FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Hagi, întâlnire fructuoasă cu directorul Academiei lui Ajax Amsterdam: „Nu exclud să meargă și un jucător de la Viitorul acolo!”

FOTO: Facebook @Academia Gheorghe Hagi +3   FOTO
FOTO: Facebook @Academia Gheorghe Hagi

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 19:19

Gică Hagi a fost la Amsterdam, la mijlocul acestei săptămâni, unde, la invitația celor de la Ajax, a vizitat celebra Academie a clubului olandez și a asistat la meciul cu Juventus, scor 1-1, din Liga Campionilor.

„Am vorbit cu directorul Academiei despre filosofia lor, pe ce pun accent, pentru că au format din nou jucători foarte buni. Ei continuă aceeași muncă de ani de zile, pun baza pe legende, pe oamenii care au dat identitate clubului, aceea de a avea personalitate și de a încerca mereu să câștigi și să fii cel mai bun.

Au jucători tineri, dar cu personalitate și responsabilități mari. Am văzut și un meci fantastic, jucători foarte buni, cu Juventus puternică din toate punctele de vedere, experimentată, care a stat bine în teren, dar a fost dominată de o echipă cu un concept foarte bun. Ajax merita mult mai mult decât un egal”, a explicat managerul tehnic al Viitorului, adăugând faptul că fotbalul olandez și, mai ales, Ajax, reprezintă modelul de urmat.

Nimic nu se copiază, doar împrumuți anumite lucruri. Încercăm și noi să creștem tot așa, cu multă personalitate, cu conceptul de a ataca, de a juca un fotbal ofensiv, dar și de a știi să ne apărăm”.

Din vară, la Ajax va evolua și fostul jucător al constănțenilor, Răzvan Marin, luat de la Standard Liege, dar Hagi nu exclude posibilitatea unui transfer pe viitor direct de la Viitorul la campioana Olandei: „A fost un schimb de idei. Asta nu exclude ca într-o zi, așa cum s-a dus Răzvan Marin la Ajax, să meargă și un jucător de la noi, pentru că ideea este să scoatem fotbaliști de nivel foarte mare, la echipe foarte bune. Aceasta a fost promisiunea mea din prima zi în care am deschis Academia. Lucrurile au început să se vadă, jucătorii există și de aceea am spus că ce este frumos de abia acum încolo o să vină. Trebuie doar răbdare!”.

Vezi și: 

VIITORUL - CSU CRAIOVA // FOTO Rivaldo se înclină în fața lui Gică Hagi: „Pele de România! Mă uitam la el cum joacă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează