FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Portughezul celebru din fotbalul românesc, de 15 ani la noi în țară: „Mă enervează că nu rezolvați aceste probleme. Ați putea face o grămadă de bani”

Geraldo Alves (dreapta) alături de fratele lui, Bruno, fost fundaș la Porto, Zenit sau Fenerbahce
Geraldo Alves (dreapta) alături de fratele lui, Bruno, fost fundaș la Porto, Zenit sau Fenerbahce

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 15:00 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 16:36

Geraldo Alves, 43 de ani, a fost invitat la GSP Live și a explicat cum a ajuns să se stabilească în România ♦ De 15 ani la noi în țară, portughezul e căsătorit cu o româncă, are o fetiță, a dezvoltat o afacere în imobiliare și afirmă: „Cum să nu mă îndrăgostesc de o astfel de țară? Mă enervează însă că nu v-ați dezvoltat așa cum ar fi trebuit” ♦ În prezent, Alves e antrenor secund la Academia Rapidului, la U17 și U18

VIDEO. Geraldo Alves: „Am adus mulți bani din Portugalia și i-am investit în România. Vreau să dau ceva înapoi țării”

- Geraldo, ce te-a determinat să rămâi în România? 
- Să știi că mulți străini ar vrea să se stabilească aici, dar soțiile lor vor în altă țară. 

- Tu ai avut șansă din această perspectivă, soția ta fiind româncă. 
- Pe mine asta m-a făcut să rămân aici, soția, care e româncă, fetița. Îmi place să trăiesc aici, în țara voastră, am fost bine primit. 

- A fost greu să înveți limba română? Acum vorbești foarte bine. 
- Nu, eu cred că e foarte apropiată de portugheză, aproape 70% din limba voastră e latină, din ce am citit, deci seamănă cu a noastră. 

Pițurcă l-a terorizat: „Plângeam, voiam să plec! Eram făcut pachet, cum să mai joc fotbal?!”
FCSB
Pițurcă l-a terorizat: „Plângeam, voiam să plec! Eram făcut pachet, cum să mai joc fotbal?!”

- Ce cuvinte ai învățat prima dată? 
- „Bună dimineața”, „Bună ziua”, „Poftă bună!”, „Poftă mare!”, „Să-ți fie de bine!”. Apoi, „Stânga”, „Dreapta”, „Acoperă”, chestii din fotbal, de care ai nevoie în timpul antrenamentelor. 

- Ce-ți place cel mai mult în România? 
- Lumea, persoanele cu care mă întâlnesc zi de zi. Mi-am făcut aici mulți prieteni. Am venit la Rapid, joc și la Old Boys, acum sunt și la Victory Cup. Îmi place poporul vostru, m-a făcut să mă simt binevenit. A contat și media. 

- În ce sens? 
- M-ați primit foarte, foarte bine. Am o expunere care în Portugalia nu era posibilă, pentru că ei au foștii lor jucători importanți. Voi mă tratați ca pe unul dintre voi, aproape ca pe un jucător important de echipă națională. Cum pot să spun că nu iubesc o țară care mă tratează bine?! 

- Totuși, e ceva ce nu-ți place în România, ceva ce te enervează?
- Mentalitatea voastră politică. Primăria, care vrea să se bage în fotbal, ceea ce nu cred că e normal... Apoi, nu sunt rezolvate problemele cu școlile, spitalele, drumurile. Aveți o țară minunată, bogată, e păcat că niște chestii foarte ușor de rezolvat nu sunt în regulă. Ați avut fonduri europene prin care ați fi putut rezolva aceste probleme mult mai devreme. Drumurile trebuie să fie refăcute cât mai rapid, pentru că aveți o țară minunată pentru turism, puteți să faceți o grămadă de bani cu asta. 

- Cum se întâmplă în Portugalia. 
- Portugalia a fost nevoită să facă aceste schimbări, avem școli bune acum, spitale foarte bune. Și în România se poate, iar asta mă enervează, când o țară nu se dezvoltă precum cele din jur, Ungaria, Polonia, care ne depășesc deși nu au nimic în plus față de România

- Ai locuri favorite în România? 
- Mi-a plăcut muntele vostru. Am fost la Moieciu de Sus. Toată lumea vorbește despre Brașov, dar mie mi-a plăcut la Moieciu de Sus. Îmi plac și parcurile voastre, pădurile apropiate de oraș. Iașiul mi-a plăcut mult. Îmi place și Bucureștiul, e un oraș minunat. 

- Din mâncarea românească ce te-a impresionat? 
- Am mâncat de curând la Rapid pomana porcului. A fost nebunie! 

