FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - STEAUA 3-0

Gazeta vă dezvăluie acţiunile care au condus la criza Stelei » Lipsesc jucătorii, stadionul şi suporterii!

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2011 22:00

Roş-albaştrii au avut toată vara la dispoziţie, dar şi-au creat un lot cu posturi neacoperite şi au început sezonul fără o arenă proprie. Gigi a pierdut stadionul, MM a refuzat fotbalişti gratis, ca să-i protejeze pe alţii, iar Levy a pregătit meciul cu Gaz Metan dînd echipei mult timp liber


Cea mai scumpă echipă din România, cu 11 fotbalişti noi aduşi doar în vara asta şi peste 3 milioane de euro cheltuiţi pe achiziţii, s-a făcut de rîs la Mediaş. Cum a ajuns Steaua să piardă cu 0-3 în faţa lui Gaz Metan, pe un teren pe care nu mai fusese învinsă din 1947? Şi de ce roş-albaştrii au deja două înfrîngeri după 6 etape de campionat în care n-au apucat să joace împotriva nici uneia dintre candidatele la titlu? Gazeta dezvăluie imaginea reală a echipei şi care au fost deciziile care au slăbit clubul în loc să-l întărească.

Cum a ajuns Martinovici ţap ispăşitor
Becali a dat vina pe un jucător pentru înfrîngerea din Ardeal: "Pe fraierul de Martinovici nu-l veţi mai vedea în echipă!". Dar sîrbul a jucat fiindcă nu exista nici o altă soluţie de fundaş dreapta! Nici el nu e obişnuit pe acest post, deoarece e stoper la bază, dar fusese reprofilat din sezonul trecut ca să acopere "gaura" de pe dreapta. O "gaură" care a rămas, chiar dacă Steaua a plătit 700.000 de euro în presezon pentru Gabriel Matei, de la Pandurii. Mihai Stoica a pariat pe gorjean şi după ce a semnat cu el s-a opus să-l mai înregimenteze şi pe Ovidiu Dănănae, ex-Craiova, care era liber de contract, deci gratis!

Agentul lui Dănănae i l-a propus pe acesta lui Becali, însă MM şi-a convins patronul că n-ar fi o alegere bună: "Matei e tînăr şi are nevoie să joace constant ca să progreseze. Or, concurenţa cu Dănănae i-ar face rău, fiindcă n-ar mai avea siguranţa că va intra meci de meci". N-a mai venit Dănănae, iar Matei s-a accidentat grav la genunchi, aşa că Steaua a rămas total descoperită. Pe lîngă mutarea lui Martinovici din centru în dreapta, s-a mai făcut o mişcare disperată: a fost chemat înapoi Emeghara, care nu-şi găsise altă formaţie din cauza situaţiei medicale incerte, cauzată de cele trei operaţii pe care le-a făcut pînă acum la genunchi.

"Ştiam că Matei nu era gata încă pentru Steaua, i-am spus asta şi lui. L-am văzut firav fizic şi avea nevoie să progreseze înainte să facă trecerea. Păcat că a cedat atît de repede"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Peste tot în deplasare
Conflictul dintre Becali şi Ministerul Apărării plus terenul stricat de pe Naţional Arena o obligă pe Steaua să evolueze în continuare în afara Bucureştiului chiar şi în partidele considerate pe teren propriu. Asta a dat peste cap şi programul echipei, pe care continuă s-o afecteze. Concret, roş-albaştrii au revenit ieri după-amiază de la Mediaş şi se pregătesc deja de o nouă călătorie, tot în Ardeal, la Cluj, pentru debutul în grupa J a Europa League, cu Schalke! Adică ei stau în Bucureşti doar două zile pline, luni şi marţi, şi petrec, cu totul, o zi pe drumuri pentru două partide, dintre care cea împotriva nemţilor e disputată, teoretic, acasă.

Comportamentul conducătorilor a acutizat ruptura dintre club şi suporterii proprii, provocată deja de distanţe. Mihai Stoica a întreţinut un război cu Peluza Sud şi a afirmat că plecarea din Ghencea e foarte bună pentru echipă. Şi i-a mai enervat pe fani cînd a zis despre suporterii lui U Cluj că sînt cei mai tari din România.

"Sezonul a însemnat pînă acum autocar, avioane schimbate şi mulţi kilometri parcurşi. Păcat că nu e o problemă pe care s-o pot rezolva, e ceva ce nu controlez"
Ronny Levy, antrenor Steaua

Indisciplina e altă cauză
Becali crede că şi Levy e vinovat pentru rezultatele proaste. Nu tactic, fiindcă în privinţa asta i-a găsit circumstanţe atenuante antrenorului. Dar îl critică pentru felul în care gestionează lotul. Patronul s-a întrebat după meci "ce-o fi făcut Brandan în astea două săptămîni, cît a fost întrerupt campionatul?". A sugerat că argentinianul ar fi fost afectat din cauza unor noi escapade, mai ales că el a fost printre cei mai activi stelişti la capitolul ăsta. Ce n-a zis Gigi e că el îl crede vinovat şi pe Ronny, din cauza libertăţii pe care le-o dă jucătorilor. În săptămîna dinainte de Gaz Metan, roş-albaştrii au avut două zile libere complet, în care nu s-au antrenat. Plus o alta în care au jucat un amical. Deci le-au mai rămas doar două în care au pregătit jocul pe care l-au pierdut cu 0-3.

Există voci în club care-l învinuiesc pe israelian şi că ar fi greşit antrenamentele din vara asta, unele în care s-a lucrat fizic extrem de puţin. El a dat vina pe timpul scurt pe care l-a avut la dispoziţie, ca să explice.


"Jucătorii trebuie ţinuţi cu mînă de fier, asta e singura soluţie! O să vorbesc cu Levy, că nu ştiu dacă el face aşa acum"
Gigi Becali, patron Steaua


Le-ar trebui un spital întreg!:)
Steaua a mai testat în vara asta o strategie care a afectat-o grav. A luat o serie de jucători despre care ştia că au sau au avut probleme medicale, iar alţii s-au accidentat cum a început sezonul. Care e situaţia "pacienţilor" cu care Steaua vrea titlul în România şi primăvara europeană?
- Cînd a ajuns de la Timişoara, Bourceanu abia-şi revenise în urma unei operaţii la menisc
- Florin Costea nu şi-a încheiat nici acum recuperarea pe care o face ca urmare a unei intervenţii chirurgicale suportate acum un an şi jumătate
- Emeghara concurează la "Top cei mai accidentaţi jucători din Europa", cu operaţii la o mînă şi la ambele picioare, incluzînd aici un transplant de cartilagiu la genunchi
- Răduţ a petrecut mai mult timp în clinici decît pe teren de cînd a venit la Bucureşti, de la Curtea de Argeş. Acum a fost trimis la Roma, tot pentru tratament
- Gabi Matei e şi el în capitala Italiei, la aceeaşi clinică, Vila Stuart. Varianta optimisă e că el se va antrena normal din ianuarie, cînd încep pregătirile pentru retur
- Prepeliţă a fost achiziţionat la sfîrşitul unui proces pe care mijlocaşul l-a avut cu Craiova, din cauza căruia nu s-a antrenat cu nici o echipă toată vara. Steaua l-a folosit la Sofia, unde Andrei s-a lovit la un deget al piciorului şi a devenit indisponibil
- Galamaz a făcut o contractură în meciul "naţionalei" cu Luxemburg şi n-a fost forţat la Mediaş, de teamă că problemele musculare s-ar agrava

"N-am jucători!". N-a adus nici unul!
Levy a izbucnit după meciul de la Mediaş şi a avut acelaşi discurs pe care l-a ţinut în urma egalului cu Voinţa Sibiu, 1-1, din prima etapă a campionatului: "Ăştia sînt jucătorii, alţii n-am, deci fac tot ce se poate face cu lotul acesta!". Dar Ronny nu a cerut în mod concret nici un transfer în trei luni, de cînd a venit la Steaua. Nu a propus nici un fotbalist şi nu a insistat pentru achiziţionarea nici unuia dintre cei care au fost aduşi. Pe cîţiva, precum Tatu şi Matei, i-a ales MM, restul au fost recrutaţi la ordinul lui Becali.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
firentze
firentze  •  12 Septembrie 2011, 11:03

Cand.e vb. de cate o infrangere a STEOAIEI,imediat apare CRIZA,cauze,motive,efecte,vinovati,analize,etc...,in schimb la mai toate victorile obtinute unele cu chiu cu vai(oricum nu mai conteaza,dc.sunt victorii),ce echipa are STEOAIA,ce antrenor,ce jucatori,ce achizitii a facut Becali,ce joc dezinvolt,extrordinar,ce "titi-kaka"...!Mai lasa-ti ne cu prosti si nulitati ca BECALI si analize si comentarii la extrordinara STEOAIA,ne-am saturat,credeti-ne pe cuvant,asta fratilor,nu e jurnalism sportiv,ce faceti voi,E BATAIE DE JOC LA ADRESA CITITORULUI...!

stelistu.batran
stelistu.batran  •  12 Septembrie 2011, 10:25

Becali - MM - Levy = un triunghi al incompetentilor !!! Niciunul nu are a face cu fotbalul !!! Niciunul nu a fost jucator profesionist !!! Niciunul nu a castigat vreodata vreun trofeu ca jucator !!! PseudoSteaua este o facatura a unui om de nimic, si nu are nicio treaba cu traditia si palmaresul STELEI ADEVARATE!

haicugolu
haicugolu  •  12 Septembrie 2011, 09:47

bai da ce gluma a ajuns steaua. penibil a ajuns un cuvant prea bland in cazul de fata.fraieru ala de oier nici acum nu a inteles ca nu ai de ce sa schimbi jumatate de lot in fiecare campanie de achizitii. daca aduci jucatori ieftini oricum nu rezolvi nimic.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează