FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Gigi Becali, mesaj pentru Șucu înainte de Rapid - FCSB: „Trebuie să fii nebun să nu faci asta!”

Gigi Becali / Foto: Imago Images
Gigi Becali / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 14:34 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 23:09

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a comentat în stilul său caracteristic situația Rapidului, în care conducerea alb-vișiniilor are de ales între Stadionul Giulești și Arena Națională pentru derby-ul din ultima etapă cu liderul Superligii.

Becali a explicat tranșant că dacă Dan Șucu, omologul său de la Rapid, își dorește să facă bani, trebuie să aleagă Arena Națională. Latifundiarul a precizat că, în opinia sa, trebuie să fii nebun pentru a prefera Stadionul Giulești în locul Arenei Naționale.

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru Irlanda de Nord și Columbia » Surpriză! Convocat în premieră, după ce a criticat public selecția
CONVOCĂRI
Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru Irlanda de Nord și Columbia » Surpriză! Convocat în premieră, după ce a criticat public selecția

Gigi Becali se „implică” și la Rapid

În acest mod, Becali i-a sugerat lui Șucu să opteze pentru Arena Națională, unde teoretic FCSB va fi dezavantajată, deoarece Rapid se va bucura de un sprijin mult mai consistent din partea proprilor fani în derby.

„E vorba de bani, tu vrei 100.000 sau 500.000? Dacă vrei mai mulți bani, atunci trebuie să joci pe Arena Națională. Eu dacă joc, acolo mă duc, pe Arenă, pe mine mă interesează banii. Dacă nu ai bani, atunci nu poți să faci fotbal.

Trebuie să fii nebun să ai posibilitatea de a juca pe un stadion de 50.000 de locuri, iar tu să-l alegi pe cel de 14.000”, a declarat Gigi Becali, conform Fanatik.

Rapid – FCSB se va juca pe Arena Naționala

Rapid – FCSB, derby-ul din etapa a 30-a, ultima din sezonul regular, se va juca pe Arena Națională, deși inițial giuleștenii au decis ca meciul să se joace pe terenul lor tradițional.

Rapid - FCSB e programat în weekend-ul 9-10 martie. LPF încă nu a anunțat programul ultimei etape

„Dacă este posibil vrem ca meciul cu FCSB să îl disputăm pe Arena Națională.

Nivelul de cerere pentru bilete depășește de 4 ori capacitatea stadionului nostru”, anunța Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, după 4-1 cu UTA. Iar fanii au primit o veste bună.

Din informațiile Gazetei Sporturilor, s-a luat decizia mutării meciului pe Arena Națională. Astfel, giuleștenii vor avea un număr mai mare de fani la derby-ul cu liderul din Superligă, decât ar fi avut pe Giulești.

Vor putea fi 40.000 de suporteri ai Rapidului, ceea ce le va oferi elevilor lui Bergodi un avantaj considerabil în fața rivalei.

Suporterii Rapidului au primit cu bucurie vestea schimbării stadionului și deja au început să ceară bilete. Fiecare dintre cei 5.000 de abonați au dreptul la două bilete suplimentare, iar cei mai mulți dintre ei au început să le ceară.

Veste bună și pentru FCSB

Și FCSB se va bucura de schimbare arenei. Fanii roș-albaștrilor vor primi o peluză întreagă din partea Rapidului, deși legea prevede doar 5%. Astfel, vor fi aproximativ 9.000 de fani ai trupei lui Elias Charalambous pe Arena Națională.

Un plus financiar

După cum a scris GSP.ro, disputarea meciului pe cel mai mare stadion din țară, va aduce și un plus financiar pentru Rapid.

În tur, la FCSB - Rapid 1-2, 40.563 de oameni au fost în tribunele Arenei Naționale, cea mai mare asistență din acest sezon. Chiar dacă acest număr nu va fi depășit la retur, veniturile de pe urma biletelor ar fi considerabile.

La partida tur, FCSB a comercializat bilete cu prețuri cuprinse între 30 și 200 de lei. Dacă Rapid ar practica prețuri similare, iar toate biletele s-ar epuiza, ținând cont de zonele „tampon” și de faptul că giuleștenii au puțin peste 5.000 de abonați, atunci încasările ar putea depăși 400.000 de euro.

Costurile pentru organizarea meciului depășesc 40.000 de euro

Închirierea Arenei Naționale pentru un meci din Superligă costă 13.000 de euro, fără TVA, alte 10.000 de euro sunt plătite sub formă de costuri pentru operarea stadionului, în vreme ce plățile conexe, inclusiv pentru firma de pază, trec cheltuielile totale de 40.000 de euro.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Ionuț Negoiță, întrebat despre „modelul Dan Șucu”: „N-ar fi venit dacă Rapid n-avea stadion nou!”

Citește și:

Gigi Becali a anunțat prima țintă la transferuri pentru Europa: „O să încerc să-l aduc”
FCSB
Gigi Becali a anunțat prima țintă la transferuri pentru Europa: „O să încerc să-l aduc”
Patronul FCSB-ului i-a făcut primul „11” lui Rotaru la Craiova - Rapid: „Cu echipa asta îi spulberă pe feroviari”
FCSB
Patronul FCSB-ului i-a făcut primul „11” lui Rotaru la Craiova - Rapid: „Cu echipa asta îi spulberă pe feroviari”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
1ianuarie
1ianuarie  •  02 Martie 2024, 00:43

Trebuie să fii *** să crezi că Gigi e zdravăn.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  02 Martie 2024, 00:31

Domnule Emanoil Ursache, legea nu prevede, precum spui, doar 5% pt echipa oaspete, ci minim 5% din capacitatea stadionului. Dacă părțile se înțeleg, tot conform legii ( regulamentului) cele 5% pot fi depășite, dublate, triplate, fără a se impune o limita. Deci, mare, mare atenție la modul în care informezi cititorii. Ca în multe cazuri, chiar dacă stadionul este ocupat pe jumatate, conducatorii echipei gazda refuza depășirea celor 5 procente , asta tine de teama ca echipa oaspete poate avea în tribuna un număr de suporteri egal cu cel al gazdelor. Dacă stadionul este plin iar echipa gazda oferă acel minim de 5 % echipei oaspete atunci totul este în regula. Dar precum am spus , sa ai o jumătate sau o treime din stadion gol si tu sa oferi doar acel minim de 5 % atunci inseamna ca îți este teama de puterea galeriei adverse.

bacy
bacy  •  01 Martie 2024, 16:14

Știre de importanță deosebită, BENGA, la Rapid ! Doar un meci a jucat după care a revenit la UTA ! Sunt curios cât a costat acest transfer, dar mai bine-i întreb pe cei de la Sepsi !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează