LIGA 1  ·  FCSB

Gigi Becali a venit de urgență la sediul LPF! E furios pe deținătorul de drepturi TV: „Nu accept să fiu luat de prost”

Gigi Becali +5 FOTO
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 13 august 2020 11:16 / Actualizat joi, 13 august 2020 12:41

Gigi Becali, finanțatorul lui FCSB, a venit astăzi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a-i cere socoteală lui Gino Iorgulescu. Latifundiarul e nemulțumit că echipele vor încasa mai puțini bani din drepturile TV, ca urmare a evenimentelor petrecute în finalul de sezon, când cazurile de COVID-19 au bulversat campionatul.  

  • CONTEXT: Becali e deranjat că firma care deține drepturile TV vrea reeșalonarea ratelor către cluburi în noul sezon. Astfel, echipele nu vor mai încasa o sumă consistentă la începutul sezonului, ci vor primi banii lunar. 
  • Becali vrea ca eAD, societatea care deține drepturile TV ale competiției, să le ofere cluburilor mai mulți bani în noua ediție

„Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. E o situație urâtă. N-am făcut conferința la mine la palat, am venit aici și am vrut să fie un fel de strigăt. Sunt asociat cu 13-14 oameni, care sunt fricoși și nu au apărare. Când am făcut contractul de cesiune de drepturi, l-am făcut pe spatele marilor coloși, Digi, Telekom. 

Dar acum e vorba de un act adițional. I-am zis lui Gino Iorgulescu: «Eu citesc actul adițional, nu pe cel de cesiune». Am încredere în avocați, dar ultimul cuvânt e tot al meu. Așa e în România. Managerii și avocații sunt milionari, iar patronii n-au bani. Am încredere în mine și la schimbări, dar și la jucători și contracte. 

Sunt și eu în oală și nu accept să fiu luat de prost. Se încearcă batjocorirea noastră. Nu s-au mai dat șapte meciuri. Să plătească Federația, că ea a înghețat campionatul! 

Acum, televiziunile vor act de cesiune! I-am spus lui Gino că îl dau în judecată. Televizunile trebuie să respecte cu sfințenie. Cei slabi să aibă încredere în mine! Noi vorbim de România, de ce se întâmplă în România, nu de ce se întâmplă în Bulgaria. Vreau să atrag atenția Federației. Se fac 16 echipe. S-a spus că a mai atractiv. Înainte să votezi, cheamă televiziunile și negociază cu ei! Întreabă-i câți bani dau în plus! Îl îndrum pe Burleanu să ia legătura cu televiziunile să vorbească despre ce e atractiv la noul campionat”, a spus Becali. 

Becali, gest umilitor la adresa lui Luțu

Gigi Becali a venit pregătit la LPF cu un teanc de documente. În stilul caracteristic, latifundiarul a rupt mai multe hârtii, care făceau parte din actul adițional propus de deținătorul de drepturi TV: La final, pe un ton superior, Becali i-a ordonat lui Ionuț Luțu, pe care îl numește și „aghiotantul meu ca în filmele turcești”, să strângă mizeria făcută! (VIDEO, AICI)

+6 FOTO

Becali: „Nu vor mai fi meciuri amânate din cauza COVID-19”

„Nu va mai exista așa ceva (n.r - meciuri amânate din cauza COVID-19). Acum avem inteligență, e exact cum spuneam eu la început. Ai COVID? Stai acasă! N-ai COVID? Treci și joci! N-ai jucători, joacă juniorii! Îl îndemn pe Burleanu să țină cont de ceea ce am votat noi, adică puncte per meciuri jucate”. 

28 de milioane de europlus TVA primesc echipele din Liga 1 pentru fiecare sezon din partea deținătorului de drepturi TV

Ce e nou în Liga 1:

  • Sistem cu 16 echipe
  • Play-off cu 6 echipe, care vor juca tur-retur, și play-out cu 10 echipe, care vor juca doar un meci. Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu.
  • 2 echipe retrogradează direct, 2 echipe joacă baraj. Din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj
  • Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală
  • În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.
  • Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Citește și alte știri despre FCSB:Un bărbat dintr-un sat din Vaslui a dispărut acum 4 luni de acasă. Ce a descoperit primarul satului când a verificat listele cu cetăţenii cu drept de vot. Soția este în stare de șoc
Libertatea
Comentarii (93)
Ioan Trisi  •  17 August 2020, 21:44

Tu nu esti luat de prost, tu chiar esti prost!"

becail  •  13 August 2020, 17:56

Gigi, ai mirosit ceva, dar prea tarziu. Toti sunt "pe mana". Esti in afara jocului...de mult!

Gabriel Topai  •  13 August 2020, 17:33

Desigur! La jucatori le-a taiat din bani dar el vrea sa ia toti banii, ce caracter...

Vezi toate comentariile (93 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
FC Argeș - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Hertha Berlin - Frankfurt
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Lille - Nantes
Digi 4
Program TV complet

Liga 1