FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali are toate motivele să se bazeze pe MM! Ultimii atacanți aduși de acesta la Steaua s-au dovedit reale succese

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2016 12:52

Mihai Stoica a promis că va aduce un atacant care să rezolve probleme mari pe care Steaua le-a avut în acest sezon pe fază ofensivă.

"E din străinătate. Merg weekend-ul viitor să discut cu el și dacă totul este ok, va semna cu Steaua", a anunțat directorul sportiv al Stelei.

Gigi Becali are toate motivele să meargă pe mâna lui MM, mai ales că directorul sportiv al Stelei a nimerit în proporție foarte mare atacanții pe care i-a adus din străinătate.

Unii au fost vânduți pe sume frumoase, alții și-au făcut pe deplin treaba, doar unul singur n-a dat randamentul așteptat, însă a fost clar peste Gregory Tade sau Ciprian Marica.

A început cu Cyril Thereau 

MM Stoica l-a adus pe Cyril Thereau la Steaua în sezonul 2006-2007 și în doar 6 luni a devenit preferatul fanilor. A prins doar 17 meciuri, dar a marcat de 10 ori.

L-a adus de la Charleroi, unde fusese să îl urmărească pe Fabian Camus. A plecat în iarnă la Anderlecht pentru 3 milioane de euro.

Între timp a devenit unul dintre cei mai importanți atacanți din Serie A, unde joacă din 2010. Are aproape 200 de meciuri și 46 de goluri pentru Chievo și Udinese.

Leandro Tatu, singurul cu semne de întrebare

MM Stoica a fost cel care l-a adus și pe Leandro Tatu la Steaua. Brazilianul n-a rupt gura târgului, însă de foarte multe ori și-a făcut treaba, având în vedere că nu s-a plătit nici un ban pe el.

În 44 de meciuri pentru Steaua a înscris de 6 ori. Deși a fost criticat în dese rânduri, MM i-a luat mereu apărarea lui Tatu: "Cine nu înţelege valoarea lui Tatu înseamnă că nu are nici o treabă cu fotbalul".

Piovaccari și Keșeru, ultimele două reușite 

MM Stoica a țintit bine și atunci când a decis să-i aducă pe Federico Piovaccari și Claudiu Keșeru. Ambii au fost criticați după primele evoluții, însă până la urmă le-au demonstrat fanilor că s-au grăbit.

Italianul a marcat de 16 ori în 41 de meciuri pentru Steaua, unele reușite fiind decisive. A înscris cu Legia în play-off-ul Champions League și a dus echipa în grupe.

Înainte de a veni la Steaua (2013), atacantul fusese golgeter în Serie B pentru Cittadella în sezonul 2010-2011, unde a punctat de 23 de ori.

Claudiu Keșeru e de departe cel mai eficient atacant pe care Steaua l-a avut în ultimul deceniu.  A marcat de 28 de ori în 48 de apariții și a plecat apoi la Al-Gharafa în schimbul a peste 2 milioane de euro. 

Chix pe linie pentru Gigi în acest sezon 

Patronul Stelei a insistat pentru aducerea lui Ciprian Marica și Gregory Tade. Ambele transferuri s-au dovedit a fi un real eșec pentru campioni. 

Cei doi au reușit doar 6 goluri, deși aveau salarii foarte mari, iar fostul atacant al celor de la CFR Cluj a costat 500.000 de euro. 

"Un atacant, la o echipă care are ca obiectiv câştigarea titlului, trebuie să înscrie minimum 15 goluri"
Mihai Stoica, director sportiv Steaua

ATACANŢII STELEI ÎN ACEST SEZON

Jucător Goluri
Tade 6
Tudorie 3
Bawab 3
Marica 0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
polistul68
polistul68  •  05 Mai 2016, 15:44

Sa fim realisti...raportul petarde/confirmari este net in favoarea petardelor....sincer, cred ca Mimi i face jocul lui Jiji, si mai "albesc" niste bani, altfel nu-mi explic unele achizitii......

westfield
westfield  •  05 Mai 2016, 14:46

Petardele trecute pe la Steaua unde MM a avut mai mult sau mai putin implicare: Pedriel, Dayro Moreno, Rocha, Machado, Tatu, Surdu, Nikolic...nu sunt sigur de Semedo si Bibishkov. L-au iertat cei de la Gsp de fundasi, mijlocasi si mai ales portari. N-as vrea sa amintesc decat de Tininho care inainte de Steaua deschidea usile la un hotel...

acc_adrian
acc_adrian  •  05 Mai 2016, 14:45
Postat de hehehehe pe 05 Mai 2016, 14:34

crotalie e ironic la aresa suporterilor stelisti, iar tu esti confirmarea ca are de ce sa fie asa.. stupid mai esti!

nu stiu de ce te mai chinui sa le explici...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează