FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Verdictul lui Hagi, după controversatul ordin dat de Novak: „Totuși, suntem în Comunitatea Europeană de vreo 15 ani”

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2022 20:07 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 20:18

Gică Hagi a comentat ordinul controversat dat de Eduard Novak, ministrul Sportului, care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile intercluburi.

 „Regele” consideră că ordinul, publicat deja în Monitorul Oficial, încalcă legile din Unirea Europeană privind libera circulație.

FRF a reacționat după decizia Ministerului Sportului: „Ne aflăm în imposibilitatea de a aplica actul” » Forul lui Burleanu cere lămuriri
FRF
FRF a reacționat după decizia Ministerului Sportului: „Ne aflăm în imposibilitatea de a aplica actul” » Forul lui Burleanu cere lămuriri

Verdictul lui Gică Hagi, după ordinul dat de Ministerul Sportului

„Noi suntem în Europa și e vorba de libera circulație. Mie îmi place să am 3-4 străini, iar restul să fie români. Altcineva aduce mai mulți străini și mai puțini români. Important e să câștigi. Atât timp cât noi am aderat în Unirea Europeană, trebuie să acceptăm ce e în Europa și trebuie să ne adaptăm.

Eu nu lucrez în administrativ ca să spun dacă e legal. Dar nu cred că poți să îngrădești libera circulație și libertatea unui om. Totuși, noi suntem în Comunitatea Europeană de vreo 15 ani”, a spus Hagi în emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

Eduard Novak: „Decizia este sută la sută legală!”

În cadrul emisiunii „Prim-plan”, de la TVR Info, Eduard Novak a purtat un dialog cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor. 

„Decizia este sută la sută legală, vă spun eu”, a zis Novak, întrebat dacă nu se teme că ordinul său va fi considerat discriminatoriu de CNCD sau de Instanțe. În discuția purtată in studioul TVR, ministrul a clarificat și faptul că procentul se referă la jucătorii care trebuie folosiți într-un meci, nu doar la cei din cadrul lotului. 

„La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri in care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii”, a încheiat Ministrul Sportului.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui obligate echipele să folosească un anumit numar de români?

Citește și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  11 Iulie 2022, 12:41

Hagi trebuie sa treci la NEXT LEVEL !!! Doar trebuie sa te plimbi si sa faci milioane ! Nu iti mai omora neuronii pentru nimeni ! Esti la Brescia (Viitorul) de 12 ani ! Treci din nou la Barca si Real Madrid ! GOOD LUCK !!!!

vasileroaita
vasileroaita  •  10 Iulie 2022, 22:00
Postat de gregoryhf pe 10 Iulie 2022, 20:35

si cfr stie de la seful lor dincu ca indiferent ce lot au sau cum joaca tot fura campionatul in liga 1.

Te-ai resemnat, gigelule? Somnul rațiunii naște gigistii ca tine!

bizzonu
bizzonu  •  10 Iulie 2022, 21:56

Da, suntem in comunitatea europeana. Acolo unde concurenta neloiala e taxata. Dar pe voi nu va intereseaza ca o echipa finantata de guvernul maghiar a castigat cupa si supercupa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close