FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali ca Napoleon :D » Patronul Stelei a povestit în premieră ce a făcut în primele zile ca patron al echipei din Ghencea

Articol de GSP - Publicat luni, 22 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 decembrie 2014 16:23

Gazeta Sporturilor a publicat în premieră pasaje din noua carte a lui Gigi Becali, care va fi lansată anul viitor. "Latifundiarul din Pipera" a povestit cum a ajuns să preia Steaua şi cum au fost primele zile cu el patron în Ghencea.

"Vreme de 5 ani, între 1998 şi 2003, AFC Steaua acumulase o datorie aproximativă de 12 milioane de dolari numai către bugetul de stat. De prin 2000, adunase şi către mine, persoana fizică Gigi Becali, alte 4 milioane de dolari.

Cu nea Viorel Păunescu eram prieten, dar, de la o vreme, simţeam că eram bun de finanţator, nu şi de acţionar. Practic, datoria concretă era de 16 milioane. Era aproape de Crăciun, 2002, şi noi tot ne certam cum să facem evaluarea clubului.

Eu, în calitate de investitor, nea Vio, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie. Pînă la urmă, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii lui Cuza, am avut ceva emoţii, la şedinţa Adunării Generale, dar a ieşit bine: Gigi Becali 51%, AFC Steaua 36%, Păunescu 6%, Piţurcă 4%, Lucian Becali 3%".

A plătit datoriile către stat
"Pe 5 februarie 2003 am venit cu 120.000 de dolari de acasă, pentru plata restanţelor. Steaua acumulase datorii mari către alte cluburi, îmi era jenă... Cum jenă mi-a fost şi cînd am auzit ce salarii au antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori. Le-am achitat restanţele şi apoi le-am triplat salariile", se mîndreşte Gigi.

Gigi ca Napoleon
"M-am apucat de treabă. M-am pus cu Piţi la masă şi am decis că trebuie să pornim în cursa de urmărire a Rapidului. Am stabilit cu antrenorul că trebuie să clădim un departament de scouting, care să caute jucători de valoare atît în ţară, cît şi peste hotare.

Ca Napoleon, lucram pe mai multe fronturi. L-am sunat apoi pe Duckadam, eroul de la Sevilla, iar el a fost de acord să facă parte din organigramă. Era primul pas spre aducerea gloriilor de odinioară mai aproape de echipă".

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (19)
dtdr
dtdr  •  23 Decembrie 2014, 22:47

Ce comparatie IDIOATA! Napoleon a fost un om destept, cum poti sa-l compari cu un semianalfabet ?

cainerrosu
cainerrosu  •  23 Decembrie 2014, 10:43

datoria de 12 mil de dolari nu a mai fost platita catre anaf pt ca activitatea s a mutat pe o alta societate !

bamse1901
bamse1901  •  23 Decembrie 2014, 08:27

aha si acum estei pe insula SF Elena, pazit de Woodlong?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close