FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO Hagi a răbufnit în conferință: „Vă mai doriți performanță sau o lăsați moale? Ăsta e secretul, așa începe să înflorească România!”

Gică Hagi, în conferința de presă
Gică Hagi, în conferința de presă

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 februarie 2022 20:45 / Actualizat sambata, 12 februarie 2022 22:00

Gică Hagi (57 de ani), antrenor și finanțator la Farul, a susținut un monolog puternic în conferința de presă ce a urmat meciului dintre „marinari” și FC Voluntari, scor final 3-0.

„Regele” a vorbit despre nevoia de investiții din sportul românesc. El spune că multinaționalele ar trebui să investească în sport și că autoritățile statului ar trebui să fie responsabile cu infrastructura care să asigure succesul.

În timpul conferinței de presă, Hagi a ridicat adesea tonul și a gesticulat puternic. La un moment dat, a adresat o întrebare generală: „Vă mai doriți performanță sau o lăsați moale?”

Gică Hagi a răbufnit la conferința de presă: „Faceți asta și să vedeți cum începe să înflorească România”

„Dacă vrei să fii mare, se creează echipe precum Steaua, Dinamo, Craiova. Ca să ajungi să faci performanțe mari, să construiești jucători mari, trebuie să ai echipe mari intern. Iar asta se face cu un singur lucru, domnilor de la Guvern: politic. Susțineți fotbalul, sportul, cum îl susțin cei de afară!

Trebuie bugete, cum orice firmă mare, orice multinațională, are! Ăsta e secretul, dacă vrei să ajungi mare. Creează bugete sustenabile, puternice. Facilități se numesc. Facilități pentru sport. De cine trebuie făcute? De multinaționale. Angrenați multinaționalele în sport! Suntem privați, în 1990 ne-am privatizat. Multinaționalele să vină să susțină! Produc bani cu nemiluita în România, miliarde!

Iar primăriile, consiliile și toți, să facă infrastructură! Străzi, parcuri, spitale, terenuri de fotbal, și să vedeți cum începe să înflorească România. Nu va mai fi totul negru. De asta am ajuns cum am ajuns. Aici e problema mare. Într-un campionat normal există formatori, există o bază, piramida, care trebuie să formeze, și cluburi care-și doresc performanță.

România-și dorește să iasă în Europa? Dragilor, vă doriți? Vă mai doriți sau o lăsați moale? Unde-s echipele mari, cu bugete mari, de 20-30 de milioane? Cum să jucăm fotbal, să-i plătim pe jucători? Unde să-i găsim? Dacă n-ai cum să-i plătești, îți fug ăia în 3 secunde. De abia așteptăm să-i vindem, ni-i iau alții în 3 secunde!”, a spus Hagi.

Gică Hagi: „Nu pot sta cu mâinile în sân!”

„Noi, românii, ce facem? Mai construim ceva? În ultimul an, de 4-5 ori am ieșit v-am spus despre construcție. Construcție, nu reconstrucție, că nu mai există mai nimic. Și nu o băgați în seamă, o lăsați așa. Nu pot să stau cu mâinile în sân. Nu mai poate să zică politicul că nu îl interesează sportul! Ce facem, unde ne ducem? Stăm în pandemie, în farmaceutică? Creăm luptători, sau ce? Totul e o jucărie?

Uitați-vă, există talent, dar săracii de ei în ce mediu trăiesc? Au încredere? Li se transmit încredere, curaj, convingere? Cei 3 «C»: convingere, credință, curaj. Asta le spun întotdeauna, cu aceste cuvinte termin ședința. Pentru a câștiga nu ai cum să nu fii convins de ce faci, nu poți să nu crezi în ce faci, să nu ai credință, și să nu ai curaj. 

În ultimii 30 de metri îți trebuie curaj. Dacă nu, o dai înapoi! M-ați văzut de câte ori țip să dea în față. Ați văzut cum fac pe margine, ca titirezul sunt! Trebuie să-i împing, să ajungă la ritmul meu de a juca, de a gândi”, a adăugat antrenorul Farului.

Stoican, luat la rost după declarațiile despre Vladimir Putin: „Ai chef de metafore zglobii? După ce ai fost dat cu capul de pământ de Craiova?”

Toni Petrea despre lipsa fanilor la meciul cu Chindia + cum i se pare decizia luată împotriva lui FCSB

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  13 Februarie 2022, 11:02

noi cuvinte in vocabularul distinsului : "multinationale", "sustenabil", "cei trei C", "infrastructura", "facilitati", "Stăm în pandemie, în farmaceutică", "formatori, există o bază, piramida" chiar si idei de genul :"România-și dorește să iasă în Europa." absolut magnifica retorica omului cu vederi progresiste. ma intreb daca s-a vaxxinat. in rest este o feerie sa-l as ulti. romania ca basica de fotbal cu un steag c e in loc de stema sa aiba cifra 10. dar de la 10 porunc i.

elgabri
elgabri  •  13 Februarie 2022, 10:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Februarie 2022, 09:57

...asta nu stie ce este aceea performanta...pe cine intreaba el ?...nu a facut performanta in viata lui ...s a nascut pierzator...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează