FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Gică Hagi, conferinţă-maraton despre lipsa banilor: „Eu am luat-o cu colacul acum. Sunt în mare” + Ce salariu a avut în sezonul precedent: „Eu muncesc, tot eu plătesc. Am intrat în groapă”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2022 14:52 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 15:24

Gică Hagi, manager și patronul Farul Constanța, a susținut o conferință de presă maraton, după meciul amical cu CSA Steaua, 1-1.

Într-un discurs care a durat aproape 30 de minute, „Regele” a făcut apel către investitori pentru a băga bani în sport. 

În plus, Hagi spune că vrea să renunțe la o mare parte dintre acțiunile clubului, dar încă nu a găsit companii care să vină lângă el.

Conflict de interese la TVR: Costin Deșliu prezintă știri despre ministrul Novak, apoi îl consiliază! » Reacție oficială: „E conform regulamentului. Plus că el doar citește știri, nu e jurnalist”
SITUAȚIE CIUDATĂ
Conflict de interese la TVR: Costin Deșliu prezintă știri despre ministrul Novak, apoi îl consiliază! » Reacție oficială: „E conform regulamentului. Plus că el doar citește știri, nu e jurnalist”

„Să nu creadă nimeni că suntem o echipă bogată. Încă nu suntem un club important, puternic. Trebuie să facem un buget, încă nu suntem foarte bine.

An de an, cel mai greu pentru mine e s-o iau de la 0. Trebuie să am putere, dar îmi e foarte greu. Vreau și eu să lucrez cu o echipă cu un buget foarte bun și care vrea să fie campioană. Lucrăm la acest proiect. 

A trecut un an și trebuie să găsim soluții. Asta e echipa Constanței, nu mai e echipa mea. Eu am lăsat tot de la mine pentru a face un brand. 

Mai avem până să ne unim pentru a ne bate cu echipele puternice. Vrem să facem o echipă mare. Toată lumea trebuie să vină lângă această echipă.

 E nevoie de un buget stabil și foarte bun. Așa vinzi foarte puțin, unul sau doi pe ani. Nu schimbi 10-12 jucători. 

Au trecut 12 ani de când muncesc zi de zi. E greu să găsesc soluții foarte bune. La Constanța trebuie să ne fim mai mulți și mai puternici pentru a deveni o echipă cu pretenții. Clubul are nevoie de bani. 

Sperăm să găsim soluții. Toată lumea trebuie să vină lângă echipă.  Dacă vinzi, 100% slăbești. O să fiu nevoit să dau jucători în campionat și o să vină să mă bată.

Trebuie ca bugetul să fie mai mare și stabil. De acolo vine puterea. Oameni puternici sau firme puternice trebuie să vină aici. Eu am investit aici, sunt acționar. Dar vreau să rămân doar cu o parte. Eu trebuie să antrenez, eu sunt manager. 

Acționar voi rămâne «for ever» la Farul. Voi fi acționar cât pot. Dar să vină lume puternică. Eu voi rămâne cu 10-20% din acțiuni. Acesta e obiectivul meu. Vreau să fie un club stabil, cu un buget puternic. Trebuie să găsim soluții viabile pentru Farul”, a spus Hagi la începutul conferinței.

Suntem în Europa și nu poți îngrădi nimic. Nu văd sensul. De ce am mai intrat în Comunitatea Europeană?

– Gică Hagi despre ordinul Ministerului Sportului

Gică Hagi: „Plângem că nu suntem în Europa. Păi, cu 10, 8 sau 5 milioane de euro buget?”

„La echipe trebuie să vină oamenii cu bani, pentru care nu înseamnă nimic 5-7 milioane pe ani. Sunt multinaționale care au făcut bani. De ce nu vin? Trebuie investit în cluburi. Nu e ușor să faci un buget de 6,5 milioane de euro pe an. 

Totul stă în bani, în buget. De ce oamenii cu bani mulți, milionarii sau miliardarii, nu vin să cumpere echipe din România? Plângem că nu suntem în Europa. Păi cu 10, 8 sau 5 milioane de euro buget?

Domnilor, dacă vreți ca fotbalul românesc să iasă din groapă, dați o lege simplă. Am spus-o acum 5-6 ani. Am dat legea la minister. Multinaționalele trebuie să dea bani din cifra de afaceri, 1-2%. Dacă nu, nu mai aveam nicio șansă. 

Firmele fac bani la noi în țară. E atât de simplu... Cineva trebuie să ia taurul de coarne. Cine? Cei de sus, din politică. Trebuie o lege pentru sportul românesc. Să vină firmele sau miliardari să cumpere acțiuni... Noi suntem cu colacul. Eu am luat-o cu colacul acum. Sunt în mare...

Eu am avut salariul de 500 de euro anul trecut... Și eu vreau să fiu plătit, să fiu dorit. Eu muncesc și plătesc. Trebuie să schimbe ceva. Am intrat în groapă. Să vedem cât ne ia ca să ieșim din groapă.”, a mai spus „Regele”.

VIDEO Cum conduce Gică Hagi academia: „Își dădea pantoful jos și ne arăta cum să lovim mingea”

Citește și:

Novak nu se lasă! Controversatul ordin al Ministerului Sportului a fost publicat în Monitorul Oficial » Ce scrie în act + De când intră în vigoare

Antrenorul lui Dinamo, reacție extrem de dură după umilința cu Unirea Slobozia: „Îi omor! Știm că nu au valoare, dar măcar să alerge” + 6 transferuri ratate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
TzurcanuDePitesti
TzurcanuDePitesti  •  10 Iulie 2022, 04:54

este greu cu doi neuroni sa gindesti. adică observi , analizezi și experimentezi zice omul de știință nu? cine te uiți la România care nu-și învață istoria adevarata, care este la pămînt cu o morala scăzută vinzind mai tot și distrugând respectând în poziția de capra orice venit de afara vedem cu ochii noștri cum se scufunda aceasta țară pentru care s-a murit. au plecat milioane de romani afara și vor mai pleca. vor ramine batrinii și cei neputinciosi sau cei cărora nu le place munca. țară plina de clanuri de plagiat de oameni incompetenți o fac sa fie pe patul de moarte. și Hagi are o durere cu fotbalul. acest om nu este conștient de ceea ce înseamnă o țară. da sportul este important dar ce faci cind pamintul arde și nu ai apa? ce faci cine agricultura și industria este la pămînt? iti arde de hore și meciuri de fotbal? va veni ea și iarna și vom vedea cine mai scapă. el cu siguranță ca da pentru ca așa vor Mușchii lui

dorelus
dorelus  •  09 Iulie 2022, 22:47
Postat de dorelus pe 09 Iulie 2022, 22:42

Rejili de paie când spui,, eu am luat-o cu colacul în mare,, noi trebuie să înțelegem,, eu sunt ***?,, Vai de cei care te pun pe oglindă... Tare rău am ajuns.

,, ***,, este asa de vulgar că ați tăiat fraza? Dar când se exprimă Sumudica, Balecali sau chiar Rejile la televizor nu este mai poluant pentru bunul simt?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dorelus
dorelus  •  09 Iulie 2022, 22:42

Rejili de paie când spui,, eu am luat-o cu colacul în mare,, noi trebuie să înțelegem,, eu sunt ***?,, Vai de cei care te pun pe oglindă... Tare rău am ajuns.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează