FOTBAL  »  Superliga  »  HOTĂRÂRE

Decizie surprinzătoare: Gigi Becali a desființat echipa la care au evoluat jucători ca Târnovanu, Șut, Oaidă și Lucian Filip

Pe la FCSB 2 au trecut fotbaliști importanți
Pe la FCSB 2 au trecut fotbaliști importanți

Articol de , - Publicat luni, 10 iulie 2023 16:52 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 17:42

Pentru noul sezon, FCSB nu va mai avea echipa secundă înscrisă în campionatul din Liga 3. Decizia șefilor grupării roș-albastre e ca această echipă să fie desființată cu totul și să nu mai existe deloc în competiție ♦ Fotbaliștii care erau acolo au fost deja anunțați că trebuie să-și caute alte formații unde să meargă. Vor fi opriți în club doar cei care vor avea drept de joc în noul sezon al Ligii Elitelor U19.

Oricum, mulți dintre cei pe care FCSB îi trimitea să evolueaze în Liga a 3-a, la echipa secundă, erau juniori, tocmai pentru a-i pune să joace la o categorie de vârstă superioară, cu seniorii, și a le grăbi progresul.

Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”
RAPID
Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”

De ce s-a renunțat la FCSB 2 

S-a decis însă că menținerea echipei în Liga a 3-a nu aduce niciun beneficiu real, ba chiar creează o cheltuială nejustificată, și nici jucătorii care erau trimiși să evolueze acolo, indiferent că erau din lotul primei echipe și veneau după perioade îndelungate de absență sau din Academie, nu aveau un nivel de joc deosebit după partidele disputate.

În ultimii 2-3 ani, la FCSB 2 au jucat multe nume cu greutate dintre jucătorii care au fost sau chiar sunt și acum în lotul primei echipe a FCSB-ului. Printre ei: Octavian Popescu, Oaidă, Nedelcu, Șut, Simion, Buziuc, Pantea, Dumiter, dar și alte nume care s-au regăsit și au și bifat minute în Liga 1, precum Lucian Filip, Alexandru Stan etc. 

În campionatul trecut din Liga a 3-a, FCSB 2 a făcut parte din Seria 4, însă parcursul a fost unul dezamăgitor. Chiar umilitor pentru un club care a putut să ruleze și să folosească jucători care au fost doriți de anumite cluburi chiar de pe prima scenă.

FCSB 2 a avut un parcurs foarte slab sezonul trecut

FCSB 2 a terminat sezonul abia pe locul 7 din doar 9 echipe, fiindcă a 10-a, Astra, s-a retras. A avut doar 4 victorii din 16 meciuri și aproape jumătate dintre etape s-au terminat cu înfrângere. Echipa a încasat nu mai puțin de 35 de goluri, o medie care a trecute de două goluri primite pe meci. 

Primele două formații din Serie, care au și intrat în barajul de promovare, au fost Tunari și Popești Leordeni, prima terminând cu nu mai puțin de 23 de puncte peste FCSB II. De fapt, mai bine clasate decât a doua grupare a clubului patronat de Gigi Becali au fost și nume precum Real Bradu, Unirea Bascov, Flacăra Moreni și CS Dinamo.

Cum a arătat primul „11” de la FCSB 2 la un meci disputat acum 2 ani: Târnovanu - Pantea, Nedelcu, Soiledis, Șerban - Simion, Șut, Oaidă - Ad. Niță, Buziuc, Oct. Popescu

FCSB 2 a fost folosită ca armă anti-CSA Steaua

În sezonul 2020-2021, FCSB activa tot în Liga a 3-a, acolo unde a făcut parte din aceeași serie cu CSA Steaua, care avea ca scop promovarea. Pentru a împiedica acest lucru, Gigi Becali a ordonat oamenilor din club să trimită la formația secundă toți jucătorii cu drept de joc și la eșalonul inferior, pentru a câștiga meciul cu echipa deținută de Ministerul Apărării Naționale. 

Confruntarea disputată în primăvara lui 2021 s-a terminat remiză, dar la finalul campionatului, CSA a reușit promovarea, în vreme ce FCSB 2 a fost eliminată în semifinala play-off-ului de către Afumați: scor la general 4-2 pentru gruparea ilfoveană.

Clasările FCSB 2 în Liga 3 în ultimii ani:

SezonLoc în clasament
2022-20237
2021-20225
2020-20212
2019-202014
2018-201911

FCSB cheltuie cel mai mult cu junorii

În actelor financiare oficiale ale cluburilor din Liga 1, care se regăsesc și în caiectul de licențiere, apar inclusiv sumele pe care echipele le cheltuie cu Centrul de copii și juniori. 

La acest capitol, FCSB e pe primul loc. A depășit bariera de 1,5 milioane de euro buget pentru zona juniorilor. Cu peste 300.000 mai mult decât CSU Craiova și Sepsi. Farul, club care se definește chiar prin producerea și formarea fotbaliștilor, a avut cheltuieli de numai 1,1 milioane de euro.

CLUBCheltuieli juniori (2022)
FCSB1,54
CSU Craiova1,2
Sepsi1,2
Farul1,1
Rapid1,1
CFR0,8

Sumele sunt exprimate în milioane euro

Ce cluburi de Liga 1 au avut echipă secundă în ultimul sezon de Liga a 3-a

CLUBLoc final în clasament
Farul2
Voluntari8
Sepsi7
FCSB7
CSU Craiova8
CFR Cluj8

Dintre aceste echipe, în aceeași serie au fost doar Farul și Voluntari

VIDEO: antrenament spectaculos, filmat cu drona, la antrenamentul FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

Unde s-ar putea juca FCSB - Dinamo, dacă Ghencea și „Arcul de Triumf” vor fi indisponibile

Italienii fac anunțul așteptat de Becali: două echipe din Serie A sunt pe urmele vedetei de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  11 Iulie 2023, 11:42
Postat de EXTRATERESTRUL_SINGURATIC pe 10 Iulie 2023, 23:20

Nu vede nimeni ca Becali ii face in Ciuda lui Burleanu.....il obliga la 1 junior si el da 25 afara cu antrenori cu stafuri .....Sa vedem unde ii angajeaza Burleanu...... lșa votantii lui .... care nu au nici mingi.... TV- ar trebui sa dezbata ideea...

Reduce o echipa sa dea salariu unui junior U21 obligat sa il tina in echipa......ce e asa greu de inteles? Totul a pornit de la Sedinta de la Federatie cu Becali in prim-plan .....cu eliminarea de juniori de la Liga 1 ! A redus el pentru tot campionatul ! A eliberat niste jucatori....

mr90
mr90  •  11 Iulie 2023, 08:54

Buziuc - nume cu greutate ????????????

farul_campioana
farul_campioana  •  11 Iulie 2023, 08:27

Mai țineți minte când *** că vor bloca promovarea Stelei București? :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează