FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Hagi acuză dur limbajul lui Zoltan Kovac, dar comportamentul lui faţă de aceiaşi jucători e aproape identic: ”Sînt terorizaţi sistematic”

Articol de , - Publicat sambata, 04 aprilie 2015 00:00

Mărturiile ziariştilor Gazetei şi ale unui părinte despre incidentele de la clubul Viitorul.

Academia Hagi a oferit cei mai numeroşi jucători reprezentativelor de juniori în ultimii ani, mulţi care au ocupat ulterior un loc în prima echipă a Viitorului. Cel mai recent exemplu e chiar Ianis Hagi, fotbalist care a debutat anul trecut în Liga 1 în tricoul ilfovenilor.

În jurul lui s-a canalizat şi conflictul ultimelor zile. Gheorghe Hagi îl acuză pe Zoltan Kovac că gestionează greşit relaţia cu juniorii, "umilinţă în public şi comportament verbal agresiv".

La rîndu-i, antrenorul Viitorului e recunoscut pentru reacţiile colerice pe care le are în relaţiile cu aceiaşi jucători.

Gazeta a identificat trei episoade în care Hagi a interacţionat cu jucătorii săi într-un mod agresiv:

1. Viitorul - Steaua 0-1, 31 august 2014
Pe vremea cînd actualul selecţioner de la U17, Bogdan Vintilă, activa ca "principal" la Viitorul, "Regele" se afla în tribună, în spatele băncii de rezerve. Aflat la acel meci, reporterul Gazetei a fost martorul unor scene în care Hagi îi dirija pe jucători din tribună, peste indicaţiile antrenorului.

Patronul îi împingea de la spate, adesea, prin vorbe grele: enervat la culme cu fiecare fază consumată, Hagi şi-a înjurat sistematic jucătorii: " Mitrea, vorbeşte, mă, că d-aia eşti căpitan băga-ţi-ai p... în mă-ta", "Benzare, ce p... mă-tii faci pe margine? Nu vezi că jucăm în 10?"

2. Viitorul - CSMS Iaşi 0-3, 20 februarie 2015
În prima etapă din retur, pierdută categoric de ilfoveni, Hagi a făcut spectacol pe marginea terenului. Într-un ambient cu acustică de sală de operă, cu tribunele goale, antrenorul s-a auzit pe toată durata partidei cum îşi mustra jucătorii cu un limbaj violent: "Intră în p... mea în teren că oricum n-ai făcut nimic pînă acum!", "Bă, eşti ultimul bou!", "Te f... în el de meci, bă, te p... pe ăla care îţi cere mingea".

3. Încă un moment interesant, petrecut la loturile de juniori ale Academiei, a fost relatat pentru Gazetă de către un părinte, care a dorit să rămînă anonim: "Am fost şocat că Hagi s-a sesizat aşa de vehement în cazul lui Ianis. El însuşi are un caracter verbal agresiv, am fost martor la un incident. Într-o finală a celor mici de la Academie, acesta a intrat peste echipă la pauză. Pe lîngă faptul că se simt terorizaţi sistematic, Hagi a început să urle la ei. Să nu mai zic că la fel se întîmplă şi la seniori!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează