FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

Gică Popescu dezvăluie care e dezamăgirea carierei: „Am greșit și nici după 19 ani nu se trece cu vederea”

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 11:35

Gică Popescu, fostul mare fundaș al României, a vorbit pentru Gazeta Spoturilor despre marea dezamăgirea carierei.

După experiențele din străinătate, Gică Popescu s-a întors în România în 2002. După 12 ani, a evoluat iar în Divizia A, de astă dată în tricoul lui Dinamo.

La debut, 5-0 cu Ceahlăul, a primit și banderola de căpitan. Totuși, rezultatele ulterioare și evoluţiile sub așteptări l-au îndepărtat din Ștefan cel Mare. Meciuri ca 2-4 cu Astra Ploiești, 1-1 cu FCM Bacău, 1-3 cu Rapid sau 0-2 cu Bistriţa au contat decisiv.

VIDEO » Gică Popescu despre perioada Barcelona: „Cruyff era imens ca antrenor”

Mai ales în Giulești, unde a comis un penalty mult comentat, acordat de Alexandru Tudor după un henţ evident. Dinamo conducea cu 1-0, trupa alb-vișinie a egalat prin Adrian Iencsi și a mai înscris de două ori.

A fost o greșeală că am mers la Dinamo! Și am recunoscut-o. În lumea asta toată lumea e perfectă, numai eu am greșit? Toată lumea e perfectă?

 Am greșit și iată că nici după 19 ani nu se trece cu vederea. Oamenii au uitat când am renunțat la enorm de mulți bani de la Steaua ca să mă întorc la Craiova. Lumea uită lucrurile frumoase pe care un om le-a făcut și-l pune la zid imediat! Nu-l mai iartă niciodată? Nu vi se pare prea mult?”, s-a plâns Gică Popescu.

Gică Popescu a evoluat de-a lungul carierei la Craiova, Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo și Hannover. A îmbrăcat tricoul lui Dinamo de 8 ori în 2002, după care s-a transferat în Bundesliga, la Hannover, unde avea să se și retragă.

609 meciuri oficialea disputat Gică în total pentru echipele de club și prima reprezentativă a României. A marcat 81 de goluri

 

17 ani, 8 luni și 1 zi
avea Gică Popescu în momentul debutului în Liga 1: 9 iunie 1985 în U Craiova - FC Brașov 1-0, meci în care a intrat în minutul 46, în locul lui Marian Bâcu

Citește și alte știri despre Gică Popescu:

EXCLUSIV Gică Popescu a povestit în detaliu un episod controversat: „Pe mama am lăsat-o plângând, tata nici nu m-a salutat"

Gică Popescu reacţionează dur după şedinţa FRF-LPF-cluburi: „Cine îşi asumă această nebunie înseamnă că e inconştient! Mă închin și sunt revoltat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
fedex74
fedex74  •  23 Martie 2020, 11:37

Ce ma dezamageste cel mai mult la Gh.Popescu este lipsa de personalitate si de viziune. A fost idolul copilăriei mele si idolul Olteniei,dar a dat cu piciorul la tot ce a însemnat el pt. noi. Nu a fost doar un idol,ci si un exemplu in acea perioada. Dar lui nu i-a pasat decât de el si de cariera lui.Asocierea cu frații Becali a fost cireasa de pe tort.Si de aici toate deciziile lui de la sfârșitul carierei si de după. Nu numai plecarea la Dinamo a nemulțumit Oltenia fotbalistică,ci si alte decizii contrare intereselor clubului,pe care a pretins că l-a iubit. Adevarul este ca cel care a iubit din tot sufletul acest club a fost dl. C.Popescu,Dumnezeu sa-l ierte! Vaicareala lui Gică este tardivă și jenantă. Nu este vorba de iertare,ci de atitudinea celui in cauza. Păcat Gică,ai fi putut intra in istoria Olteniei fotbalistice! Multumeste-le fratiilor Becali,niște escroci si penali dovediți!!! Esti un Lucifer pt. Oltenia fotbalistică. Ai fi putut lua exemplul altor mari sportivi si astazi erai ceea ce credeam ca ai fi putut să fii!

fedex74
fedex74  •  23 Martie 2020, 10:05

Ce ma dezamageste cel mai mult la Gh.Popescu este lipsa de personalitate si de viziune. A fost idolul copilăriei mele si idolul Oltenii,dar a dat cu piciorul l-a tot ce a însemnat el pt. noi. Nu fost dor un idol,ci si un exemplu in acea perioada. Dar lui nu i-a pasat decât de el si de cariera lui.Asocierea cu frații Becali a fost cireasa de pe tort.Si de aici toate deciziile lui de la sfârșitul carierei si de după. Nu numai plecarea la Dinamo a nemulțumit Oltenia fotbalistică,ci si alte decizii contrare intereselor clubului,pe care a pretins că l-a iubit. Adevarul este ca cel care a iubit din tot sufletul acest club a fost dl. C.Popescu,Dumnezeu sa-l ierte! Vaicareala lui Gică este tardivă și jenantă. Nu este vorba de iertare,ci de atitudinea celui in cauza. Păcat Gică,ai fi putut intra in istoria Oltenii fotbalistice! Multumeste-le gratiilor Becali,niște escroci si penali dovediți!!!

jimraynor2
jimraynor2  •  22 Martie 2020, 19:47

...bun asa, ai gresit venind la Dinamo....dar cand conditionai venirea la nationala cu facilizarea cumpararii hotelui Alpin din Poiana Brasov ce-a fost?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează