FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

Gazon hibrid și pe Arena Națională! Cel mai mare stadion din țară se va alinia din vară noii mode din fotbal

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 00:00

Arena Națională, cel mai mare stadion din România se va alinia din vară noii mode din fotbal, pe care a adoptat-o deja arena din Craiova. În plus, Primăria Capitalei a alocat un buget de 12,5 milioane de euro pentru evenimentul din București.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a prezentat ieri proiectele prioritare cuprinse în bugetul Primăriei Capitalei pentru 2020. Pe lângă probleme legate de fluidizarea traficului și combaterea poluării, sănătate, consolidări și asistență socială, Firea s-a referit și la Campionatul European care va avea loc în vara acestui an.

„Vorbim și despre organizarea Euro 2020 la București. Sumele alocate organizării acestui eveniment sunt de 12,5 milioane de euro. Sunt condiții și obligații asumate de către Primărie din anul 2014. Nu aveam cum să le ignorăm. Suma este alocată pentru spații de vizionare, activități comerciale, Fan-Zone, promovare, experiența spectatori, mobilitate, siguranță și securitate. Sunt și altele, iar cine dorește ni le poate solicita”, a spus Firea ieri.

Din banii alocați de la bugetul Primăriei pentru Euro o parte vor fi și pentru Arena Națională. Stadionul va intra într-un program strict de monitorizare în vederea organizării turneului final.

UEFA a anunțat deja că arena mai poate găzdui jocuri doar până la 31 martie. „Conform reglementărilor internaționale, va fi updatat la noile cerințe UEFA pentru anul 2020”, au declarat cei de la Primărie. Pe lângă modernizări necesare, oficialii UEFA au cerut să se schimbe gazonul și să se reabiliteze complet căile de acces către stadion.

Noutatea constă în faptul că se va monta un gazon hibrid. Conform specialiștilor în domeniu, opt ani este garanția pentru un astfel de gazon, iar primul de acest fel din România trebuia să fie montat pe Cluj Arena, dar s-a renunțat la idee.

Singurul stadion din țară care are în acest moment gazon hibrid este la Craiova, oficialii primăriei plătind 600.000 de euro pentru acesta. Investiția poate ajunge spre un milion de euro, dacă se înlocuiesc sistemul de drenaj și cel de încălzire. 

2 reprezentanţiai UEFA sunt deja detaşaţi la Bucureşti pentru cele patru meciuri pe care le găzduiește țara noastră, lor urmând să li se adauge pe parcurs și alți manageri

60.000 de euroa încasat firmă care a montat gazonul de pe Național Arena, în 2017. Gazonul "supersport", de 3 cm grosime, a ținut 2 ani, timp în care s-au jucat 45 de meciuri

UEFA, vizită specială în România

În urmă cu câteva zile, o delegaţie a UEFA a inventariat stadiul lucrărilor de la Arena Naţională la standardul necesar găzduirii de meciuri ale Campionatului European. Delegaţia UEFA a avut în componenţă mai mulţi specialişti, care au participat la discuţii despre managementul stadionului. Operaţiunile de meci care vor fi derulate în această vară au fost împărţite în 25 de proiecte de implementare, printre care se numără acces, ceremonii, transport, comercial, operaţiuni media, gazon, tribune (scaune), semnalizare şi orientare, ticketing, securitate. După acest moment, monitorizarea proiectului nu se va mai realiza prin vizite periodice, ci prin prezenţa permanentă a UEFA la Bucureşti.

Autobuze, dacă n-avem cale ferată

Se lucrează de zor la calea ferată care urmează să lege Bucureștiul de Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", dar oficialii Guvernului României susțin că aceasta nu este o necesitate pentru organizarea Europeanului. "Nu e o problemă dacă nu avem calea ferată! Planul de mobilitate făcut de Primărie și de cei de la UEFA a fost deja agreat! Dacă se termină calea ferată, la care se muncește, o să fie o modalitate în plus pentru suporteri de a ajunge în oraș. Dacă nu, o să fie autobuze. Nu e nicio problemă. Nouă ne place să facem scandal și gălăgie că sunt întârzieri. Că se puteau face lucruri mult mai devreme asta este adevărat, dar din ianuarie 2018 s-a lucrat foarte, foarte mult ca să ajungem la 95% din proiect terminat", mai anunță Popescu. 

Meciurile care se vor juca la București

  • 14 iunie, ora 19:00: Austria - se va anunța*
  • 18 iunie, ora 16:00: Ucraina - se va anunța*
  • 22 iunie, ora 19:00: Ucraina - Austria
  • 29 iunie, ora 22:00: se va anunța

* câştigătoarea play-off-ul Nations League, care va fi desemnată pe 31 martie
** dacă România se va califica primele două meciuri le va juca la București, al treilea la Amsterdam

Citește și:

EXCLUSIV Episod năucitor la FRF: și-au urmărit angajații pe camere! Investigație internă de teama lui Gică Popescu: „De ce v-ați gudurat lângă el?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
standart
standart  •  29 Ianuarie 2020, 13:12

Si ce facem cu gazonul dupa concertul din vara? Intreb pentru un prieten. Civil. Procurorii va vor intreba la toamna.

dansy
dansy  •  29 Ianuarie 2020, 11:21
Postat de cneius pe 29 Ianuarie 2020, 10:59

Autobuze in loc de tren ? Sinistru !

Ca sa ajunga in timp util probabil ca vor circula cu antemergatori de la politie.

dansy
dansy  •  29 Ianuarie 2020, 11:19

***!Gazonul de la Craiova a fost 300000 de euro.Sa vedem cat va costa cel de pe arena nationala.Si sa vedem ce atitudine veti avea cand veti constata cat a costat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează