FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Gazonul care "ucide" fotbalişti! O bacterie rezistentă la antibiotice produce infecţii grave

Imagine surprinsă de fotoreporterul GSP, Raed Krishan, imediat după ce Budescu îşi julise genunchiul în sinteticul de la Chiajna, iar sîngerarea nu i-a putut fi oprită nici de medic
Imagine surprinsă de fotoreporterul GSP, Raed Krishan, imediat după ce Budescu îşi julise genunchiul în sinteticul de la Chiajna, iar sîngerarea nu i-a putut fi oprită nici de medic

Articol de - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

Un teren artificial care a costat 150.000 euro a devenit un pericol real pentru integritatea jucătorilor: o bacterie rezistentă la antibiotice, care se află în firele de iarbă sintetică, produce infecţii grave.

În România pînă şi terenurile accidentează fotbaliştii. Beţa s-a rupt etapa trecută fiindcă la Ploieşti iarba a fost înlocuită de rîme şi cîrtiţe. Un alt nume, mult mai important, Costantin Budescu, fotbalist care are un merit mare în faptul că vom fi la Euro 2016, a fost victima gazonului din Chiajna. Terenul artificial a devenit o adevărată otravă pentru fotbalişti.

Firele de iarbă sintetică, pe care s-au plătit, cu tot cu montat, în jur de 300.000 de euro, conţin o bacterie extrem de periculoasă. Aceasta dezvoltă infecţii rezistente chiar şi la antibiotice atunci cînd un fotbalist are o rană deschisă, care sîngerează.

Aşa s-a întîmplat cu decarul Astrei, care şi-a julit genunchiul în meciul din etapa a 14-a, cu Concordia, iar virusul l-a afectat imediat şi a creat puroi. Budescu nu s-a putut antrena aproape toată săptămîna şi din acest motiv a fost lăsat rezervă la Tîrgu Mureş.

Maftei a păţit-o și el din cauza sinteticului de la Chiajna. Acum un an a avut nevoie chiar de spitalizare! Genunchiul i s-a umflat foarte tare, nici un fel de tratament nu dădea roade, singura modalitate prin care îi era scos puroiul şi lichidul erau injecţiile sau drenajul. "Am tras o sperietură groaznică, m-am gîndit chiar că ar putea fi finalul carierei", a povestit Vasile după acel moment.

Boicotează sinteticul

Conform regulamentelor în vigoare, un gazon, indiferent că e sintetic sau natural, devine "apt" pentru a susţine meciuri de Liga 1 abia după ce FRF şi LPF îl omologhează. O comisie îl inspectează şi apoi dă verdictul. Există informaţii că mai multe cluburi, susţinute şi de AFAN, sindicatul fotbaliştilor, ar urma să semneze un protest către Federaţie şi Ligă prin care să atragă atenţia asupra riscului pe care îl are disputarea unui joc la Chiajna.

"La o căzătură, firele acelea sintetice m-au tăiat pe genunchi, mi-a dat sîngele, iar în zilele următoare am făcut infecţie. Acum sînt cît de cît OK"
Constantin Budescu, atacant Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  27 Octombrie 2015, 18:46

Eiii, asta-i bună! Să fim liniștiți, or fi rezistând ele, bacteriile, la antibiotice da' n-au cum să reziste la ce beau și fumează "fotbaliștii"!

randoom_._
randoom_._  •  26 Octombrie 2015, 16:46
Postat de adicn pe 26 Octombrie 2015, 12:29

Tot respectul pentru Budescu, dar sunt alți 10-15 fotbaliști care au merite mult mai mari decât el că suntem la Euro ...dar nu e nici o mirare, voi jurnaliștii aveți unități de măsură cu totul de neînțeles pentru noi, muritorii de rând!

corect. asta am observat si eu. cum sa spui ca pe666arda de budescu a facut ceva pentru calificarea romaniei la euro cand a ratat singur cu portarul in meciul cu grecia? cu feroe daca dadea golurile alea sau nu,tot bateam cu 1-0 gol maxim. plus ca si daca faceam egal sau pierdeam,tot noi terminam pe locul 2 in grupa. deci din contra,din cauza pe555ardei de budescu era sa ratam euro 2016.

gerulozaurus
gerulozaurus  •  26 Octombrie 2015, 14:58
Postat de ungurul_vesel pe 26 Octombrie 2015, 11:52

Titlul corect este: "Gazonul care ucide mintile jurnalistilor"

ucide fotbalistul din "tine" ma nu omul...printre altele ii inteleg pe aia de la Polul Nord sa foloseasca gazon sintetic, dar la noi in Romanistan unde a cam disparut si iarna, nu ar trebui omologate pentru liga 1

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close