FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Gică Craioveanu susține că e victima unei campanii de denigrare: „Să fie clar: n-am mai pus alcool în gură de doi ani”

Gică Craioveanu (dreapta)
Gică Craioveanu (dreapta)

Articol de - Publicat vineri, 06 august 2021 14:12 / Actualizat vineri, 06 august 2021 17:23

Gică Craioveanu (53 de ani) este tentat să renunțe la funcția de director de imagine al Universității Craiova, după ce i-au ieșit din nou vorbe că ar avea probleme cu alcoolul și că e sărac. Fanii îl vor președinte.

La anul, în perioada 14 - 27 martie, suporterii abonați ai Universității Craiova vor fi chemați la urne pentru alegerea viitorului președinte executiv al clubului. Unul care-i va conduce pe "lei" până-n 2024 și va avea puteri sporite în zona de transferuri și la desemnarea antrenorului.

Sorin Cârțu, președintele în funcție, nu s-a decis dacă va candida, dar galeria, Peluza Nord, are deja un favorit: Gică Craioveanu. Gazeta a aflat însă că sunt interese pentru ca fostul internațional român, o legendă a alb-albaștrilor, să nu ajungă în fruntea grupării din Bănie, iar detractorii bat monedă pe faptul că ar avea și acum o problemă cu alcoolul.

Gică Craioveanu: „Cea mai mare palmă am primit-o de la băiat”

- Domnule Craioveanu, haideți să dăm cărțile pe față. Cum stau lucrurile cu adevărat? 
- Eu n-am mai pus strop de alcool în gură de doi ani, să fie clar. Mai mult, am intoleranță la tanin, o substanță care se găsește în vin și la whisky.

- Dar ați avut o problemă... 
- Acum doi ani, după un meci al Științei cu Sepsi, am fost prins băut la volan și mi s-a luat carnetul. S-a și scris în presă. Atunci am primit cea mai mare palmă de la fiul meu, Alejandro. Băiatul a citit în ziare și mi-a zis: "Te rog din suflet să nu mai faci așa ceva!". Dar în perioada aceea mi s-au întâmplat multe... 

Gică Craioveanu: „Am fost bulversat”

- Adică? 
- Tatăl și sora mea au aflat că au cancer în fază terminală. Au și murit ulterior. Vă dați seama cât m-a afectat. Tot atunci am fost nevoit să închid și barul "Ocho", "Opt", după numărul purtat de legendarul Balaci. Îl aveam în Centrul vechi al Craiovei, împreună cu Iuliana, soția fostului nostru portar, Neculai Calancea. Am primit amenințări de la ultrașii din Peluza Sud, iar Iuliana, de frică, a fugit la Chișinău. Am fost foarte bulversat și am întrecut măsura, recunosc. Din păcate, oamenii te judecă fără să știe anumite lucruri.

- Cine credeți că are interes să vă denigreze? 
- Nu știu, însă mă deranjează foarte tare. Și mă gândesc serios să renunț la funcția de director de imagine al clubului, să mă retrag de la Craiova. Am auzit și altele, că aș fi ajuns un sărăntoc, că trăiesc din banii de la Rotaru. Ceea ce nu-i adevărat. Am casa mea în Spania și numai de la postul de radio Onda Cero iau între 3.000 și 6.000 de euro lunar. Iar la Craiova, șapte din nouă ani am lucrat fără bani.

Gică Craioveanu susține că e victima unei campanii de denigrare: „Să fie clar: n-am mai pus alcool în gură de doi ani”
Casa din Castellón a fostului internațional român

Gică Craioveanu: „Mi-au tremurat picioarele”

- Suporterii din Peluza Nord vă vor președinte. 
- Le mulțumesc mult pentru susținere. Nu știu ce să zic, nu m-am decis. N-am luat nicio hotărâre și pentru că avem un președinte, Sorin Cârțu, pe care-l respect enorm. Dacă Sorinaccio nu va candida, atunci mă voi gândi. Vedem.

- Dacă ați candida, care ar fi proiectul sau proiectele dumneavoastră? 
- M-aș ocupa în mod special de copii și juniori, să crească în spiritul Universității, să iubească emblema clubului, să vibreze pentru Știința. În anii '90, când am jucat eu la Craiova, aproape toți cei din lot eram olteni. Și-mi amintesc că prima oară când am călcat pe gazonul de pe "Oblemenco" mi-au tremurat picioarele.

Gică Craioveanu: „Avem exemplul «Bayern»”

- Vreun alt proiect? 
- Aș avea în vedere ca toți foștii mari jucători ai Craiovei, ori pe cât posibil mai mulți, să fie implicați mai activ în viața clubului. Avem exemplul "Bayern", care printre angajați a avut și are mulți foști jucători. Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge și Uli Hoeness au condus până nu demult clubul, acum sunt Oliver Kahn și Hasan Salihamidzici. La Craiova, în momentul ăsta, suntem doar eu, Sorin Cârțu și Cristescu.

- Ați jucat în Spania, trăiți în Spania. Vă gândiți să atrageți investiții din Spania? 
- Rămâne de văzut. Din ce știu eu, Universitatea va fi listată la bursă. Oricum, Rotaru și Andrici vor avea în continuare un cuvânt de spus.

Gică Craioveanu: „Mihai Rotaru nu pleacă”

- Păi, domnul Rotaru tocmai a declarat că se gândește să se retragă înainte de 2023. 
- Am citit și eu, dar nu cred că va pleca. Iubește foarte mult echipa. Este copilul lui răsfățat și a creat acolo condiții pe care nicio altă grupare din România nu le are. Eu am jucat la Bacău după zece ore de mers cu autocarul. Aveam gleznele umflate. Acum, dacă e meci la Ploiești, se merge până la București cu avionul și de acolo, 40 de kilometri, cu două autocare. Nici la Real Madrid nu vezi așa ceva.

- Condiții sunt, problema o reprezintă rezultatele. Mai vedeți vreo șansă la titlu sezonul acesta? 
- S-a ratat startul, într-adevăr. Din fericire, campionatul e lung. Bine că a venit Reghecampf, am încredere în el. E un profesionist, a demonstrat la FCSB și "afară".

- Se anunță noi achiziții. Pe ce poziții credeți că e nevoie de întăriri? 
- Ne trebuie încă un mijlocaș defensiv, să-l ajute pe Mateiu, și doi ofensivi. Unul pe postul lui Cicâldău, altul ca să-l acopere pe Nistor, care la ora actuală e cel mai bun jucător al Craiovei. Și aș mai lua o extremă dreaptă. Avem probleme, e adevărat, dar sunt optimist.

Gică Craioveanu susține că e victima unei campanii de denigrare: „Să fie clar: n-am mai pus alcool în gură de doi ani”
Gică și comorile sale: băiatul, Alejandro, și fiica, Adriana

4 sezoane și jumătatea jucat Craioveanu la U Craiova, din ianuarie 1991 până-n iulie 1995

3 trofeea câștigat Craioveanu în Bănie: titlul, în 1991, și Cupa României, în 1991 și în 1993

11 ania evoluat fostul internațional român în Spania, la Sociedad, Villarreal și Getafe

Citește mai multe știri din Liga 1:

Clubul din Liga 1 anunță: contract semnat pentru noul stadion ultramodern cu 15.000 de locuri

Gluma zilei! Dinu Todoran: „Eu sunt antrenorul, nu Gigi Becali face echipa” + Mesaj pentru Marius Șumudică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
george.br
george.br  •  06 August 2021, 22:12
Postat de jony_10 pe 06 August 2021, 21:24

***. Sa va fie rușine. Mititei veți rămâne pe veci!

Vezi ca iar te-ai umplut de... "respect"!:))) Iti place... iti place...

jony_10
jony_10  •  06 August 2021, 21:24

***. Sa va fie rușine. Mititei veți rămâne pe veci!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jony_10
jony_10  •  06 August 2021, 21:19
Postat de kuba. pe 06 August 2021, 18:28

Un mare fotbalist! Păcat ca și-au bătut joc de el, Rotaru , Olguța și Badea !

Bai ai tai și au bătut joc de toate legendele!!!!! Și de tot fotbalul craiovean... Nu va e rușine?

Vezi toate comentariile (42)
Comentează