FOTBAL  »  Superliga  »  REPORTAJ

EXCLUSIV George Țucudean are propria cramă la Arad » Cât costă o sticlă de vin + Ce altă superafacere deține

eorge Țucudean, 32 de ani, fostul golgheter și multiplu campion al României
eorge Țucudean, 32 de ani, fostul golgheter și multiplu campion al României

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 11:45 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 14:10

George Țucudean, 32 de ani, fostul golgheter și multiplu campion al României, a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum este să fie proprietarul unui hotel de lux în inima Aradului natal, mai deține un centru comercial, un SPA, dar și o cramă în județ, continuând afacerile familiei.

Fotbalul a fost pasiunea vieții sale, a vrut să demonstreze tuturor că și un copil provenit dintr-o familie foarte avută își poate urma propriile vise, însă probleme cardiace i-au pus capăt carierei atunci când era în topul topurilor.

Ajuns la 32 de ani, George Țucudean, fostul golgeter și multiplu campion al Ligii 1, s-a dedicat afacerilor, continuând ceea ce a văzut în familie.

Întâi l-a apărat, apoi l-a pedepsit! Horațiu Feșnic, suspendare drastică primită din partea lui Kyros Vassaras pentru deciziile greșite din meciul Rapid - FCSB
SUSPENDARE
Întâi l-a apărat, apoi l-a pedepsit! Horațiu Feșnic, suspendare drastică primită din partea lui Kyros Vassaras pentru deciziile greșite din meciul Rapid - FCSB

George Țucudean are propria cramă la Arad

Bunicul său, Cosma, face de zeci de ani afaceri cu piața din Occident în industria mobilei, printre altele. Tatăl său, Marius, fost atacant și el, a continuat pe aceeași linie, plus imobiliare, terenuri, magazine. George a pus ghetele în cui după două titluri de golgeter, plus alte 10 trofee în România, dintre care 5 în care a fost campion cu FCSB, Viitorul și CFR Cluj!

La care și-a mai adăugat și trofeul de fotbalistul român al anului 2018. Bonus: 3 goluri în 10 selecții la echipa națională. Dar a fost obligat să se lase de fotbal, în urmă cu doi ani, la capătul a două operații la inimă în 2019, ablații, intervenții noninvazive pentru eliminarea unor „focare” ce provocau extrasistole.

George Țucudean: „Am avut noroc că noi dețineam clădirea”

Acum, după ce și-a acceptat destinul care l-a obligat să renunțe la pasiunea vieții lui, ardeleanul se ocupă de afaceri la Arad. În primăvara anului 2022 a deschis hotelul „Aniroc Signature”, 5 stele, în centrul urbei natale, o investiție de 6 milioane de euro.

„Am avut noroc că noi dețineam clădirea. Anumite piese de mobilier sunt făcute în regim propriu, alte detalii sunt rezolvate cu oameni pe care-i cunoaștem și ne-au luat prețul corect. Una că știam care este, a doua că ei n-au vizat profitul, ci să-și pună semnătura pe ceea ce va în hotel.

Da, am investit 6 milioane de euro, dar, dacă l-am fi făcut acum, costa cel puțin dublu! Am avut și «tunuri» pe care le-am irosit în viață, un teren în zona Capitalei, 16 hectare, pentru care n-am plătit 800.000 de euro, ulterior el vânzându-se cu ... Ai idee cu cât? 28 de milioane de euro! Au făcut cartier de blocuri”, a povestit Țucudean pentru Gazeta Sporturilor.

80 de camereîn total, dintre care 7 apartamente, sunt în hotelul familiei Țucudean. Prețurile pornesc de la 407 lei

Pasiunea tatălui, recomandările lui

Crama este visul devenit realitate al tatălui său. Ce recomandă Țucu-gol din propria podgorie?

„Mustoasa de Măderat, un vin alb, un soi autohton. Un vin roșu ar fi Cadarca. Mustoasa e un soi mai acid. Dar avem două tipuri de Mustoasă: unul făcut simplu, altul «mai complicat», automat, mai catifelat. Sunt toată ziua pe la cramă, verificând și degustând, nu e chestia că am devenit expert”, s-a amuzat fostul fotbalist.

24 de leicostă cea mai ieftină sticlă de vin produsă de crama lui, 90 de lei cea mai scumpă

Jocuri de cuvinte

Crama MaxiMarc este situată pe dealurile Maderatului din județul Arad, una dintre cele mai vechi podgorii din partea de vest a României. Numele este dat de alăturarea celor două prenume, Maxi și Marc, băieții lui George. Nu este ceva inedit în ceea ce privește afacerile, extinse, ale familiei.

Hotelul-boutique „Aniroc” de 5 stele, deschis în inima Aradului, este numele mamei fostului atacant, Corina, scris invers, un omagiu adus celei ce i-a dat viață și plecată într-o lume mai bună după o luptă teribilă cu o boală incurabilă.

Unul dintre vinurile de top ale cramei, „Suiram”, este numele scris invers al tatălui, Marius. Un vin premiat cu medalie de argint la Bruxelles în 2020, o sticlă costă 90 de lei. O sticlă de Mustoasă de Maderat costă 45 de lei, un Rose 2020 24 de lei, iar Cadarca, Feteasca și Merlot-ul, toate din 2019, costă câte 50 de lei.

Simbolul cramei Țucudenilor este un arbore de Sequoia ce există în podgorie, adus și plantat de baronul Jozsef Dietrich în 1845. Acest arbore încă supraviețuiește și astăzi are peste 35 metri înălțime.

Numele cramei este inspirat de copiii mei, Maximilian și Marc, am decis să folosim numele lor pentru că reprezintă viitorul. Motto-ul Where dreams become wines (n.red Unde visele devin vinuri, în engleză) a luat naștere dintr-o idee a tatei. A avut trei visuri în copilărie, iar unul dintre ele era să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și face vinul propriu. Acum, și-a îndeplinit visul.

- George Țucudean

VIDEO. George Țucudean, despre efectul retragerii: „Am ajuns să urăsc fotbalul!”

Vezi și:

Noua viață a lui George Țucudean » Dialog cu GSP: „Am urât fotbalul, nu mai voiam să aud de el! Acum, sunt om de afaceri calm și calculat"

Fostul mijlocaș de la Steaua, Dinamo și Rapid a renunțat la statutul de playboy pe care îl căpătase la București: „Atunci nu eram profesionist. Acum «rup» sala!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  05 Mai 2023, 15:22

Cei din domeniul economic și cu surse în Arad știu că 80 la sută din banii trecuți prin mâinile celor doi fotbaliști, tată și fiu, sunt ai unchiului din Elveția...principiul ai avut grijă de mama și tata am și eu grijă de voi...este România plină de români din Elveția care și-au făcut familiile de acasă fericite doar să aibă grijă de părinții comuni

soimiisibiu
soimiisibiu  •  05 Mai 2023, 14:48

Cadarca am băut în zona în 1988.Bun vin dar greu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează