotbalistul transferat ieri de Steaua de la Pandurii a fost junior la Dinamo, chiar a strîns şi cîteva meciuri la seniori pentru roş-albi, dar a căzut în mediocritate după aceea şi a evoluat doar pentru echipe mici, ca U Cluj şi Pandurii. Explicaţia regresului o dă un apropiat al lui, un fost coleg cu Păcurar: "Nu-i place alcoolul, în schimb e disperat după femei! Tocmai d-asta iese des în oraş şi invocă tot felul de pretexte ca să păcălească antrenamentele".

De ce seamănă cu Toja? Columbianul e de doi ani în România, dar a devenit deja o ţintă pentru tabloide, care l-au surprins de multe ori ieşind din cluburi şi din baruri însoţit de diverse domnişoare.

"Poate fi fantastic pe teren!"
Dincolo de apetitul lui Păcurar pentru distracţie, povestit de foşti coechipieri ai săi, Alex e considerat unul dintre cei mai buni pe postul lui. Sorin Cîrţu, care l-a antrenat la Pandurii, îl creditează pe ex-dinamovist cu şanse mari să se impună în Ghencea: "Doar Piţurcă poate să scoată mai mult de la Păcurar! Cred că e momentul ca şi Alex să conştientizeze că e ultima şansă din carieră să explodeze la o echipă mare. Oricum, eu zic că a fost o alegere bună din partea Stelei. Ferit de accidentări, e un fotbalist care poate să facă diferenţa!".

Toja driblează, Păcurar pasează
Parametru *    Al. Păcurar    Toja
baloane jucate    51,4    53,40
şuturi pe poartă    0,8    0,2
ultima pasă    1,2    0,5
adversari scoşi din joc    9,8    12,8
driblinguri    0,6    1,9
* medii la 90 de minute

1 gol constituie singura performanţă a lui Toja (25 de ani) în sezonul trecut, în care a jucat 28 de meciuri. Nu a dat nici o pasă decisivă

5 goluri
a marcat Păcurar (28 de ani) pentru Pandurii în 24 de partide, un sfert din golurile pe care le-au marcat gorjenii în campionat şi în Cupa României. Două reuşite au fost din penalty

10 meciuri a bifat Păcurar ca mijlocaş central, 4 pe banda stîngă şi 5 pe banda dreaptă. Toja a fost de 18 ori în centru şi de două ori pe stînga

6 ani au trecut de la debutul lui Păcurar în prima ligă, în Dinamo-Sportul (1-1), partidă în care a evoluat pentru rivala numărul 1 a Stelei

Pînă la Cluj pentru o fată!
Surse de la Tîrgu Jiu povestesc că Păcurar e dispus uneori să sacrifice pregătirea ca să fie lîngă o fată: "Au existat cazuri în care conducea de la Tîrgu Jiu la Cluj, se întîlnea cu prietena lui şi revenea în Oltenia chiar înaintea antrenamentului de dimineaţă. Era obosit, normal, doar sînt aproape 500 de kilometri dus-întors!".

Piţurcă îi vrea pe Bucurică şi pe Cristea!
Victor Piţurcă se gîndeşte să mute în Ghencea toată banda stîngă de la Alba Iulia! El s-a interesat recent de Bogdan Bucurică (24 de ani, fundaş stînga) şi de Călin Cristea (22 de ani, mijlocaş stînga). Ambii au fost oameni de bază în stagiunea trecută, la finalul căreia Alba a retrogradat în Liga a II-a. Pe Bucurică l-au monitorizat şi nemţii de la FC Koln, iar Cristea, internaţional de tineret, e şi el cotat drept unul dintre cei mai talentaţi puşti din România. (Dan Henegar)

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Comentarii (11)
alinutzbebel
alinutzbebel  •  18 Iunie 2010, 01:40

dc zicetzi k a evoluat la echipe mici cum ar fi u cluj....dc u cluj ii echipa mica....pt ca a evoluat ultimii ani in dinvizia B? numa cluburile din bucuresti sunt cluburi mari si franarii din gruia? o sa vedetzi anu acesta k U Cluj nu ii echipa mica...

domino63
domino63  •  17 Iunie 2010, 13:43

E, de ce? Tot ce vine la sh-to-ia incepe ca diamant si se termina k-k-t! Un alt ratat la un club de ratati!

romario
romario  •  17 Iunie 2010, 10:58

u cluj e echipa mare daaaaaaa... joaca in divizia B,cum sa fie echipa mica,da sunt penibili astia de la gazeta ai dreptate!!! ai scapat cumva de la spitalu de nebuni??

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close