- Ai dezvoltat și un business în România, în imobiliare. 
- Mai mult soția se ocupă de asta. Facem case, le punem la vânzare, până acum merge bine. Am reușit să vindem, am reinvestit, sperăm să vindem în continuare. În România există un potențial foarte mare. În Portugalia nu am vrut să investesc pentru că taxele și impozitele sunt foarte mari. Eu am adus mulți bani din Portugalia și i-am investit în România. Vreau să dau și eu ceva înapoi României.

Portughezul celebru din fotbalul românesc, de 15 ani la noi în țară: „Mă enervează că nu rezolvați aceste probleme. Ați putea face o grămadă de bani”
Geraldo Alves, alături de soția lui, Adela Maria

Geraldo Alves în Liga 1

  • A debutat pe prima scenă cu Pițurcă antrenor, într-o partidă U Cluj - FCSB 1-2.
  • Primele goluri le-a reușit în aprilie 2011, FCSB - Unirea Urziceni 5-0 („dublă”).
  • Are un titlu și o Supercupă a României în palmares cu Astra, plus două Cupe cucerite alături de FCSB și Petrolul.
  • A bifat 41 de prezențe în cupele europene pentru FCSB, Petrolul și Astra.
SEZONECHIPĂM / G / A*
2010/'11FCSB27 / 2 / 0
2011/'12FCSB27 / 1 / 0
2012/'13Petrolul 18 / 0 / 0
2013/'14Petrolul 26 / 2 / 1
2014/'15Petrolul 21 / 2 / 1
2015/'16Astra 23 / 0 / 0
2016/'17Astra 19 / 1 / 0

*Meciuri / Goluri / Assisturi în campionatul României

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Geraldo Alves

Mai multe articole de actualitate: 

„Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer
DINAMO
„Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer
Dinamoviștii au prins curaj! Christian Ilic transmite un mesaj de forță suporterilor: „Ne putem salva direct!”
DINAMO
Dinamoviștii au prins curaj! Christian Ilic transmite un mesaj de forță suporterilor: „Ne putem salva direct!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Unsimpluamator
Unsimpluamator  •  18 Ianuarie 2024, 23:20
Postat de Unsimpluamator pe 18 Ianuarie 2024, 05:54

Interesant... "vreau sa dau si eu ceva inapoi", zice e l, dar el investeste sau cum se exprima el, "da inapoi" trei lei si apoi vinde cu patru;nu stiu daca asta se cheama ca da inapoi ceva. In rest, baiat fain. Daca chiar vrea sa dea inapoi ceva, ar putea sustine o sectie dintr-un spital, macar sa-i plateasca caldura sau ce crede el...

Prietene; cand spui ca "dai inapoi" si tu de fapt faci o combinatie; aia nu se numeste a da inapoi. A da inapoi ar putea sa insemne sa deschizi o mica bucatarioara si sa imparti zilnic asa intr-o marje care sa nu te ofileasca, o masa calda unor sarmani, cati or fi, doi, opt, cat poti... Cand tu vii si zici ca dai inapoi construind case, alea nu sunt pentru sarmani, alea sunt pentru barosani cu lovele sau cu credit pe prima casa sau cum or fi, dar sunt pentru profit care merge in buzunaru baiatului. Daca tu care ma faci pe mine sarac (poate sunt, dar poate nu sunt), esti instarit si te duci in Barbados sau in Tanzania, tari in care n-ai fost niciodata si investesti intr-un proiect imobiliar, se cheama ca le dai ceva inapoi? Eu cred ca erai mai bine daca mergeai pe linia ta de barosaneala si ma lasai pe mine, un amarat, in pace.

barca_alessandro
barca_alessandro  •  18 Ianuarie 2024, 20:10

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu
Moshu  •  18 Ianuarie 2024, 14:02
Postat de Unsimpluamator pe 18 Ianuarie 2024, 05:54

Interesant... "vreau sa dau si eu ceva inapoi", zice e l, dar el investeste sau cum se exprima el, "da inapoi" trei lei si apoi vinde cu patru;nu stiu daca asta se cheama ca da inapoi ceva. In rest, baiat fain. Daca chiar vrea sa dea inapoi ceva, ar putea sustine o sectie dintr-un spital, macar sa-i plateasca caldura sau ce crede el...

Nik-ul te defineste,esti amator rau ! Pai ce-ai vrea mai,sa faca "pomana porcului"si in imobiliare ? Acolo-s afaceri frate si alea se fac cu bani,cu BANII LUI DIN PORTUGALIA,nu cu banii tai(pe care sigur nu-i ai,dupa cum gindesti) !E un tip de admirat,multi din "ai nostri"habar n-au sa fac asa ceva !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează