FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi tot inventează! Cum va arăta FCSB, după ce Becali a schimbat posturile jucătorilor

Articol de , , - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 07:48 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 19:22

Gigi Becali continuă să le schimbe posturile jucătorilor de la FCSB. Nou-venitul Cordea, extremă la Clinceni, e fundaș stânga la FCSB. Altă achiziție, Alexandru Crețu, a devenit fundaș central, din mijlocaș defensiv.

FCSB va păstra în sezonul următor metoda pe care a folosit-o în stagiunile recente: Becali mută jucătorii în funcție de ideile sale, nu contează prea mult istoricul fiecărui fotbalist, specializarea.

Gigi Becali tot inventează; Andrei Cordea, din ofensiv devine defensiv la FCSB

Gigi îi reprofilează și pe nou-veniți pe posturi pe care ei nu au mai jucat deloc ori au evoluat foarte rar. Andrei Cordea, 22 de ani, a fost achiziționat de la Clinceni în vara aceasta cu doar 20.000 de euro.  Clubul din Ilfov a acceptat prețul minuscul din cauza unei datorii pe care o avea față de proprietarul FCSB-ului.

Cordea, extremă stânga la Clinceni, a devenit brusc fundaș stânga în formula lui Dinu Todoran. El a fost utilizat în amicale în apărare, într-un rol pe care l-a ocupat foarte rar în clubul din care provine. 

Gigi tot inventează! Cum va arăta FCSB, după ce Becali a schimbat posturile jucătorilor
Cordea a jucat un singur meci în Italia ca senior, în 2018, în Serie C: Novara-Olbia 4-0, o partidă în care el a evoluat în ultimele zece minute

Becali are nevoie de el în zona aceea fiindcă îi lipsește Panțâru, accidentat. Radunovici a rămas singurul apărător stânga de meserie.

Andrei a apărut în 33 de partide la Clinceni în sezonul trecut și a marcat trei goluri. A fost prima stagiune bună a lui la nivelul seniorilor.  

  • Crescut la Novara, în Italia, el a semnat cu Hermannstadt când a revenit din Italia. 
  • A jucat pentru sibieni doar în 18 meciuri, 16 ca titular, în ediția 2019-2020 a campionatului. 
  • Hermannstadt l-a cedat gratuit în Ilfov, ardelenii nefiind impresionați de calitățile lui Cordea.

Becali încearcă acum să-l reinventeze ca fundaș.

450.000 de eurovalora Andrei Cordea pe transfermarkt când a fost achiziționat de FCSB. Becali l-a cumpărat cu 20.000 de euro, în baza unor împrumuturi pe care el le acordase clubului din Clinceni

Alexandru Crețu: „Da, nea Gigi, pot fi fundaș!"

Patronul va aplica aceeași strategie și în cazul lui Alexandru Crețu, tot un nou-venit. Mijlocaș defensiv în Slovenia și în naționala României, Crețu va fi fundaș central la FCSB. 

El a fost testat în amicale în centrul defensivei și a insistat că nu e deranjat de mutare: „Postul meu de bază e acela de fundaș central, așa că m-am obișnuit ușor".

Alex s-a referit la o deprindere căpătată la începutul carierei sale, la Poli Iași. Din momentul în care a trecut din Moldova în Slovenia, el a fost utilizat ca închizător și așa i-a atras atenția lui Rădoi, care l-a convocat în echipa națională și l-a păstrat în fața apărării. Becali are altă idee, îl crede mai bun ca stoper. 

6 meciuria disputat Alexandru Crețu în echipa națională, toate ca mijlocaș. Pentru că e înalt, Becali îl consideră mai potrivit ca fundaș central

Becali îl mută pe Crețu, deși nu mai are mijlocași

Alexandru Crețu a prins naționala, însă va fi fundaș central la FCSB, deși Becali nu mai are multe soluții pentru poziția mijlocașului defensiv. Șut e accidentat, iar Gabriel Simion a fost împrumutat în Cipru, la Aris Limassol. Alt închizător, Dragoș Nedelcu, a fost cedat tot sub formă de împrumut, la Fortuna Dusseldorf. 

FCSB se va baza pe Ovidiu Popescu în rolul recuperatorului și îl va mai avea pe tânărul Perianu ca soluție de rezervă. Crețu, 29 de ani, va alcătui cuplul defensiv alături de Stipe Vucur, apărătorul croat achiziționat în vara aceasta. Iulian Cristea va fi rezerva lor, în vreme ce Andrei Miron e accidentat și mai necesită două săptămâni pentru recuperare.

FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+45 FOTO

Alte idei ale lui Becali la FCSB:

 

  • Oaidă a fost fundaș dreapta, fundaș stânga, mijlocaș defensiv, inter, extremă stânga și dreapta, vârf. Venise de la Botoșani ca închizător, ceea ce nu a mai contat
  • Ovidiu Popescu a bifat și el multe poziții: fundaș dreapta, stoper, fundaș stânga, închizător, inter, extremă
  •  Iulian Cristea era mijlocaș defensiv la Gaz Metan și a venit la FCSB ca fundaș central
  • Căpitanul Florin Tănase a apărut ba ca vârf, ba ca inter în 4-3-3, ba ca extremă stânga

Cum va arăta FCSB

Gigi tot inventează! Cum va arăta FCSB, după ce Becali a schimbat posturile jucătorilor

VIDEO Începe Liga 1! Totul despre FC Botoșani - FCSB 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Gigi Becali, prima reacție despre afacerea Deian Sorescu » De ce a picat mutarea

Au fost afișate cotele la titlu în Liga 1! » Marea favorită + cum stau Dinamo, Rapid și FCU Craiova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
kikostel
kikostel  •  14 Iulie 2021, 21:34

Totuși Gigi, cu ideile lui, a dus echipa în play-off an de an. Acest lucru arată nivelul extrem de scăzut al antrenorilor de la noi, al fotbalului în general. E umilitor pentru atât de mulți antrenori să tot iasă în urma lui Becali, mai ales că prin prezența lui MM, FCSB merge cu frâna de mână trasă...

tinn
tinn  •  14 Iulie 2021, 14:29
Postat de danut1971 pe 14 Iulie 2021, 11:39

succes in playout fcsbistilor

insuccese in B, pisoi

vasglo
vasglo  •  14 Iulie 2021, 12:30

Dragi jurnalisti polisportivi, mai schimbati si voi placa, ca deveniti ridicoli! Vedeti ca si antrenorul neamt s-a molipsit de la Becali si l-a luat pe Nedelcu ca sa joace fundas central, ca acolo are echipa nevoie... Nu v-a ascultat pe voi care ziceati si despre Nedelcu, precum acum de Cretu, ca-i fortat de Becali sa joace pe un post care nu i se potriveste. -:) "Suntem bucuroși că ne vom putea baza pe Dragoș Nedelcu în defensivă. În ultima perioadă a jucat pe această poziție atât la club, cât și la loturile naționale. Este un jucător puternic, tehnic, cu calități bune pentru faza de construcție. Are 24 de ani, dar o experiență bogată la nivel internațional- Uwe Klein, antrenor Fortuna Dusseldorf"

Vezi toate comentariile (14)
Comentează