FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali blochează campionatul! Decizia patronului FCSB dă peste cap Liga 1

Hotărârea lui Gigi Becali de a nu mai investi sume mari sărăcește mercato din România. FCSB e interesată de Păun, de Edjouma și de Deaconu, însă niciunul nu e aproape să treacă la roș-albaștri. Foto: Imago
Hotărârea lui Gigi Becali de a nu mai investi sume mari sărăcește mercato din România. FCSB e interesată de Păun, de Edjouma și de Deaconu, însă niciunul nu e aproape să treacă la roș-albaștri. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022 21:49

Hotărârea lui Gigi Becali de a nu mai investi sume mari sărăcește mercato din România. FCSB e interesată de Păun, de Edjouma și de Deaconu, însă niciunul nu e aproape să treacă la roș-albaștri.

Va fi o iarnă dintre cele mai sărace, ca număr de transferuri. O „vină” o are Becali, cheltuitorul tradițional din piață. El a anunțat că nu are de gând să mai plătească sume mari pentru achiziții și, măcar deocamdată, își păstrează principiul.

Budescu reziliază! S-a înțeles cu Gigi Becali și pleacă de la FCSB » 99% merge în Liga 2!
FCSB
Budescu reziliază! S-a înțeles cu Gigi Becali și pleacă de la FCSB » 99% merge în Liga 2!

Gigi nu a licitat pentru nici unul dintre jucătorii de care e interesat. Nicolae Păun, de la Sepsi, Malcom Edjouma, de la Botoșani, și Ronaldo Deaconu, de la Gaz Metan, sunt fotbaliștii care-i plac patronului de la FCSB.

Rusia, Ungaria, Polonia

Fiecare e mai aproape de altă destinație. Agentul Florin Vulturar a anunțat într-o declarație de la DigiSport că există tratative pentru un transfer al lui Păun în Rusia. Nicolae are 22 de ani și a apărut de curând în primul eșalon, se află la primul sezon ca titular de bază în liga de elită.

Edjouma e ofertat din Polonia și a mai apărut și o propunere din Ungaria pentru el. Marius Croitoru, antrenorul lui Malcom la FC Botoșani, e resemnat: „Edjouma poate să plece, nu am cum să mă plâng, treaba mea e să-i înlocuiesc pe jucătorii pe care-i pierd. I-am mai înlocuit și pe alții, mergem mai departe indiferent cine ar pleca!”.

Francezul e tot închizător, ca și Păun, și e una dintre surprizele stagiunii, a ieșit în evidență după o perioadă dificilă, în care fusese testat și aruncat de Hagi de la Viitorul. Malcom are 25 de ani și a ajuns în Moldova gratuit, ca jucător liber, deci moldovenii vor realiza un profit cu vânzarea lui, oricare ar fi suma stabilită.

Vedeta ajunge în liga a doua olandeză

Alt jucător pe care Becali l-a avut în vedere în toate perioadele de „mercato” recente, Ronaldo Deaconu, e pe cale să revină în Olanda, unde a mai evoluat și ca junior. 

El e ofertat din liga secundă olandeză și Gaz Metan va încasa 250.000 de euro dacă-l va ceda acolo. Clubul nu îl blochează pe Deaconu, e gata să îi permită transferul, a mai rămas doar ca și mijlocașul ofensiv să agreeze propunerea.

Ronaldo are 24 de ani și a marcat trei goluri în 18 partide bifate în sezonul acesta din Liga 1. În ultimul an și jumătate, el e cel mai important jucător de la Mediaș, cu cea mai mare rată de goluri și pase decisive. Randamentul excelent din România îl face interesant doar pentru eșalonul secund din Olanda.

Clubul mai are bani suficienți pentru încă doi ani de acum încolo. Eu nu mai pun de la mine niciun leu, că doar nu sunt nebun să consum banii familiei ca să se joace unii cu mingea!
Gigi Becali, patron FCSB

De trei ani n-a mai plătit mult

Becali a alimentat tot campionatul cu banii pe care i-a achitat pentru achiziții, unele cluburi au mai rezistat doar datorită lui. Astra a încasat sume mari de la FCSB, la fel a profitat Viitorul. De când echipa lui nu mai prinde grupe europene și pierde astfel milioane de euro anual, Gigi nu mai cheltuie la fel ca în trecut. 

De trei ani nu a mai plătit un milion de euro sau mai mult pentru achiziționarea vreunui jucător. În 2018 a dat un milion de euro ca să-l ia pe Moruțan de la FC Botoșani, de atunci și-a completat lotul doar cu costuri mai mici. Cel mai scump transfer rămâne al lui Florinel Coman, luat de la Viitorul cu trei milioane de euro.

Tot de la Viitorul a venit Nedelcu, în schimbul a două milioane de euro, și aceeași sumă a fost achitată pentru cumpărarea lui Alibec de la Astra. Sumele acestea nu mai sunt disponibile, nu le mai oferă nimeni în România. 

Constantin Budescu reziliază! S-a înțeles cu Gigi Becali și pleacă de la FCSB » 99% merge în Liga 2!

Citește mai multe știri despre FCSB:

MM anunță un transfer mai scump decât al lui Dennis Man: „Spulberăm recordul!”

CFR și FCSB se luptă pentru unul dintre cei mai în vogă jucători din Liga 1 » Hagi l-a dat afară, acum se poate bate la titlu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (64)
vasileroaita
vasileroaita  •  03 Ianuarie 2022, 10:14

Cui i-a dat Becali bani, in prima liga?! Nashului Gica... dar acesta s-a cuplat la banii primariei! Amicului Niculaie... dar Astra lui a cam disparut... pretenului Iftime... dar acesta se plange ca nu vin banii fantoma pentru Morutan!!! Asa ca... nu blocheaza pe nimeni!!! Grav ar fi sa nu mai dea bani arbitrilor!!!

1948forever
1948forever  •  03 Ianuarie 2022, 09:33

un club din liga a 2-a olandeza da 250k pe un transfer. interesant

anul_nou
anul_nou  •  03 Ianuarie 2022, 09:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează