FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi liber. La transferuri! » Prima lovitură a Stelei în mercato: se întoarce patronul

Articol de , - Publicat sambata, 07 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 decembrie 2013 10:43

Finanţatorul roş-albaştrilor, Gigi Becali, poate pleca zilnic din penitenciar, după ce a obţinut schimbarea detenţiei din regim semideschis la cel deschis.

Gigi Becali a obţinut ieri o mare victorie în instanţă! Judecătorul delegat i-a schimbat patronului Stelei regimul de executare a pedepsei din semideschis în deschis, astfel că acesta va putea să muncească fără să fie supravegheat.

Mai exact, Becali va putea părăsi penitenciarul dimineaţa, urmînd să revină seara, cînd programul de lucru se va fi terminat. În plus, pe parcursul zilei, Gigi va avea dreptul să deţină un telefon mobil. Practic, latifundiarul din Pipera va fi deţinut doar pe timpul nopţii!

Preşedintele executiv al Stelei, Valeriu Argăseală, a anunţat ce planuri are Becali acum: "Nu vrea să se angajeze la Steaua, şi-ar dori la Parlament sau la Academia de fotbal a lui Hagi sau, poate, la Farul Constanţa, ca să-i fie mai aproape. Depinde şi de penitenciarul unde îşi va executa sentinţa în acest regim".

Conform legii, Gigi Becali poate lucra în domeniile în care e calificat sau în care are experienţă. Aşadar, variantele acestuia sînt: să lucreze ca electronist, el avînd liceul de electronică terminat, sau să activeze în domeniile unde are experienţă: agricultură, politică sau fotbal.

Avocatul lui Gigi, Paul Abraham, a vorbit despre locul unde va fi încarcerat Becali: "La Poarta Albă nu există regim deschis, probabil că va fi mutat la alt penitenciar, de exemplu, cel de la Găeşti sau cel de la Valea Seacă, lîngă Constanţa".

Eliberarea lui Gigi pe timpul zilei vine într-un moment în care clubul din Ghencea avea mare nevoie de el, avînd în vedere că jucători importanţi, precum Bourceanu sau Tătăruşanu, se află la final de contract şi n-au fost convinşi să parafeze prelungirea angajamentelor.

În plus, Steaua are nevoie de întăriri pentru că parcursul din Liga Campionilor a arătat că există cîteva posturi deficitare în primul "11", în special cel de fundaş dreapta!

În aceste condiţii, fanii stelişti au de ce să se bucure, mai ales că în vară, cu Gigi la închisoare, roş-albaştrii au ratat ţintele importante, lucru ce e greu de crezut că s-ar fi întîmplat dacă Becali ar fi fost în libertate.

Babiuc, angajat la fosta societate
În acelaşi timp cu Gigi Becali şi în acelaşi dosar a fost condamnat şi Victor Babiuc, fostul Ministru al Apărării. Acesta a obţinut deja dreptul la muncă încă din luna iulie şi s-a angajat la o fostă societate a lui! Babiuc părăseşte penitenciarul la ora 8:00 şi se întoarce în celulă înainte de ora 17:00.

N-are voie în presă
Chiar dacă va fi liber pe timpul zilei şi va putea deţine un telefon mobil, Gigi Becali nu are dreptul de a acorda interviuri sau de a intra în direct la televiziuni. Motivul? În acest moment, Becali mai are încă un proces pe rol, cel din dosarul Avicola, iar acest lucru îi interzice să ofere declaraţii.

6 luni şi jumătate au trecut de cînd Gigi Becali a intrat la puşcărie. El mai are de executat din pedeapsă aproape 3 ani

Ce spune legea despre regimul deschis
- Persoanele private de libertate se deplasează la activităţile prevăzute în timpul, zonele şi pe traseele stabilite de administraţia locului de deţinere.
- Persoanelor din acest regim, pe timpul desfăşurării de activităţi în afara locului de deţinere, le este interzis să părăsească locurile unde sînt planificate, înainte de terminarea programului, fără aprobarea persoanei desemnate de conducerea locului de deţinere să coordoneze activitatea.
- Persoanele private de libertate, pe timpul cît se află în afara locului de deţinere, pot păstra şi administra sume de bani din contul personal sau mijloace electronice de plată necesare efectuării unor cheltuieli minime legate de asigurarea igienei personale, transport, suplimentarea hranei, achiziţionarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi pentru participarea la unele activităţi cultural-educative.
- Pe timpul cît se află în afara locului de deţinere persoanele din acest regim pot deţine şi folosi telefoane mobile personale.
- Telefoanele mobile, sumele de bani rămase la întoarcerea în locul de deţinere, precum şi mijloacele electronice de plată sînt păstrate într-un spaţiu special amenajat, în casete prevăzute cu încuietori sigure, amplasate la intrarea în locul de deţinere.

"Această schimbare nu poate fi decît benefică pentru clubul Steaua. Le-am dat vestea şi jucătorilor şi au sărit de bucurie cînd au auzit" (Valeriu Argăseală, preşedinte executiv Steaua)

"Regimul deschis presupune plecarea dimineaţa din penitenciar şi întoarcerea seara, fără a fi urmărit. Are libertatea de a merge la locul de muncă" (Valeriu Argăseală, preşedinte executiv Steaua)

"Mă bucur foarte tare că s-a întîmplat asta. Aş accepta să vină Gigi la mine să lucreze dacă a primit dreptul. Cum să nu? Din toată inima aş face asta" (Gheorghe Hagi, patron Viitorul)

Gluma zilei pe gsp.ro
"Nici nu are nevoie justiţia să-l supravegheze pe Gigi Becali cînd va fi în libertate, toate televiziunile vor fi pe urma lui. Va sta directorul penitenciarului la televizor şi va putea vedea liniştit ce face Gigi, ca la Big Brother"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (88)
iosonoforte
iosonoforte  •  08 Decembrie 2013, 19:23
Postat de cpt.ahab pe 07 Decembrie 2013, 15:42

Pe mine ma deranjeaza bucuria asta, tipic romaneasca, de a-l vedea in zeghe pe un om care a facut si lucruri bune. El nu a spart nici o benzinarie. Esti ABSOLUT SIGUR ca justita a dat verdictul corect? Eu nu-s deloc convins. Or, atat timp cat stiu foarte bine ca avem o justitie formata din persoane sub orice critica din punct de vedere moral( cu alte cuvinte, in randurile ei sunt infractori si mai mari decat cei pe care-i judeca), nu am de ce sa ma bucur ca Gigi e la inchisoare, trimis de acesti infractori! In Romania infractorii fac legile si ei te judeca! De la presedinte la vale, e vreunul care sa ridice piatra si sa fie curat?

in romania din pacate domina mafia..pana cand si DNA are ceva mafioti pe acolo..

iosonoforte
iosonoforte  •  08 Decembrie 2013, 19:22

bun..acum ocupate de echipa si adu pe cineva bun cu banii castigati di CL...

titi54
titi54  •  08 Decembrie 2013, 09:30

Si Jijiii al tau este sfant?, cat despre lucrurile bune , ale se fac in liniste ,fara televiziuni si tot tam-tamul dupa el, asa ca analfabetul sa stea la puscarie.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează