FOTBAL  »  Superliga  »  PRELIMINARII

Gazeta vă prezintă cu cine ne vom bate în 2012 pentru un loc în grupele Ligii Campionilor » Unii cu Hapoel, alţii cu Chelsea

Marius Niculae şi Gabi Mureşan se bat astăzi pentru locul 1
Marius Niculae şi Gabi Mureşan se bat astăzi pentru locul 1

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2011 21:44

Dinamo şi CFR Cluj se vor duela azi şi cu gîndul la milioanele din Champions League. Dacă echipa campioană are mari şanse să ajungă în grupe, pentru formaţia de pe locul doi acest lucru este aproape imposibil


După 4 ani consecutivi în care am avut o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, din 2012 vom pierde acest privilegiu. Chiar dacă rămînem cu două echipe în această competiţie, ambele vor fi nevoite să joace două tururi preliminare pentru a ajunge în grupe.

Diferenţa este că echipa de pe locul 1 va intra pe tabloul campioanelor din ţările clasate sub locul 12 în clasamentul UEFA, în timp ce formaţia de pe locul 2 va da piept numai cu echipe tari. În plus, campioana are şanse să fie cap de serie, cel puţin în primul tur, în timp ce vicecampioana nu are nici o şansă să beneficieze de acest avantaj.

Dacă toate campionatele din Europa s-ar termina acum, Dinamo ar fi cap de serie în primul tur şi cel mai tare adversar ar fi ŢSKA Sofia. În al doilea tur, nu va mai fi cap de serie, dar adversarele vor fi tot accesibile, Anderlecht şi Glasgow Rangers fiind cele mai tari.
CFR Cluj, ocupanta locului doi, ar da peste echipe gen Şahtior sau Sporting Lisabona în primul tur şi Chelsea sau Valencia în al doilea. S-ar afla practic în situaţia în care s-a găsit Vasluiul în acest an, moldovenii fiind eliminaţi de olandezii de la Twente încă din primul tur.

Tabloul campioanei
Posibili adversari în turul 3 preliminar
ŢSKA Sofia (Bulgaria)
Sheriff (Moldova)
Omonia Nicosia (Cipru)
Debrecen (Ungaria)
Maribor (Slovenia)
Ventspils (Letonia)
HJK (Finlanda)
Slask (Polonia)
Spartak Trnava (Slovacia)
Admira (Austria)

Posibili adversari în play-off

Anderlecht (Belgia)
Glasgow Rangers (Scoţia)
Basel (Elveţia)
BATE (Belarus)
Hapoel Tel Aviv (Israel)

Tabloul vicecampioanei
Posibili adversari în turul 3 preliminar
Şahtior (Ucraina)
ŢSKA Moscova (Rusia)
Sporting (Portugalia)
PSV (Olanda)
Galatasaray (Turcia)

Posibili adversari în play-off
Chelsea (Anglia)
Şahtior (Ucraina)
Valencia (Spania)
ŢSKA Moscova (Rusia)
Werder (Germania)


Doar trei locuri în Europa League
Dacă în Champions League ne păstrăm două locuri, la fel ca în acest sezon, în a doua competiţie vom pierde unul. Cîştigătoarea Cupei va participa în play-off, ocupanta locului 3 în turul al treilea, iar ocupanta locului 4 în turul al doilea. Faţă de acest an, am pierdut practic o echipă din play-off.

Steaua şi Vaslui, cele mai multe puncte
România a strîns în acest sezon un coeficient de 3,833, cu care ocupă locul 18 în clasamentul UEFA. În ultimele 5 sezoane, doar în 2009-2010 am avut un coeficient mai bun, 6,083. Cele mai multe puncte au fost cîştigate de Steaua şi de Vaslui, în timp ce Dinamo a contribuit cel mai puţin la coeficientul României. Oţelul, chiar dacă nu a strîns nici un punct în Ligă, a adus un bonus de 4 puncte pentru calificarea în grupe.

Echipă Puncte

Steaua 5,5
FC Vaslui 5,5
Oţelul 4
Rapid 3,5
Gaz Metan 3
Dinamo 1,5

Dinamo şi Rapid, sub Urziceni în Europa!
Nici o echipă din România nu va fi cap de serie în play-off-ul Ligii Campionilor anul viitor. Nici măcar Steaua, cea mai bine clasată echipă românească în clasamentul UEFA. Interesant este că Dinamo are un coeficient mai mic decît Urziceni, o echipă desfiinţată, deşi nu a ratat nici o ediţie a cupelor europene în ultimii 5 ani. Şi Rapidul este sub fosta campioană a României, dar giuleştenii au lipsit doi ani din Europa.

Echipă Coeficient UEFA
Steaua 24,664
CFR Cluj 18,664
Urziceni 16,164
Dinamo 13,164
FC Vaslui 12,664
Poli Tim. 9,164
Rapid 8,664
Oţelul 7,664
Gaz Metan 5,164

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  05 Noiembrie 2011, 16:39
Postat de cipriff pe 05 Noiembrie 2011, 13:52

Fac un site :www.antisteaua.ro....pariu ca am accesari mai multe ca gsp????cine e cu mine???

maicata:))

criticu99
criticu99  •  05 Noiembrie 2011, 16:18
Postat de cipriff pe 05 Noiembrie 2011, 15:46

Care dintre ele ,e echipa de prim plan in fotbal....sakthior,abia dupa aceea a devenit ceva...restul de mana a doua si a treia....hamburg,stii ceva de aia,mediocra,feyenoord la fel,ambele se lupta cu greu in ligile lor..,paok..nimik,iar stutgard nu a realizat nimik in europa..orice echipa din romania le batea...si juca finala....nu va mai bateti cu pumnul in piept ca ati adus puncte ODATA in viata pt Romania..pana atunci nu treceati de echipe de mana a treia si ieseati in primul tur....acum sunteti iar mediocrii...un sfat:Scapati de Copos!!

=))))))))))))))))))))))))) cel mai idiot comment pe care l-am auzit in viata mea =))))))))))))))))))) bah baiatule marsh la somn ca esti batut in cap rau de tot; cica orice echipa din romania le batea :))))))))))))))) cn e sahtior sau hamburg =)))))))))))) cica cu greu se lupta in ligile lor; bah ratatule tu comperi campionatul germaniei cu al romaniei? =)))))))))) pe lg hamburg mai sunt cel putin 10 echipe de o valoare apropiata care ar rupe in 2 liga noastra in orice zi; pe voi v-a batut basel din elvetia in plm de idiot; nici nu-mi vine sa cred ca am lungit vb cu un copil prost ca tn; asculta sfatul meu: pune mana pe carte si lasa fotbalul ca o sa ajungi rau :)))))

panconecaca2
panconecaca2  •  05 Noiembrie 2011, 15:56

Ceva cu un sfert de tur ..pentru dinamo nu exista ???? Ca ei cam atata joaca de obicei in Cupele Europene. Nu au cum sa treaca nici macar de adversarii din turul 3 preliminar

Vezi toate comentariile (31)
Comentează