FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali nu dă înapoi! A bătut palma pentru stadionul pe care ar evolua FCSB: detaliul care l-a convins

Stadionul Arcul de Triumf
Stadionul Arcul de Triumf

Articol de , , - Publicat luni, 11 mai 2020 23:37

Gigi Becali nu vrea ca FCSB să joace în Ghencea, în ciuda presiunii puse de suporteri. Zilele viitoare va purta noi discuții pentru a alege noua casă a roș-albaștrilor.

Din 2011, când a fost inaugurată, Arena Națională a fost cel mai des gazdă pentru FCSB. Asta după ce Gigi Becali s-a certat cu conducerea Ministerului Apărării și a decis să plece din Ghencea și să se mute pe cel mai mare stadion din țară. De-atunci au început și procesele, dar și lupta dintre CSA Steaua și FCSB.

Între timp, vechiul stadion Steaua a fost pus la pământ, în locul lui ridicându-se o bijuterie de 100 de milioane de euro. Iar fanii FCSB vor ca favoriții lor să joace din nou în "Templu". Chiar dacă a primit sute de mesaje în acest sens, latifundiarul din Pipera nici nu vrea să audă: "Stadionul e făcut din bani publici, deci aș putea să joc acolo. Totuși, eu nu vreau în Ghencea. M-am săturat de scandal, nu mai vreau scandal".

Merge pe șantier

Planul lui Gigi e simplu. Dorește ca meciurile importante din campionat, cu Dinamo, CFR sau Craiova, să le dispute tot pe Arena Națională, la fel ca și confruntările din cupele europene. În schimb, partidele cu Sepsi, Voluntari sau Clinceni, care nu fac stârnesc mare interes, să le dispute pe o nouă arenă care prinde viață acum în București: Arcul de Triumf.

Becali a avut deja discuții cu reprezentanții statului privind închirierea acestei arene de 8.000 de locuri, iar din informațiile pe care Gazeta le are s-a și bătut palma în acest sens. Contractul va fi parafat după ce CNI va face predarea noului obiectiv către beneficiar.

În perioada viitoare, finanțatorul roș-albaștrilor are în plan să viziteze șantierul de la Arcul de Triumf și să se întâlnească din nou cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, dar și cu cei de la Federația Română de Rugby, entitatea care a disputat cele mai multe partide în ultimii ani pe vechiul amplasament din centrul Bucureștiului.

Au știut să-l momească

Un detaliu arhitectural deosebit l-a fermecat pe Gigi. Este vorba de artificiul găsit de constructori pentru a nu obstrucționa vederea din stadion spre Mănăstirea Cașin, aflată la doi pași. Într-o bună parte a uneia dintre peluze și într-o zonă a tribunei 1 nu vor fi scaune, ci va fi montată doar o bucată de plexiglas.

Gigi Becali nu dă înapoi! A bătut palma pentru stadionul pe care ar evolua FCSB: detaliul care l-a convins

Cei care lucrează la stadion speră ca până la 31 iulie să fie totul finalizat, iar arena să poată fi inaugurată în toamna acestui an.

"Cred că acest cochet stadion de 8.000 de locuri va fi cel mai solicitat dintre cele care se construiesc. Costurile de închiriere vor fi mai mici, pentru competițiile interne va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului, într-o zonă superbă"
Ionuț Stroe, ministrul sportului

35.000 de euroeste cel mai mic cost pe care FCSB îl plătește pentru închirierea Arenei Naționale la un singur meci. Suma poate ajunge până la 55.000 € în funcție de competiție și de utilitățile folosite

"Casa mea o să fie la anul tot Arena Națională, dar o să fac cerere și pentru stadionul Arcul de Triumf. Am auzit de la oamenii mei că și acel stadion o să iasă frumos și vreau să jucăm și acolo. Dacă avem un stadion frumos în centru, de ce să nu jucăm acolo?"
Gigi Becali, patron FCSB

STADIONUL ARCUL DE TRIUMF

» Capacitate: 8.207 locuri
- lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
- lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
- lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
- lucrări arhitectură și instalații (18%)
- montaj scaune public general (20%)

Avocatul FCSB: "Putem și în Ghencea"

Virgil Boglea, avocatul care reprezintă vicecampioana, a făcut o serie de precizări cu privire la stadionul din cartierul Ghencea. "FCSB poate evolua acolo, pentru că acolo este casa ei. Acolo s-au realizat cele mai mari succese ale fotbalului românesc. Am văzut că se vehiculează ideea falsă că nu poate juca din cauza unui proces pe rol. Greșit. Procesul acela pentru prejudiciu este între o structură a MApN și FCSB. Nu poate împiedica intrarea echipei pe stadionul Steaua", a spus Boglea la Radio Sport 1.

Împăcare istorică?! Gigi Becali, confesiuni despre relația cu Victor Pițurcă: „Am vorbit cu el, era cu Cristi Borcea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (88)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  12 Mai 2020, 13:48
Postat de pe 12 Mai 2020, 13:28

cesarone e doar un vier me insistent gigist. Intestinal....

mai bine isi zicea cesarom

 •  12 Mai 2020, 13:29

gigi poate face vestiarele in curte la Casin! Ameno....

 •  12 Mai 2020, 13:28

cesarone e doar un vier me insistent gigist. Intestinal....

Vezi toate comentariile (88)
Comentează