FOTBAL  »  Superliga  »  DEMERS

Gigi Becali a reclamat statul la Comitetul European pentru Prevenirea Torturii!

Articol de GSP - Publicat luni, 03 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 10:01

Pentru că i s-a refuzat cererea de a ieşi din închisoare ca să se opereze, Gigi Becali s-a plîns organismenor europene.

Pe lîngă reclamaţia la CEDO, patronul Stelei a depus o plîngere şi la Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi Tratamentelor sau Pedepselor Inumane sau Degradante (CTP), înfiinţat în baza unei Convenţii europene ratificate de România încă din 30 septembrie 1994.

Documentul, prezentat de ziarul Ring, conţine motivele pentru care Becali acuză faptul că nu i se permite să fie operat în străinătate, ”în completă disonanţă cu concluziile medico-legale”.

”Înţeleg să mă pun sub protecţia acestui organism (CTP), precum şi a celorlalte instituţii europene pentru a mi se acorda protecţia legată de situaţia dată (n.r. - starea sa gravă de sănătate şi hotărârea Tribunalului Constanţa de a-i respinge întrerupea executării pedepsei în vederea intervenţiei chirurgicale)”, scrie în plîngerea întocmită de avocata Maria Vasii.

Practic, patronul Stelei a făcut plîngere împotriva statului român, iar
organele publice reclamate sînt: Ministerul Sănătăţii, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, INML şi Tribunalul Constanţa - Secţia Penală.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
educated_fool
educated_fool  •  04 Martie 2014, 12:38

calma oierule de maine o sa ai companie

dannicola
dannicola  •  04 Martie 2014, 10:40

De ce nu ceri odata azil politic? Nu vezi ca esti persecutat (vroiam sa spun torturat dar este prea mult) pentru ideile tale expuse in PNG, PMR, PNL, in parlamentele pe unde ai fost si implicit in mass media? Un tip valoros ca tine ar trebui sa aiba statuie. Succes!

hofer
hofer  •  04 Martie 2014, 00:37

Statul trebuie sai confiste tot dupa care sa-l lase sa plece in Albania de pe partea mea.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează