FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Gazeta vă prezintă cea mai nouă localitate din Liga 1 » Echipa "milionarilor"

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2010 00:00

Unirea Urziceni se mută, din acest sezon, în comuna în care peste 80 la sută dintre locuinţe sînt case de lux.


Din primăvară, Liga 1 va avea o nouă gazdă pentru meciurile Unirii Urziceni: comuna Chiajna. Aflată în nord-vestul Capitalei, ca o prelungire a cartierului Militari, localitatea pare a fi mai mult un cartier rezidenţial. Deoarece în comuna ilfoveană predomină vilele. Aproximativ 80 la sută dintre cele 5.000 de gospodării sînt clădiri noi şi elegante, dar şi case cu etaj aflate în construcţie. Infrastructura este bine pusă la punct, comuna are canalizare, gaze, străzi asfaltate.

Primarul Mircea Minea încearcă să elimine complet animalele crescute în gospodăriile oamenilor. "Le-am cerut să le ducă la abator şi în schimbul lor le-am oferit bani. Vreau să fie cît mai curată comuna", explică edilul. Comunitatea numără aproape 25.000 de locuitori, iar ocupaţia nu e agricultura, ci oamenii s-au angajat în Capitală sau la centrele comerciale din comună.

Singurul stadion acoperit din România
La cinci minute de la intrarea în localitate şi aproape de centru se află complexul sportiv al comunei. Pe locul unei foste gropi de gunoi şi vizavi de biserică, baza cuprinde o Sală a Sporturilor modernă, omologată în competiţiile europene, un stadion cu o capacitate de 5.000 de locuri, cu toate tribunele acoperite, terenuri de antrenament, un hotel aflat în construcţie, vestiare, saună. La băruleţul din bază nu lipsesc clienţii, care vin chiar şi atunci cînd Concordia nu are meciuri.

Pe holurile clădirii, bine curăţate, găseşti o mulţime de poze din meciurile Concordiei Chiajna, iar la intrarea în Sala Sporturilor poate fi zărită o fotografie cu stelistul Gardoş, fost jucător al echipei.

Îşi pun şi nocturnă
În curînd vor începe modernizările pentru a ridica arena la standardele Ligii 1. Vor fi montate sistemul video, turnicheţii şi băncile de rezervă, care vor fi aduse de la Urziceni, iar din luna mai vor fi disponibile instalaţia de nocturnă, pentru care Consiliul Judeţean a plătit peste 500.000 de euro, şi un hotel de 60 de camere în care vor fi cazaţi sportivii. La 200 de metri de complexul sportiv se mai construieşte o bază de pregătire, care numără şase terenuri de antrenament, plus un minihotel cu 12 camere şi vestiare.

"Este o investiţie pe termen lung. Las moştenire celor care vor veni la conducere cînd nu voi mai fi primar. Sînt obligaţi să susţină în continuare sportul", explică primarul Minea.


"Vreau să cîştigăm totul!"
Interviu. Primarul Mircea Minea dezvăluie care sînt obiectivele sale cu formaţia care din vară se va numi Unirea Chiajna

- Domnule Minea, ce planuri aveţi cu Unirea Urziceni?
- Am vrut să fie un şoc, fiindcă nu mai am răbdare. Cu Concordia jucăm deja de mulţi ani în Liga a doua şi vreau să facem performanţă. Liţă Dumitru, un om căruia îi datorăm multe, ne-a felicitat pentru această mişcare. Banii sînt ai comunităţii şi vrem să ajungem sus.

- Poate susţine o comună două echipe de fotbal?
- Nu avem doar fotbal, ci şi handbal, futsal, tenis de masă. Unirea este deocamdată chiriaşă, abia în vară vom fuziona. E o tranzacţie loială, fără bani. Noi le dăm jucători acum, iar din vară vom avea 50 la sută din acţiuni, iar restul domnul Bucşaru. Deciziile majore vor fi luate împreună, adică transferurile, salariile, antrenorul, dar eu mă voi ocupa de management. Sîntem deschişi la cooptarea altor investitori.

"Avem condiţii mai bune ca la Dinamo"
- Dar de ce investiţi în sport, şi nu în comună?
- Comuna are infrastructura completă. Sigur că întotdeauna se vor găsi lucruri de făcut, dar şi sportul este important. Baza a fost construită iniţial pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a face mişcare. Acum vin din toată ţara deoarece le-am creat condiţii aici, mai bune decît la Dinamo, de exemplu. Se lucrează şi la o academie de tenis, dar aceasta este o afacere privată.

- Veţi face transferuri masive ?
- Vom miza pe tineri din propria pepinieră, dar mulţi sînt peste cei din Liga 1. Nu vom neglija nici jucătorii cu experienţă. Vom creşte fotbalişti pentru performanţă, care este prioritară, dar vom şi vinde. Obiectivul este să cîştigăm tot ce este posibil, "goarna sună doar pentru locul 1". Acum purtăm discuţii cu Măldărăşanu, Daniel Stan, Drăghici, Onofraş şi Daniel Munteanu.

INEDIT:
- Sala Sporturilor a costat peste 10 milioane de euro şi a fost construită în doi ani
- stadionul are facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.
- modelul după care a fost construită baza este cel al formaţiei englezeşti Gillingham
- de la Chiajna au ajuns în Liga 1: Gardoş, Pena şi Antal
- stadionul nu are garduri. '"Nu vom ridica garduri pentru că oamenii s-ar simţi îngrădiţi. Dacă este nevoie, voi sta în mijlocul fanilor", explică primarul Minea.
- primarul Mircea Minea a jucat la juniorii Stelei. "O accidentare produsă de Geolgău m-a forţat să renunţ la fotbal. Am avut tendoanele rupte la piciorul drept".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gelupricopoae
gelupricopoae  •  23 Decembrie 2010, 16:30

au ajuns taranii in div. A....urziceni,vaslui,branesti, chiajna, oare cine dracu urmeaza?!! cum e posibil ca un rahat de comuna sa isi permita echipa in A si alte orase mari nu pot face asta(iasi,constanta,arad,pitesti...)ciudat!!

cris4co
cris4co  •  23 Decembrie 2010, 14:01

este un stadion frumos dar cam anghesuit printre pseudovilele comunei.Ar avea nevoie de parcare auto si mai mult spatiu pentru centre comerciale.Nici un proiect romanesc nu este la standarde occidentale pentru ca nu se aloca spatiu suficient.Peste cativa ani se vor trezi ca vor si nu vor mai putea.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 Decembrie 2010, 11:15
Postat de alias745 pe 23 Decembrie 2010, 02:15

pfai de capu meu ...e lux pe langa ce vagauna a facut copos din stadionu nostru

Orice stadion din tara asta e mai frumos ca "teatrul" vostru intelectualilor ce sunteti. Noroc ca la voi macar vin spectatori pe cand la catelusi vin 99 (inclusiv actionarii, angajatii pe la birourile clubului, paznicii si oamenii de la curatenie), restul stau pe net si comenteaza despre Steaua.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează