FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Hagi se solidarizează cu Ilie Năstase și propune o schimbare uriașă în sportul românesc: „E nevoie de o strategie la nivel național”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 11:06

Gheorghe Hagi (54 de ani), antrenorul celor de la Viitorul, a vorbit în această dimineață despre problemele sportului românesc, militând pentru unitate într-o perioadă în care performanțele sportivilor noștri regresează tot mai mult. 

  • La Gala GSP de marți seara, fostul mare tenismen Ilie Năstase a vorbit la rândul său despre situația sportului românesc: „Să-i dăm foc legii și să facem una nouă!” - Detalii, AICI!

„Cum susținem sportul? Sportul e un ambasador, creează sportivi puternici, care vor juca pentru România. Sportul românesc suferă pentru că nu mai e susținut. Înainte, eram susținuți, iar sportivul era format foarte bine. Apoi, când pleca afară, era pregătit de luptă și competiție. 

Simt că e nevoie de un proiect foarte mare. E nevoie de o strategie la nivel național, una bazată pe performanță. Ori ești cel mai bun, ori ești al treilea, al patrulea, al șaptelea. La Academie avem o singură strategie: să încerci să devii cel mai bun. Eu mi-am făcut temele așa cum trebuie și încerc să produc lucruri bune, cu toate că mai greșesc. Îmi plac performanțele și apreciez lucrurile bune.  

Social, reprezentăm o masă importantă a României, dar nu e unitate! Media, conducătorii și jucătorii nu sunt uniți. E greu ca cineva să unească în România pe cineva”, a spus Hagi, la TV Digi Sport.

„Din păcate, mediul din România de acum e mai puțin prielnic. În '90, ne-am dorit să avem brand-uri. Noi am sărăcit, n-am făcut progrese. Nu apreciem sportivii noștri valoroși” - Gică Hagi

Sondaj: sportul merge într-o direcție greșită

Gazeta Sporturilor a publicat marți, la Gala GSP, un amplu sondaj, realizat de GfK, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume. Printre întrebările sondajului s-a numărat una legată și de problemele sportului românesc.  

Astfel, ca urmare are sondajului, au fost indentificate 5 mai probleme ale sportului.  

1. Lipsa infrastructurii (sali de sport, terenuri de antrenament etc): 69,4%  
2. Absența investițiilor statului: 62,7%   
3. Incapacitatea de a promova sportul in randul copiilor: 61,3%    
4. Lipsa managerilor competenti ai cluburilor sportive: 47,1%  
5. Prea putini antrenori priceputi: 45,1%  

VIDEO // Studiu exclusiv GSP: Românii și Sportul. Statistici impresionante despre suporterii români 

  • Despre metodologie: Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. Acesta a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal. Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3.1%.   

Vezi și: 

GALA GSP 2019 // VIDEO Ilie Năstase, manifest pe scenă, în momentul primirii trofeului „Legendă GSP”: „Să-i dăm foc legii și să facem una nouă!”

SONDAJ EXCLUSIV GSP // VIDEO FCSB are cei mai mulți suporteri! Gică Hagi e cel mai apreciat om din sport

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
paul801
paul801  •  18 Decembrie 2019, 21:14
Postat de utaaradan pe 18 Decembrie 2019, 18:59

Hagi a ramas un comunist convins. Statul nu ar trebui sa investeasca nici un leu in sport, sa fie ca afara, daca tot vrem o tara ca afara.

afara statul investeste in sport

aurelianionut
aurelianionut  •  18 Decembrie 2019, 19:58

Du-te ma de aici de rege...dar pentru oamenii de rand cand face statul ceva? Nu uita ba caricatura ce esti ca inainte de a ajunge sportivi toti sunt oameni de rand..fiecare e simplu.Adica marea masa de oameni sa se chinuie?Pentru ce?..Sa castige unul precum Coman zeci de mii de euro intr-o luna?Acum n-am treaba..salariul il primeste de la patron..dar nu cumva bai Hagi ai vrea ca statul roman sa dea astfel de salarii sportivilor?Ca sa scapi tu si altii ca tine de o grija?!..Oricum nu exista performanta in fotbalul romanesc..e jale...Daca tu ca patron nu rezisti..exista falimentul..sau ce vrei tu:..pentru insuccesul din 94 sa te tina statul?Du-te la turci...oricum ti-ai vandut cinstea pe rusine

utaaradan
utaaradan  •  18 Decembrie 2019, 18:59

Hagi a ramas un comunist convins. Statul nu ar trebui sa investeasca nici un leu in sport, sa fie ca afara, daca tot vrem o tara ca afara.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează