FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali nu s-a abținut de 7 mai: „FCSB a câștigat Cupa Campionilor Europeni, avem deja răspunsul de la FIFA și UEFA!”

Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP +49   FOTO
Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 12:34 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 16:05

Gigi Becali susține răspicat, în ziua în care Steaua aniversează 36 de ani de la Sevilla, că echipa pe care o finanțează e, de fapt, continuatoarea clubului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Disputa de la distanță dintre FCSB și CSA Steaua continuă și pe 7 mai, o zi încărcată de semnificații și care e „revendicată” de ambele entități roș-albastre. Gigi Becali a făcut câteva declarații tranșante pe acest subiect.

Gigi Becali: „FCSB a câștigat Cupa Campionilor Europeni”

„Ce semnifică 7 mai pentru mine? Nu prea sunt eu cu astea. E clubul meu, FCSB, care e de fapt Steaua. E echipa care a luat Cupa Campionilor Europeni și care e recunoscută la FIFA și UEFA. Doar că eu nu sunt așa ahtiat de suporteri. 

FCSB a luat Cupa Campionilor! La Geneva, în Elveția, așa scrie, că FCSB e Steaua și că a câștigat Cupa Campionilor Europeni. În dreptul FCSB, scrie: o Ligă a Campionilor. Când se face punctajul nostru, se adaugă două puncte de acolo. Suntem continuatorii, avem deja răspunsul de la UEFA și FIFA”, a spus Becali în această dimineață, la Pro X.

La ce face referire Becali? În decembrie 2020, UEFA a întocmit o ierarhie a celor mai bune cluburi din istoria Ligii Campionilor, denumită în trecut Cupa Campionilor Europeni. FCSB este între primele 30 de echipe în topul realizat de forul continental, mai exact pe locul 28.

Documente dezarhivate, la 36 de ani de la Sevilla » Ce premii ar fi trebuit să primească inițial „viteziștii”, în loc de ARO + Ceaușescu: „Un loc 1 nu e suficient”
36 de ani de la Sevilla
Documente dezarhivate, la 36 de ani de la Sevilla » Ce premii ar fi trebuit să primească inițial „viteziștii”, în loc de ARO + Ceaușescu: „Un loc 1 nu e suficient”

Mesajul FCSB, la 36 ani după finala de la Sevilla: „Cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc”

Încă de la primele ore ale dimineții, FCSB a publicat pe contul oficial de Facebook un mesaj aniversar, numind finala de la Sevilla drept „cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc”.

„Sâmbătă, 7 mai, se împlinesc 36 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc. În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București. Pentru această uriașă performanță, FCSB le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, a transmis clubul patronat de Becali, prin intermediul rețelelor de socializare. 

+45 FOTO

3 procese au avut loc sau încă sunt în desfășurare între CSA Steaua și FCSB:

  • primul a fost câștigat de MApN, cel în care Gigi Becali a fost deposedat de marca Steaua;
  • al doilea are verdictul și la Apel, favorabil tot Armatei, dar nu în totalitate, în privința palmaresului;
  • iar în cel de-al treilea Steaua îi solicită lui Becali despăgubiri de 37 de milioane de euro, pentru a se acoperi prejudiciul cauzat de folosirea ilegală a mărcii Steaua între 2003 și 2014. Nu s-a luat o decizie definitivă.

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

  • 20 de titluri de campioană în Liga 1
  • 19 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmares FCSB (2003-prezent):

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

Palmaresul nimănui: 1998-2003

  • 1 titlu de campioană
  • 1 Cupa României
  • 2 Supercupe

VIDEO Transferul neștiut pe care Steaua l-a făcut după finala CCE: „M-am blocat. Eu eram trei lulele la Mizil și ei mă mutau la Steaua”

Citește și alte știri despre Steaua:

FOTO Documente scoase la lumină de Arhivele Naționale, la 36 de ani de la Sevilla » Ce premii ar fi trebuit să primească inițial „viteziștii”, în loc de ARO + Ceaușescu: „Un loc 1 nu e suficient”

EXCLUSIV Marele regret al lui Tudorel Stoica: „Nu știu dacă am fost un mare fotbalist, dar n-am avut parte de un meci de retragere"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (68)
steaualiga1
steaualiga1  •  08 Mai 2022, 10:39
Postat de adriann_ pe 07 Mai 2022, 17:55

Sarmane postac, trofeul miniatural (ALA PE CARE IL PRIMESTE DEFINITIV PENTRU PROPRIA VITRINA DE TROFEE ORICE CASTIGATOARE CCE) a fost adus la centrul terenului la meciul din liga a patra Rapid-Steaua, ala care a batut recordul mondial de asistenta la nivel de L4 cu 37000 de oameni in tribuna :))) O TARA INTREAGA A VAZUT ASTA LA TV, CUM SA MINTI MA IN HALUL ASTA CA E CUMPARAT IN 2021? :))) Deci reiau ideea: DE CE NU FACE CIOBANUL PLANGERE PENALA CA I-A FURAT MAPN TROFEUL? :)) PENTRU CA AR INTRA LA PUSCARIE PENTRU DENUNT CALOMNIOS MA POSTACULE SI EL STIE FOARTE BINE ASTA :))

andriene cu a mic, fugi la farmacie ca nu a inchis...inca...

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  07 Mai 2022, 23:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  07 Mai 2022, 18:57
Postat de cri5ti pe 07 Mai 2022, 17:36

dreptate are prostul asta de cioban.. pe site-ul uefa câștigătoare UCL sezon 85/86 e trecuta FCSB.. și sigla FCsb

Brandul ”Steaua București” adispărut de pe saitul UEFA și din istoria fotbalului european, DIN CAUZA oficialilor FRF și LPF care au închis complice ochii la impostura FCSB, clubul lui Gigi beneficiind de punctaje suplimentare și procente anuale din redistribuirea profitului ]nregistrat de UEFA, în baza titlului de Campioană a Europei în 1986 ”atribuit” FCSBului!! Sunt cluburi din Europa care au pierdut bani la redistribuirea baniilor de către UEFA, și chiar UEFA a fost prejudiciată (inclusiv moral) prin escrocheria la care au participat oficialii forurilor diriguitoare din fotbalul românesc! *** internaționali!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează