FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ GSP DIN OLANDA Gigi Becali chiar a modificat planul » Capitolul unde FCSB a ajuns să nu aibă rivală în Superligă

Damjan Djokovic și Andrea Compagno sunt buni pentru un joc de luptă. Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Damjan Djokovic și Andrea Compagno sunt buni pentru un joc de luptă. Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 07:07 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 10:36

Integrarea lui Damjan Djokovic (33 de ani) face ca formula de bază a FCSB să conțină mai mulți jucători foarte înalți, aproape de 1,90 sau peste înălțimea aceasta. Nu există în campionat vreo formație care să folosească mai mulți „uriași”.

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează

Becali a urmărit să-și creeze o echipă de mingicari capabili să păstreze mingea pentru cât mai mult timp, dar a ajuns să recruteze tot mai mulți fotbaliști înalți, puternici, buni pentru un joc de luptă.

Eșecurile din anii aceștia l-au lămurit pe Gigi că tehnica nu e o calitate suficientă pentru câștigarea campionatului. „Ne trebuie bărbați, ca să te bați în play-off și să te impui e nevoie de bărbăție”, a tot repetat proprietarul FCSB-ului după ce s-a supărat din cauza înfrângerii pe care a suferit-o cu Farul, 2-3, într-un meci care a fost decisiv pentru trimiterea trofeului la Constanța.

FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”
FCSB în Ghencea
FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”

Mihai Stoica: „Damjan Djokovic e foarte bun și pentru noi!”

Una dintre cele mai importante mutări pe care le-a făcut în vara aceasta, aducerea lui Djokovic, indică foarte clar că Becali chiar a modificat planul, nu se mai uită doar după „tehnicuți". 

Croatul înalt de 1,88 e un mijlocaș așa cum roș-albaștrii nu au avut în sezonul precedent, un fotbalist combativ, dispus să intre în dueluri tari, să se bată pentru minge, să se apere atunci când e nevoie.

Mihai Stoica era îngrijorat că toate aceste calități pe care Djokovic le etalase în perioada pe care el o petrecuse la CFR aveau să nu se potrivească și la FCSB. După primul amical disputat în Olanda, 2-5 cu Anderlecht, MM a fost încântat că l-a văzut pe Damjan potrivit și pentru un alt stil. „Îl văzusem doar la CFR, într-un alt tip de fotbal, dar el se pretează și pentru ceea ce ne dorim noi, pentru un joc combinativ", a comentat managerul la Orange Sport.

Până și „lateralii” sunt înalți la FCSB

Djokovic intră într-o echipă în care a mai apărut Ngezana, un fundaș central sud-african înalt de 1,88. El va face un cuplu în centrul apărării cu Dawa, camerunezul înalt de 1,91. 

La mijloc, în afara croatului, va mai juca Adrian Șut, 1,86. Al doilea inter, pe lângă Damjan, o să fie Olaru. La 1,77, căpitanul e mijlocașul cel mai scund. Rezervă pentru linia de mijlocași e Malcom Edjouma, de 1,92.

Vârful va rămâne Compagno, golgheterul care măsoară 1,95, iar ca extremă dreapta ar putea fi titular Miculescu, de 1,90, dacă fotbalistul pe care Becali l-a cumpărat de la UTA cu 1,7 milioane de euro va câștiga competiția cu Cordea pentru titularizare. Andrei nu e nici el scund, pentru o extremă, are 1,80.

În afara avantajului pe care FCSB îl va avea în duelurile obișnuite din jocuri datorită forței acestor jucători înalți, echipa lui Becali va putea să conteze mai mult în fazele fixe, niște momente în care în ultimii cinci ani a fost specialista tocmai rivala CFR, pe care Petrescu o construise astfel încât ea să poată specula cornerele, loviturile libere. 

Fiecare fundaș de la FCSB, peste 1,84 metri

Dawa și Ngezana vor alcătui cuplul de fundași centrali titulari și ambii sunt foarte înalți. Pentru partea dreaptă a defensivei concurează Ovidiu Popescu și Valentin Crețu. Primul are 1,86, al doilea are 1,76. Pe stânga va juca Radunovici, muntenegreanul înalt de 1,84. Este posibil, așadar, ca în linia de apărare să nu existe vreun jucător mai scund de 1,84! 

FCSB a achiziționat și un jucător foarte scund, pe Alex Băluță, de 1,66. Mijlocașul fost la Craiova e o soluție ca inter, el va concura cu Djokovic, cu Olaru și cu Edjouma. 

1,98 metrimăsoară Târnovanu, portarul titular. El e cel mai înalt jucător dintre seniori. În cantonamentul din Olanda există și un goalkeeper înalt de 2,02, juniorul Alex Maxim, în vârstă de numai 16 ani

VIDEO Gigi Becali, despre transferul lui Chiricheș la FCSB: „L-am ofertat, îl aștept cât vrea el”

Citește și: 

FCSB și-a găsit atacant: „Are inteligență, forță, viteză, toate ingredientele”

Gigi Becali a refuzat 3 milioane pentru un titular de la FCSB: „Vreau 10! Zici că e Dan Grecu. Face șpagatul la 180 de grade. Parcă e maimuță”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
Normal
Normal  •  05 Iulie 2023, 12:50

La ce foloseste inaltimea daca i-a facut taitei aia de la Farul si Rapid ?!

ilie1986ciprian
ilie1986ciprian  •  05 Iulie 2023, 11:18

Saracii gspisti se dau de ceasul mortii sa ne demonstreze ca fcsb e cea mai tare dar scarbele astea de echipe din liga 1 demonstreaza intotdeauna ca astia nu sunt primii ci in majoritatea cazurilor a doua echipa atat pe plan intern cat si extern.

parachioara5
parachioara5  •  05 Iulie 2023, 10:25

...cine a scris acest articol ?...ionut iotdache ?...si l ati semnat toti trei ?...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează