FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASA TG. MUREȘ 0-1

George Găman, TREI momente grele! » Cum a acționat arbitrul în fazele controversate ale meciului

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2015 00:00

"Centralul" craiovean a avut un meci greu, în care duelurile au fost de multe ori la limita sau dincolo de litera regulamentului.

Trei faze au fost controversate (VIDEO AICI):

  1. Trebuia eliminat Zicu?
    În minutul 21, într-un duel la mijlocul terenului, Zicu l-a lovit cu palma peste faţă pe Guilherme. Găman a dat fault, dar nu a luat nici o măsură disciplinară.
    VERDICT: nu trebuia eliminat, însă se impunea un cartonaş galben pentru Zicu
  2. Se impunea penalty pentru ASA?
    În minutul 34, Guilherme îl împinge din spate pe Axente, duelul e în careu, atacantul Mureşului cade, însă Găman a lăsat jocul să continue.
    VERDICT: Şi da, şi nu. Doi foşti arbitri FIFA importanţi au comentat faza. Primul: "Nu e penalty, mai ales că a judecat duelul în spiritul pe care l-a avut şi cu fazele din cîmp, unde a lăsat jocul mai liber". Al doilea: "E interpretabilă faza, se putea da penalty".
  3. A avut Steaua penalty?
    Cu 10 minute înainte de final, Steaua a solicitat penalty după ce Sepsi a lovit mingea cu mîna în propriul careu, chiar sub ochii arbitrului adiţional. Acesta a dat din cap în semn că "nu se impune penalty", iar Găman a lăsat jocul să continue.
    VERDICT: Se putea acorda penalty! În primă fază toate comentariile specialiștilor s-au îndreptat spre prezumția de henț. Un fost arbitru FIFA a explicat: "Sepsi se duce în alunecare, nu-şi poate controla mîna, care e într-o poziţie firească, nici un moment nu duce braţul spre balon, ba caută chiar să se ferească".

    Ulterior, Ion Crăciunescu a intervenit la Digi și a lămurit faza:

"Nu trebuia să dea penalty pentru henţ, ci pentru fault! Sepsi, în alunecare, îi ia picioarele lui Varela, e 11 metri. Cum să nu vezi așa ceva?"
Ion Crăciunescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
739794546118100
Teaca Irinel  •  30 Aprilie 2015, 16:47

echipa STELEI sa depuna memoriu la federatie si acest arbitru sa fie suspendat din arbitraj pe termen nedeterminat, cei de la targu mures au avut intrari dure si el era neintersat, zicu trebuia elimnat la faultul aspura lui adi popa, daca nu macar galben da el nu a dat nimic nici-un cartonas, 11 metri in minutul 80 si el nimic nici vorba de penalty, ori e prost, ori e prost una din doua, in repriz a doua au avut loc toate schimabrile, plus trageri de timp, plus intreruperi de joc, si trebuiau date cel putin 4 minute de prelungire, el a dat doar 3, astfel de arbitrii ar trebui suspendat ca sa fie data o lectie si celorlanti arbitrii care gresesc

balauru48
balauru48  •  30 Aprilie 2015, 12:34
Postat de observator3000 pe 30 Aprilie 2015, 11:52

Orice se poate spune ca Steaua a jucat prost, ca ASA s-a aparat bine, dar arbitrul Gaman este de toata jena. Un penibil de arbitru de 30 de ani (precis e protejat de cineva) Si eu am vazut faulturi repetate si dure la ASA, arbitrul ridicol nu a scos cartonasul galben, iar la faza cu Varela penalty clar. Ar trebui suspendat pe viata pentru influentarea decisiva a soartei campionatului. Dixit!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator3000
observator3000  •  30 Aprilie 2015, 11:52

Orice se poate spune ca Steaua a jucat prost, ca ASA s-a aparat bine, dar arbitrul Gaman este de toata jena. Un penibil de arbitru de 30 de ani (precis e protejat de cineva) Si eu am vazut faulturi repetate si dure la ASA, arbitrul ridicol nu a scos cartonasul galben, iar la faza cu Varela penalty clar. Ar trebui suspendat pe viata pentru influentarea decisiva a soartei campionatului. Dixit!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează